To nejkrásnější z Provence + AZUROVÉ POBŘEŽÍ (autobusem)

Ubytování: hotel ** Doprava: autokarem Strava: snídaně
1 termín od 30. června 2024

Cena zájezdu

od 17 490 Kč


Nezapomenutelný poznávací zájezd, během kterého uvidíte to nejkrásnější z Provence a navštívíte Azurové pobřeží. Projdete se po slavném Avignonském mostě, nevynecháte přístav Marseille ani perlu Azurového pobřeží, Nice. Vychutnejte si s námi kraj s vůní vinic, levandulí, bylinek, koření i vynikajích jehněčích kotlet a poznejte francouzskou Provence! Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla. V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně. Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak. Podmínky pro přepravu zavazadel: Zavazadlo v ceně zájezdu: kabinové zavazadlo o rozměrech 55 x 45 x 25 cm a max. hmotnosti 8 kg (toto zavazadlo... Celý popis

To nejkrásnější z Provence + AZUROVÉ POBŘEŽÍ (autobusem)

Termíny a ceny

30.06. - 07.07.2024 neděle - neděle
snídaně autokarem
17 490 Kč
cena za 8 dní

Informace o cenách

Cena zahrnuje

  • 5x ubytování
  • 5x snídaně
  • služby průvodce (mimo individuální volno)

Cena nezahrnuje

  • cestovní pojištění léčebných výloh (není-li sjednáno)
  • doporučené kapesné cca 300 EUR (včetně vstupného a dopravy na místě)
  • vybrané sedadlo v autobuse 200 Kč/osoba
  • Příplatek za jednolůžkový pokoj: 7 500 Kč

Popis zájezdu

To nejkrásnější z Provence + AZUROVÉ POBŘEŽÍ (autobusem)

Nezapomenutelný poznávací zájezd, během kterého uvidíte to nejkrásnější z Provence a navštívíte Azurové pobřeží. Projdete se po slavném Avignonském mostě, nevynecháte přístav Marseille ani perlu Azurového pobřeží, Nice. Vychutnejte si s námi kraj s vůní vinic, levandulí, bylinek, koření i vynikajích jehněčích kotlet a poznejte francouzskou Provence!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Podmínky pro přepravu zavazadel: Zavazadlo v ceně zájezdu: kabinové zavazadlo o rozměrech 55 x 45 x 25 cm a max. hmotnosti 8 kg (toto zavazadlo patří na palubu letadla, rozměry jsou včetně držadla, postranní kapsy a koleček)

Zavazadlo za příplatek 1 800 Kč: odbavované zavazadlo o hmotnosti do 23 kg (toto zavazadlo bude odbaveno do podpalubí)


Podmínky vždy platí pro jednoho cestujícího, pokud není uvedeno jinak.

Hmotnosti zavazadel nelze sčítat.

Každý pasažér musí mít své vlastní zavazadlo dle uvedených podmínek. Zavazadlo k odbavení (pokud není v ceně) lze objednat nejpozději 30 dní před termínem zájezdu.

Vstupné: Tyto vstupenky do vybraných památek a případné fakultativní výlety si můžete před zájezdem u nás přiobjednat. S možností prohlídky je počítáno v programu zájezdu. Klienti, kteří se prohlídky nezúčastní, mohou tento čas využít např. vlastním volným programem:

Audiovizuální show

Dospělý 480.00 Kč
Student 400.00 Kč
Senior 450.00 Kč

Cestovní pojištění: Kooperativa A (50 Kč / den / osoba)
Kooperativa B Evropa (100 Kč / den / osoba)
Slavia A - Travel Standart 2.0 + STORNO (50 Kč / den / osoba)
Slavia B - Travel Plus 2.0 + STORNO (76 Kč / den / osoba)
Slavia C - Travel Exclusive 2.0 + STORNO (96 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Stravování: snídaně

snídaně v hotelu jsou podávány formou bufetu
během dne bude možné zakoupit jídlo na místech s možností občerstvení
poblíž hotelu je možnost individuálního stravování v místních restauracích

