Říční plavba nizozemskými metropolemi (Aqua)

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: loď / jachta Doprava: vlastní Strava: vlastní

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Říční plavba nizozemskými metropolemi (Aqua)

DÍTĚ do 15 let v doprovodu min. jedné dospělé osoby ZDARMA
Našim klientům nabízíme dva typy plaveb - mezinárodní a německé. Na mezinárodních plavbách jsou veškeré materiály jako lodní noviny, jídelní lístek, hlášení rozhlasu, atd. v angličtině. Stejně tak výlety jsou dostupné s anglicky hovořícími průvodci a na palubě většina personálu mluví anglicky. Na německých plavbách se minimálně na recepci domluvíte anglicky (většinou i někdo z personálu mluví česky, slovensky, apod.), ale veškeré materiály i výlety jsou dostupné pouze v němčině. O jakou plavbu se jedná bude vždy upřesněno v nabídce, popř. uveďte do poznámky v poptávce, o který typ máte zájem.

Plavbu začneme i skončíme v Kolíně nad Rýnem, pyšnícím se svou gotickou katedrálou Sv. Petra, která je známá po celé Evropě. Mimo jiné můžete navštívit třeba muzeum čokolády, kde nechybí čokoládová fontána i ukázka výroby kvalitní a nejjemnější čokolády.

Druhý den zakotvíme v proslulém hlavním a v současnosti největším městě Nizozemí Amsterdamu. Ten je považován za finanční i kulturní centrum celé země zejména díky 177 různým národnostem, které zde žijí. Historické centrum Amsterdamu je zastavěno převážně domy z 16. a 17. století, které v Nizozemí nazývají Zlatým věkem.

Neméně zajímavým je Rotterdam, kde strávíme třetí den. Je nazýván městem moderní architektury - kobercové nálety během druhé světové války zničily jeho většinu, proto byl a je zastavován moderními výškovými budovami. Známý je zejména díky zdejšímu přístavnímu komplexu Europort, který je druhý největší na světě a první v Evropě. V centru města se nachází i Námořní muzeum, dokumentující historii přístavu a stavby lodí.

Doprava: vlastní

Časy uvedené v itineráři jsou orientační a můžou se lišit v závislosti na konkrétních podmínkách a situacích.

Ubytování: loď

A-ROSA BRAVA, VIVA, AQUA


Od roku 2023 jsou všechny plavby mezinárodní, tzn. že jsou veškeré materiály jako lodní noviny, jídelní lístek, hlášení rozhlasu, atd. v anglickém jazyce. Stejně tak výlety jsou dostupné s anglicky hovořícími průvodci a na palubě personál mluví anglicky (většinou i německy).
LODĚ V ČÍSLECH:

Rok vyrobení: 2009 A-ROSA AQUA, 2010 A-ROSA VIVA, 2011 A-ROSA BRAVA
Délka: 135 m
Šířka: 11,4 m
Rychlost: 22 km/h
99 venkovních kajut
Maximální počet pasažérů: 202
Kategorie ubytování: S, A, C, D
Rychlost: max. 22km/h

VYBAVENÍ SPOLEČNÝCH PROSTOR LODI:

restaurace, bary, whirlpool, sprcha, minigolf, jamkoviště, hra Shuffleboard, foyer, recepce, SPA centrum (masáže, beauty, wellness), fitness centrum, sanarium, klidová zóna, prostor pro hry, WC, obchůdek se suvenýry

VYBAVENÍ KAJUT:
koupelna + WC, TV, telefon, sejf, klimatizace

KATEGORIE S - vnější kajuta s oknem, dvě postele (možnost přistýlky), koupelna se sprchovým koutem, 1. podlaží, rozloha 14,5 m2
KATEGORIE A - vnější kajuta s oknem, dvojlůžko, koupelna se sprchovým koutem, 1. podlaží, rozloha 14,5 m2
KATEGORIE C - vnější kajuta s francouzským balkonem, dvojlůžko, koupelna se sprchovým koutem, 2. podlaží, rozloha 14,5 m2
KATEGORIE D - vnější kajuta s francouzským balkonem, dvojlůžko, koupelna se sprchovým koutem, 3. podlaží, rozloha 14,5 m2

Na každém patře (kategorie A, C, D) jsou právě dvě kajuty se spojenými dveřmi, které se dají použít jako rodinné kajuty. Číslo kajuty Vám sdělíme na vyžádání.

Program zájezdu

DenPřístav / programPřiplutíOdplutí
1. den Cologne-17:00
2. den Rotterdam09:0016:00
3. den Amsterdam03:0021:00
4. den Emmerich09:0015:00
5. den Cologne06:00-