Jiřinkové Korzo - květinový průvod a Rotterdam

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: autokarem Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Jiřinkové Korzo - květinový průvod a Rotterdam

Manhattan máme i v Evropě.
Rotterdam není jen přístav.

Poznávací zájezd se sledováním květinového korza a podrobná prohlídka Rotterdamu. Korzo květinových vozů Corso Zunder je největším květinovým korzem nejen v Holandsku, ale i v celé Evropě. Ulicemi městečka projíždí průvod alegorických vozů nesoucích obrovské výtvory z květin upevněných na konstrukci z kovu a papírové hmoty – samých jiřin, které se tu všude v okolí pěstují. Alegorické vozy vždy reprezentují jednotlivé správní obvody, které spolu soutěží o nejpovedenější výtvor.

Program zájezdu

1. den: odjezd v podvečerních hodinách, možný nástup v západních Čechách. Noční přesun do Belgie
2. den: KINDERDIJK – skanzen větrných mlýnů je zapsán na seznamu UNESCO. Do některých lze nahlédnout. Při vstupu do areálu je muzeum polderů. DELFT – kouzelné městečko proslavené modrobílou keramikou fajáns a také jako rodiště Jana Vermeera. V továrně Royal Delft si můžete prohlédnout výrobu keramiky. Uvidíte zde i slavný obraz Noční hlídka od Rembrandta vyobrazený na modrobílých kachlích. Romantická část historického jádra města. ROTTERDAM – začátek prohlídky města. Mrakodrapy, moderní architektura a všude kolem nejen voda, ale i umění.
3. den: ZUNDERT – největší květinové korzo v Evropě. Uvidíte na 600 000 květů jiřin, na 20 pohyblivých soch, až 10 m vysoké alegorické vozy. Ve městě se narodil van Gogh. ROTTERDAM – večerní prohlídka města, poznáte atmosféru večerního města. Osvětlený Erasmův most a další rotterdamské mosty.
4. den: ROTTERDAM – prohlídka města. EUROPOORT – jeden z největších přístavů na světě, plavba lodí přístavem. EUROMAST – symbol města, výtahem až do výšky 185 m, panoramatický výhled na město a částečně na přístav. MARKT HALL – moderní stavba tržnice, lze ochutnat místní speciality – holandský „haring“ (slaneček), případně „kibbeling“ (smažená ryba). KIJKKUBUS – kompletně zařízené předváděcí domky v Blaakse Bos, které byly postaveny ve tvaru krychle. WITTE HUIS – do nedávna nejvyšší budova kanceláří v Evropě, možnost návštěvy. MUZEA – možnost návštěvy námořního muzea, případně muzea Kunsthal či muzea Boijmans Van Beuningen – zde je jedna z nejkrásnějších kolekcí v Holandsku od Jana van Eycka.
5. den: návrat v ranních hodinách.