Ubytování: hotel **

ubytování v hotelích v jednolůžkových a dvoulůžkových a dle dostupnosti i třílůžkových pokojích
ubytování je v menších pokojích s vlastním soc. zařízením

Program zájezdu

1. den: Odjezd z ČR dle nástupních míst, noční přejezd přes Německo do Francie. Odjezd z ČR autobusem Radynacestu dle nástupních míst Ostrava - Olomouc - Brno - Praha - Plzeň. 
2. den: Příjezd do oblasti Provence, po poledni návštěva jedné z nejznámnějších podzemních jeskyní, v podvečer ubytování a odpočinek. Příjezd do Francie do  oblasti řeky Ardeche , kde bylo počátkem 20. století  objeveno několik jeskynních systémů . Po prohlídce   jeskyně Aven d´Orgnac, která se svými rozměry řadí k nejvýznamnějším v Evropě, poté přejedeme na ubytování.
3. den: Dnešní den bude věnován návštěvě historického Arles a malebných městeček Les Baux-de-Provence, kde shlédneme úžasnou uměleckou audiovizuální projekci v bývalém lomu a Saint-Rémy-de-Provence, zde navštívíme mimo jiné i sanatorium, kde se léčit Vincent Van Gogh. Den začneme prohlídkou skutečného  centra Provence, městečka Arles (UNESCO). V žádném jiném městě této oblasti se nesetkáme s tak silným lpěním na kulturních tradicích jako právě zde. Malebné historické uličky inspirovaly nejen Paula Gaugina, ale i Vincenta van Gogha v jeho nejplodnějším období. Milovníci umění si zde určitě přijdou na své během výpravy po místech, která van Gogh maloval.  Vedle antických památek (divadlo, lázně, aréna) zde najdeme raně křesťanskou nekropoli Alyscamps a jednu z nejkrásnějších románských katedrál Saint-Trophime.  Poté se přesuneme do   Les Baux-de-Provence , sídla mocné provensálské šlechty . Při pohledu na středověkou citadelu skvěle umístěnou na masivu skály se mnohým zatají dech. V nedalekých bývalých vápencových lomech shlédneme největší multimediální projekci ve Francii.  Na ploše o 6000 m2 jsou prostřednictvím 70 projektorů promítány obrazy slavných umělců.   Zavítáme rovněž do městečka Saint-Rémy-de-Provence ,  rodiště nejslavnějšího proroka všech dob - Nostradama. V blízkém sanatoriu pro duševně slabé  Saint-Paul-de-Mausole strávil zbytek svého života Vincent van Gogh . Vznikla zde řada obrazů, které v jeho díle patří k těm nejzásadnějším. Závěr dne bude pojat ve zcela tradičním duchu a to  návštěvou lisovny olejů s ochutnávkou rozličných marmelád a tapenád završíte poměrně náročný den.
4. den: Tento den bude věnován ikonám regionu, navštívíme slavnou vesničku Gordes, cisterciácký klášter Sénanque obklopený levandulovými políčky a den zakončíme v Avignonu, kde si prohlédenem nejen slavný most a hrad, ale načerpáme typickou provensálskou atmosféru. Po snídani se přesuneme na náhorní plošinu Vaucluse se zastávkou v nejmalebnější a nejfotografovanější  francouzské skalní vesničce Gordes. Nedaleko odtud leží  cisterciácký klášter Sénanque ,  který je známý svou románskou architekturou a rozsáhlými levandulovými poli, jež dodnes obhospodařují místní mniši. Odpoledne navštívíme  slavné město na řece Rhôně, Avignon (UNESCO). Z dřívějšího sídla papežů je dnes centrum kultury,  dějiště jednoho z nejpopulárnějších uměleckých festivalů v Evropě.  Během procházky městem uvidíme  Papežský palác, starobylé kostely, středověké uličky a písní proslavený Avignonský most  (St. Benézet).  Avignonské hradby  postavené ve 14. století dodnes obepínají celé město. Středověkou atmosféru dlážděných uliček včetně iluzivních maleb na fasádách domů si budete moci vychutnat již v rámci individuálního programu. V jedné z avignonských restaurací doporučujeme ochutnat  provensálské speciality.  Ve večerních hodinách odjezd zpět na hotel.
