Holandsko - Země Tulipánů

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: různé Doprava: letecky Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Holandsko - Země Tulipánů

Poznávací zájezd do Holandska letecky. Holandsko to jsou tulipány a jarní květiny, větrné mlýny, kanály, sýry a všechno toto patří nerozlučně k sobě. Navštívíme holandské parky, které prosluly po celém světě, stejně tak i burzu květin v Aalsmeeru, trhy sýrů v Alkmaru a Amsterdam, hlavní a zároveň největší město Nizozemského království v obklopení romantických kanálů. Na závěr fantastický park Keukenhof s květinovým korzem, jarní podívaná při které byste neměli chybět.

Amsterdam - Aalsmeer - Alkmaar - Zaanse Schans - Volendam - park Keukenhof

Doprava: letecky

Nástupní místa: 20.04. - 23.04. Odjezd L2

letecky na trase Praha – Amsterdam – Praha, po destinaci se budeme pohybovat klim. autobusem a městskou dopravou.

Ubytování: různé

hotel

UBYTOVÁNÍ
3x ubytování v hotelu *** – 2lůž. pokoje s příslušenstvím

STRAVOVÁNÍ
3x snídaně. Ostatní strava je řešena z vlastních zdrojů a prostředků.

Program zájezdu

1. den: V ranních hodinách odlet z Prahy s průvodcem do AMSTERDAMU , transfer na hotel v Amsterdamu. První část prohlídky historického centra města.
2. den: Ráno přejedeme městskou dopravou na největší květinovou burzu na světě do AALSMEERU , jež si vydobyl renomé nejvýznamnějšího nizozemského střediska pěstování květin. Zbytek dne bude patřit korunovačnímu městu Nizozemska AMSTERDAMU , květinový trh, historie, památky, náměstí Dam, brusírna diamantů. Možnost fakult. projížďky lodí po grachtech nebo návštěva světoznámých muzeí Van Gogh Museum či Rijksmuseum.
3. den: Návštěva tradičního alkmaarského sýrového trhu na náměstí Waagplein (Vážní náměstí) v ALKMAARU , kde dodnes fungují staré sýrařské cechy. 30000 kg Goudy, Edamu a Leidenu v podobě velkých navoskovaných kol, nosiči v pestrobarevných čapkách, dřevěné povozy, nenapodobitelné kouzlo. Rituál, který se koná již od roku 1593. Turistické srdce kraje - obydlený skanzen s dřevěnými domy, větrnými mlýny a s ukázkou výroby dřeváků, sýrů nebo čokolády v ZAANSE SCHANS . Skanzen dokumentuje historii regionu kolem řeky Zaan v provincii Noord Holland. Na jednom místě je tak soustředěno vše, co byste chtěli v Holandsku vidět. VOLENDAM , historické rybářské městečko láká svou atmosférou turisty z celého světa, staré centrum s malebnými domečky, připomínající podobu staré rybářské osady z 17.-19. století, atmosféra všudypřítomného jídla, palačinek, vaflí, mořských plodů. K největším atrakcím města patří tradiční kroj a malé grachty. Obyvatelé tady mluví svým vlastním dialektem – volendamštinou. Prohlídka je spojená s návštěvou sýrové farmy s možností degustace a nákupu sýrů. Návrat na ubytování.
4. den: Den strávíme ve světově proslulém, největším a nejslavnějším květinovém parku Holandska KEUKENHOFU , kde každý rok na 32 ha vykvete kolem 6 milionů cibulovin, hlavně tulipánů, narcisů a hyacintů. Právě v dubnu je vše v plném květu a bude zde i bohatý doprovodný program (aranžování, výstavy). Během dne kolem parku projede světově proslulé KVĚTINOVÉ KORZO , přehlídka alegorických vozů vytvořených pouze z květin, na které zde čekají davy příznivců neopakovatelného díla (změna programu kvůli situaci s Covid-19 vyhrazena). Transfer na letiště a v podvečer odlet do Prahy.