Mayské památky střední Ameriky

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: letecky Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Mayské památky střední Ameriky

16 dnů Mexiko
Guatemala City - Antigua - jezero Atitlan - Copan - Rio Dulce - Ceibal - Yaxha - Tikal
Minimální počet 8 osob
Letecká doprava může vést přes USA. K tranzitu via USA je nutný biometrický pas a autorizace ESTA nebo platný pas s vízem USA.
Zájezd může být směřován opačně.

Program zájezdu

1. den: PRAHA – GUATEMALA CITY Odlet z Prahy do Guatemala City. Uvítání na letišti průvodcem America Tours, transfer do hotelu, ubytování a orientační meeting s průvodcem.
2. den: ANTIGUA Ráno odjezd do Antigui, nejdůležitějšího města koloniální Guatemaly. Město je unikátní kombinace památek, obnovených koloniálních budova nových budov v koloniálním stylu. Na hlavním náměstí uvidíme několik kostelů z různého období. Během prohlídky rovněž spatříme primitivní stavy, na kterých jsou tkány známé barevné textilie. Součástí prohlídky je i návštěva dílny, kde upravují nefrit do výjimečných šperků.
3. den: JEZERO ATITLAN Ráno odjedeme do Iximché, hlavního města Cackchiqueles, které bylo v roce 1960 vyhlášeno za národní kulturní památku. Pak budeme pokračovat k jezeru Atitlán, jednomu z nejkrásnějších jezer na světě. V jeho okolí je možné dotknout se toho pravého folklóru v Guatemale. Obyvatelé dvanácti okolních indiánských vesnic pochází z nejslavnějších místních národů.
4. den: QUETZALTENANGO Ráno se nalodíme na motorový člun, který nás převeze přes jezero a navštívíme jednu z dvanácti vesnic v okolí jezera. Členové místní komunita nám ukáží například tvorbu oněch barevných textilií. Odpoledne se přesuneme do Quetzaltenango, které je považováno za druhé nejdůležitější město v zemi. Opět zde uvidíme spojení moderní architektury s koloniální historií.
5. den: HUEHUETENANGO Dnes navštívíme Almolonga – tržiště, které je známé pro množství a rozmanitost ovoce a zeleniny, které se odtud vyváží do mnoha zemí Střední Ameriky. Pak budeme pokračovat v cestě návštěvou San Andrés Xecul, významným kostelem z 16. století s jasně žlutou fasádou. Následuje návštěva San Francisco El Alto, trhu s místními rukodělnými produkty. Odpoledne se přesuneme do Huehuetenango.
6. den: CUCHUMATANES Dopoledne navštívíme Todos Santos Cuchumatanes, jednu z nejoblíbenějších turistických destinací v Guatemale. Poté se přesuneme do Chichicastenango.
7. den: CHICHICASTENANGO Dnes navštívíme typický místní trh, největší a nejznámější v celé Guatemale. Rovněž budeme svědky podmanivého obřadu na schodech a v 400 let starém kostele Santo Tomas. Odpoledne se vrátíme do Guatemala City
8. den: SEMUC CHAMPEY, LANQUIN Brzo ráno se vydáme na cestu do Semuc Champey. Jde o přírodní památku – 300 metrů vysoký vápencový most přes řeku Cahabón. Na jeho vrcholu najdeme sedm jezírek s tyrkysově modrou vodou. Budeme pokračovat do Lanquinu, krásného a rozlehlého vápencového komplexu.
9. den: COPÁN Ráno se vydáme na hranice s Hondurasem a po nezbytných formalitách budeme pokračovat k archeologickému nalezišti Copán. Budeme mít dostatek času k prohlídce tohoto unikátního areálu s největší sbírkou mayských soch v celé Střední Americe.
10. den: QUIRIGUÁ Dnes navštívíme další mayskou památku Quiriguá, místo s několika mythologickými monumenty vytesanými v kameni. Odpoledne odjedeme směr Rio Dulce.
11. den: RIO DULCE Brzo ráno se vydáme na lodní výlet po Rio Dulce. Budeme plout po řece s mnoha ostrůvky, kde hnízdí tisíce vodních ptáků. V odpoledních hodinách se přesuneme do Flores, odkud budeme podnikat několik jednodenních výletů.
12. den: CEIBAL Výlet k Ceibal, archeologické památce ležící na kopci nad Rio de la Pasión. Toto mayské město patřilo k nejdůležitějším centrům mayské historie. Vzhledem k tvrdosti místního kamene, který odolal dešti, padajícím stromům i prorůstajícím kořenům, můžeme i dnes obdivovat galerii mayského umění.
13. den: YAXHÁ Dnešní výlet nás zavede na severovýchod jezera Yaxhá, ve stejnojmenné archeologické oblasti bylo v posledních 10 letech objeveno více než 1.400 památek, mimo jiné i téměř 30 metrů vysoká pyramida Temple. Závěrem dne ještě navštívíme Topoxté, centrum podobné Tulumu v Mexiku.
14. den: TIKAL Tento den se vrátíme v čase více než 2.000 let a navštívíme Národní park Tikal. Na nejrozsáhlejším archeologickém nalezišti na americkém kontinentu neustále pokračuje odkrývání památek. My jich budeme moci obdivovat nepřeberné množství. Odpoledne transfer na letiště a přelet do Guatemala City.
15. den: GUATEMALA CITY – PRAHA Transfer na letiště a odlet do Prahy
16. den: Přílet do Prahy Váš zájezd ukončí