5. den: Dopoledne strávíme v jednom z nejmalebnějších jihofrancouzských měst, v Aix-en-Provence, které je proslaveno především fantastickými trhy a odpoledne se pak přesuneme do Marseille a užijeme si mimo jiné jedinečný výhled na město od baziliky Notre Dame de la Garde. Čtvrteční ráno započne typicky po francouzsku -  návštěvou trhů ve městě Aix-en-Provence .  Celé dopoledne budeme moci ochutnávat i nakupovat z široké škály místních produktů. Nabiti energií poté vyrazíme směrem k významnému  obchodnímu přístavu a druhému největšímu městu Francie, Marseille. Úzké stupňovité uličky, tichá náměstí a krásná průčelí z 18. století ostře kontrastují s rušnými bulváry a novátorskými obytnými komplexy. Zavítáme ke  Starému přístavu,  který je dnes turisticky hojně navštěvovaným srdcem města, dále do  čtvrti Panier, jež je svými malebnými uličkami tím nejhezčím,  co můžeme ve městě spatřit. Nevynecháme ani  chrám Notre-Dame-de-la-Garde , který se nachází na nejvyšším přírodním bodu Marseille. Místo společné prohlídky můžete lodí doplout na nedaleké  Frioulské ostrovy , jejichž součástí je i ostrov If se stejnojmenným hradem z počátku 16. století,  který dlouho sloužil jako věznice. Mezi zdejší vězně údajně patřil i hrabě Monte Christo, hrdina stejnojmenného románu Alexandra Dumase.
6. den: Tento den se ponese ve znamení přírody, ráno navštívíme majestátní akvadukt Pont du Gard, poté se přesuneme za plameňáky, černými býky a bílými koňmi do parku Camargue a na závěr dne navštívíme jedinečné cikánské městečko Saintes-Maires-de-la-Mer. Po snídani odjezd k   Pont du Gard   (UNESCO), mistrovskému dílu římského stavitelství a nejznámějšímu akvaduktu ve Francii, který přiváděl vodu do města  Nîmes .  Jako v pohádkové zemi se ocitneme v  přírodním parku Camargue   (UNESCO). Tato rezervace je jedno z mála míst ve Francii, kde se vyskytují  volně žijící plameňáci.  Setkat se zde můžeme i s  bílými koňmi a černými polodivokými býky  využívanými pro místní nekrvavou koridu. V  cikánském poutním městečku Saintes-Maires-de-la-Mer si prohlédneme kostel a hrob „černé“ svaté Sáry . Odpoledne v rámci individuálního volna možnost  koupání na místních písečných plážích  popřípadě  večeře v typické francouzské restauraci  s ochutnávkou mořských plodů nebo specialit z býčího masa.
7. den: Poslední den programu bude věnován poznávání ikoně Azurového pobřeží, městu Nice. Cestou domů si uděláme celodenní přestávku ve vyhledávaném letovisku Azurového pobřeží, v Nice. Čeká nás  prohlídka Starého města , z hradního návrší nám učaruje jedinečný pohled na město a moře a na vyhlášeném trhu Cours Selaya ochutnáme některou z místních specialit.  Odpoledne v rámci individuálního programu možnost koupání na plážích Andělské zátoky, procházka po nádherné Promenade des Anglais či návštěva některého z řady muzeí. Odjezd v pozdních večerních hodinách.
8. den: Příjezd do ČR v odpoledních hodinách.