Francie - Provence A Barvy Jara

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: různé Doprava: autokarem Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Francie - Provence A Barvy Jara

Krásný poznávací zájezd do Francie, do oblasti Provence, sluncem zalité krajiny s platany a cypřiši. Právě v tomto jarním čase, kdy je zde méně turistů a příznivé teploty, si vychutnáme se sklenkou růžového tu správnou náladu a atmosféru jedinečných středověkých kamenných vesniček s krásnými výhledy a duchem i barvami Provence. Poznáme stále ještě skutečnou a trochu se schovávající Provence kraje Vaucluse s vápencovým masivem Luberonu. Se slavnou historií v dobách římské nadvlády se seznámíme v Arles a na závěr St. Tropéz, pohoda, pobřežní promenáda, výlet lodí, Port Grimaud. Užijte si jaro ve Francii, v jedinečné Provence!

Pont du Gard – Arles – Avignon – Gordes – klášter Sénanque – Roussillon – Bonnieux – Lourmarin – Aix-en-Provence – Grimaud – Port Grimaud – St. Tropéz

Doprava: autokarem

Nástupní místa: 28.04.- 02.05. Odjezd A, B, L + Plzeň

Doprava je zajištěna dálkovým klim. autobusem. V autobuse Vám budou určena místa dle předem připraveného zasedacího pořádku, který sestavuje cestovní kancelář v závislosti na datu zakoupení.

Ubytování: různé

hotel***/**

UBYTOVÁNÍ
2x ubytování v hotelu***/** – 2lůžk. pokoje s příslušenstvím

STRAVOVÁNÍ
2x snídaně. Ostatní strava je řešena z vlastních zdrojů a prostředků.

Program zájezdu

1. den: 1. den zájezdu: Odjezd v odpoledních hodinách (cca v 19:00 hod. překročení hranic z ČR) do Francie. 2. den zájezdu: Ráno zastavíme u PONT DU GARD , největší dochovaná část římského akvaduktu v Evropě. Následuje město Van Gogha ARLES (UNESCO) , klikaté uličky, stinná náměstí, barevné domy, prohlídka starobylé Arelate , v antických dobách nazývané "Římem Galie" , se zachovalou arénou. Odjezd do papežského města AVIGNON , ubytování v centru, procházka podvečerním městem s průvodcem, možnost fakult. večeře. 3. den zájezdu: Kouzlo staré Provence, celodenní toulky jedinečnou oblastí Luberonu. Fotogenické kamenné městečko GORDES , duch noblesní Provence. Cisterciácké opatství ABBAYE DE SÉNANQUE , v němž je dosud funkční mužský klášter zabývající se pěstováním levandule a výrobou medových produktů. ROUSSILLON a Okrová stezka - Sentier des Ocres , bizarní barevné skalní formace které hrají 17 odstíny barev od sytě goghovsky žluté po oranžovou a vínovou. Výjezd do kopců k návštěvě malebného BONNIEUX , místo na kopci s krásnými výhledy, které miloval spisovatel Peter Mayle a které figurovalo v mnoha jeho příbězích. Sice si lze v těsných uličkách těžko představit kozí závody, ale místní skvělé hospůdky a kavárničky sedí k popisu provensálského labužnictví dokonale. Vyhlídková jízda přes masív Luberonu nás přivede na jeho jižní stranu, přes malebný LOURMARIN , krátká zastávka v načančaných uličkách reprezentujících starou Provence, odjedeme na ubytování. 4. den zájezdu: Ráno krátce zastavíme ve městě Paula Cézanna AIX EN PROVENCE s katedrálou Saint Sauveur a známou platanovou alejí Cours Mirabeau . Přejezd do vesnice GRIMAUD s ruinami středověkého hradu a nádhernými výhledy na Azurové pobřeží. Poté přesun turistickým vláčkem do lagunového městečka protkaného vodními toky PORT GRIMAUD "Francouzské Benátky" . Pokračování lodí do ST. TROPEZ , krásné výhledy na město z vody. Prohlídka Starého města, četnická stanice, kde se natáčely filmy s Luisem de Funesem, pobřežní promenáda, atmosféra města, kavárničky, posezení u sklenky dobrého vína. Odjezd ve večerních hodinách zpět do ČR. 5. den zájezdu: Návrat domů (přejezd hranic do ČR v cca 10:00 hod).