To nejlepší z Paříže + CHAMPAGNE + VINOBRANÍ (letecky z Ostravy – Krakova)

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel **+ Doprava: letecky Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

To nejlepší z Paříže + CHAMPAGNE + VINOBRANÍ (letecky z Ostravy – Krakova)

Nezapomenutelný gurmánský eurovíkend s průvodcem, během kterého uvidíte to nejkrásnější z Paříže a regionu Champagne. Paříž jako na dlani si vychutnáte z Eiffelovy věže, užijete si plavbu po Seině a vydáte se do kraje pravého šampaňského a do Remeše. Zažijte Paříž v době velkolepého vinobraní na Montmartru a objevte s námi všechny krásy regionu Champagne!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Vstupné: Tyto vstupenky do vybraných památek a případné fakultativní výlety si můžete před zájezdem u nás přiobjednat. S možností prohlídky je počítáno v programu zájezdu. Klienti, kteří se prohlídky nezúčastní, mohou tento čas využít např. vlastním volným programem:

Moulin Rouge

Dospělý 3690.00 Kč

Cestovní pojištění: EASY (35 Kč / den / osoba)
EASY (35 Kč / den / osoba)
EASY (35 Kč / den / osoba)
UNIVERSAL + STORNO (60 Kč / den / osoba)
UNIVERSAL + STORNO (98 Kč / den / osoba)
UNIVERSAL + STORNO (60 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Stravování: snídaně

v hotelu jsou podávány kontinentální snídaně (bageta, croissant, máslo, marmeláda, čaj, káva)
během dne bude možné zakoupit jídlo na místech s možností občerstvení
poblíž hotelu je možnost individuálního stravování v místních restauracích

Ubytování: hotel **+

hotel v Paříži, poblíž metra (časový dojezd do centra Paříže cca 30 minut)
ubytování je v menších pokojích s vlastním soc. zařízením, Wi-Fi, TV

Program zájezdu

1. den: Přílet do Paříže, přesun na ubytování a dle letových řádů následná procházka intelektuální Latinskou čtvrtí. Odjezd z Ostravy na letiště do Krakova – odvoz je v ceně zájezdu: u vybraných termínů navíc VIP vyzvednutí u domu. Po příletu do Paříže se přesuneme objednaným transferem na hotel, kde se ubytujeme. V závislosti na časech letu bude následovat program s průvodcem. Odpoledne se vydáme k rozkvetlým Lucemburským zahradám. Poté se přesuneme do Latinské čtvrti, která nás okouzlí svou atmosférou i historickými budovami. Uvidíme zde slavnou univerzitu Sorbonnu, Clunyjský palác či pozůstatky antických lázní. Významnou dominantou této čtvrti je národní památník Pantheon s hrobkami slavných francouzských osobností (jsou zde pochováni např. Voltaire, Alexandre Dumas starší nebo Victor Hugo). Večer si můžeme společně užít  tříchodovou večeři  v některé z typických francouzských restaurací.
2. den: Celodenní výlet do regionu Champagne, návštěva Remeše a ochutnávka pravého francouzského šampaňského. Dnešní den strávíme ve známé oblasti  Champagne  s krajinou pokrytou vinohrady a středověkými městy. Autobusem přejedeme do města Remeše, které hrálo významnou roli ve francouzské historii. Ve zdejší  majestátní gotické katedrále  byl totiž korunován téměř každý francouzský král od 12. do 19. století. V  biskupském paláci  si zájemci budou moci prohlédnout  francouzské korunovační klenoty , uvidíme také ohromnou baziliku Saint-Rémi z 11. století, která je největší stavbou svého druhu v severní Francii. Po obědě v některé z tradičních restaurací budeme moci  ochutnat pravé  šampaňské  v jednom z místních vyhlášených vinařství  a nahlédnout do procesu jeho výroby. Součástí prohlídky je obchůdek, kde bude možnost zakoupit vína za výhodné ceny. V podvečer se vrátíme zpět do Paříže a vydáme se společně na plavbu lodí po Seině. 
3. den: Celodenní poznávání krás Paříže, návštěva Eiffelovy věže, slavných bulvárů kolem Opery Garnier a večerní slavnost vína na Montmartru. Den zahájíme návštěvou největší dominanty Paříže – Eiffelovy věže, z jejíhož vrcholu nás bude čekat nádherný výhled.  Poté se společně vydáme do nedalekého  Muzea   vína . Expozice, která je umístěna v upravených štolách středověkého vápencového lomu, nás seznámí s vývojem vinařství a řemesel spojených s pěstováním a výrobou vína ve Francii. Odpoledne se přesuneme k budově Opéry Garnier, již obklopují slavné Haussmannovy široké bulváry plné obchodů a restaurací. Následně zavítáme do známého Muzea parfémů, zde budeme moci přičichnout ke  slavným vůním Fragonardu  a zakoupit typický francouzský dárek v místním obchůdku. Individuální volno je možné k nákupům v nedalekém slavném obchodním centru  Galeries   Lafayette . V podvečer se vydáme na procházku na Montmartre. Uvidíme slavný kabaret Moulin Rouge, mlýn Moulin de la Galette a nasajeme uměleckou atmosféru této čtvrti s nádherným výhledem na Paříž, baziliku Sacré-Coeur a malebné náměstí malířů  Place de Tertre . Každoročně se zde koná slavnost vinobraní, doprovázená hudbou, průvody a ohňostrojem. Ochutnáme speciality regionální kuchyně a degustovat budeme vína z různých francouzských regionů.  Návrat na hotel společně nebo individuálně v pozdních večerních hodinách.
4. den: Dopolední procházka nejstarší částí Paříže, v závislosti na letových řádech návrat zpět do Krakova. Ráno si v samém historickém jádru Paříže prohlédneme fascinující gotický chrám Notre-Dame, proslavený románem Victora Huga „Zvoník u Matky Boží“, uvidíme  středověký palác a vězení La Conciergerie  a klenot gotické architektury kapli Sainte-Chapelle, ukrytou v areálu dnešního Justičního paláce. V těsné blízkosti  katedrály Notre-Dame  se také nachází  květinové trhy , na kterých to každou neděli prozpěvuje, protože kromě květin se tu nabízí i exotičtí a zpěvní ptáci. Společně si dáme oběd a vydáme se zpět na hotel, kde na nás bude čekat transfer na letiště a  odlet z Paříže do Krakova, návrat zpět do Ostravy .