Zahrady a zámky Normandie

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel Doprava: autokarem Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Zahrady a zámky Normandie

Zajímavý zájezd do Normandie a Bretaně za poznáním nejkrásnějších zahrad, hradů a opevněných městeček. Navštívíme zahrady Bois des Moutiers nebo Brécy, opevněná města Fougéres, Vitré a středověké Vannes, dále se seznámíme se symbolem Francie - klášterem Mont-St.-Michel tyčícím se na skále a navštívíme nejznámější hrad Bretaně - Josselin. Užijte si poklidnou atmosféru malých středověkých městeček a toulky zahradami.

Program zájezdu

1. den: Odjezd z ČR v brzkých ranních hodinách. Průjezd Německem a Francií, večer ubytování v REMEŠI , procházka s průvodcem, večerní město.
2. den: Na hranicích Pikardie a Normandie navštívíme středověké městečko SENLIS - dlážděné uličky, galorománské hradby, katedrála Notre-Dame. Odpoledne prohlídka honosného vodního zámku CHANTILLY - knihovna, sbírka světového malířství, nádherné zahrady s jezírky a Velkým kanálem, Královské konírny a slavné dostihové dráhy. V podvečerních hodinách pokračujeme na sever Normandie do starobylého ROUENU , dle časových možností ubytování, prohlídka města.
3. den: Ráno pokračujeme na sever Normandie k návštěvě BOIS DES MOUTIERS, nádherná anglická zahrada navržena na konci 19. stol. na rozloze 12 ha. Brány veřejnosti otevřela r. 1970 a ročně ji obdivuje na 30000 návštěvníků. Po květinovém představení přejedeme přes most Normandie do starého pitoreskního přístavního městečka HONFLEUR , atmosféra přístavu nás vrátí do časů, kdy odtud vyplouvali piráti i objevitelé. Večerní CAEN - město Viléma Dobyvatele, ubytování.
4. den: Prohlídka zámku a zahrad BRÉCY. Tato vznešená francouzská zahrada s terasami, schodišti a bazénky pochází z pera slavného architekta Ludvíka XIV. J. H. Mansarda. Pokračujeme k městečku GRANVILLE , kde navštívíme dům a zahradu Christiana Diora situovanou na útesu nad mořem. S Normandií se rozloučíme prohlídkou opatství MONT-ST.- MICHEL (UNESCO), impozantním gotickým klášterem na ostrůvku, který je obklopen mořem pouze v době přílivu.
5. den: Jedinečná atmosféra opevněných měst. FOUGERES s mohutným hradem z 11. stol., které dodnes spojují masivní hradby se Starým městem, gotický kostel St-Sulpice s klínovou věží, procházka městem, kde se odehrávala i velká část Balzakova románu Rebelové. Opevněné VITRÉ se zachovalým centrem a uličkami plnými hrázděných domů, exteriér hradu z 11. stol., katedrála ve stylu plaménkové gotiky. Oblastí kolem PAIMPONTSKÉHO LESA, plné legend o králi Artušovi, kouzelníku Merlinovi, víle Vivian, dojedeme k prohlídce monumentálního hradu JOSSELIN - rodové sídlo Rohanů, útočiště mnoha bretaňských vévodů, pohádkové věže, bohaté interiéry, krásné podhradí.
6. den: Středověké město VANNES, vstupní brána k ostrovům v Morbihanském zálivu. Projdeme se jedním z nejslavnějších vévodských měst, jež se pyšní bohatou středověkou architekturou. Staré město je nádhernou směsicí hrázděných domů a sídel obchodníků, labyrinty úzkých uliček, bretaňské kavárničky a restaurace s místními specialitami, kamenná dlažba a rytiny, městské hradby, gotická katedrála St. Pierre ze 13 st., francouzská zahrada pod hradbami u zámku Chateau-Gaillard, který je dnes historickým a archeologickým muzeem. Možnost projížďky turistickým vláčkem historickým městem historickým městem. V odpoledních hodinách odjezd do ČR.
7. den: Návrat do ČR v ranních hodinách.