Holandsko - země tulipánů

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel Doprava: autokarem Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Holandsko - země tulipánů

Květiny a Holandsko patří nerozlučně k sobě. Holandské parky prosluly po celém světě, stejně tak i burza květin v Aalsmeeru. Země tulipánů, větrných mlýnů, sýrů, kanálů a fantastického květinového korza, podívaná, při které byste neměli chybět.

Poznámka: CK je oprávněna změnit nástupní místo na svozové místo! Nástupní místa se odvíjejí podle přihlášení klientů

Program zájezdu

1. den: odjezd z ČR ve podvečerních hodinách.
2. den: ráno návštěva největší květinové burzy na světě v AALSMEERU, jež si vydobyl renomé nejvýznamnějšího nizozemského střediska pěstování květin. Zbytek dne bude patřit korunovačnímu městu Nizozemska AMSTERDAMU, květinový trh, historie, památky, náměstí Dam, brusírna diamantů. Možnost fakult. projížďky lodí po grachtech nebo návštěva světoznámých muzeí Van Gogh Museum či Rijksmuseum.
3. den: návštěva tradičního alkmaarského sýrového trhu na náměstí Waagplein (Vážní náměstí) v ALKMAARU, kde dodnes fungují staré sýrařské cechy. 30000 kg Goudy, Edamu a Leidenu v podobě velkých navoskovaných kol, nosiči v pestrobarevných čapkách, dřevěné povozy, nenapodobitelné kouzlo. Rituál, který se koná již od roku 1593. Turistické srdce kraje - obydlený skanzen s dřevěnými domy, větrnými mlýny a s ukázkou výroby dřeváků, sýrů nebo čokolády v ZAANSE SCHANS. Skanzen dokumentuje historii regionu kolem řeky Zaan v provincii Noord Holland. Na jednom místě je tak soustředěno vše, co byste chtěli v Holandsku vidět. VOLENDAM, historické rybářské městečko láká svou atmosférou turisty z celého světa, staré centrum s malebnými domečky, připomínající podobu staré rybářské osady z 17.-19. století, atmosféra všudypřítomného jídla, palačinek, vaflí, mořských plodů. K největším atrakcím města patří tradiční kroj a malé grachty. Obyvatelé tady mluví svým vlastním dialektem – volendamštinou. Prohlídka je spojená s návštěvou sýrové farmy s možností degustace a nákupu sýrů. Návrat na ubytování.
4. den: den strávíme ve světově proslulém, největším a nejslavnějším květinovém parku Holandska KEUKENHOFU, kde každý rok na 32 ha vykvete kolem 6 milionů cibulovin, hlavně tulipánů, narcisů a hyacintů. Právě v dubnu je vše v plném květu a bude zde i bohatý doprovodný program (aranžování, výstavy). Během dne kolem parku projede světově proslulé KVĚTINOVÉ KORZO, přehlídka alegorických vozů vytvořených pouze z květin, na které zde čekají davy příznivců neopakovatelného díla. V podvečerních hodinách odjezd domů.
5. den: dopoledne příjezd do ČR.