Rotterdam - Rotterdam a jiřinkové korzo

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: autokarem Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Rotterdam - Rotterdam a jiřinkové korzo

Rotterdam a jiřinkové korzo Město plné mrakodrapů i umění. Hotel v centru Rotterdamu. TIP: Plavba lodí po přístavu a prohlídka mořských bariér. Poznávací zájezd se sledováním květinového korza a podrobná prohlídka Rotterdamu. Korzo květinových vozů Corso Zunder je největším květinovým korzem nejen v Holandsku, ale v celé Evropě. Ulicemi městečka projíždí průvod alegorických vozů nesoucích obrovské výtvory z květin upevněných na konstrukci z kovu a papírové hmoty – samých jiřin, které se tu všude v okolí pěstují. Alegorické vozy vždy reprezentují jednotlivé správní obvody, které spolu soutěží o nejpovedenější výtvor.

Program zájezdu

1. den: : Odjezd v podvečerních hodinách. Noční přesun.
2. den: : KINDERDIJK - skanzen větrných mlýnů je zapsán na Seznamu UNESCO. Do některých lze nahlédnout. Při vstupu je muzeum polderů. DELFT - kouzelné městečko proslavené modrobílou keramikou fajáns a také jako rodiště Jana Vermeera. V továrně Royal Delft si můžete prohlédnout výrobu keramiky. Uvidíte zde i slavný obraz Noční hlídka od Rembrandta vyobrazený na modrobílých kachlích. Romantická část historického jádra města. ROTTERDAM - večerní prohlídka nočně nasvíceného města. Mrakodrapy, moderní architektura a všude kolem nejen voda, ale i umění. Umění zde potkáte na každém rohu, nebo spíš ulici.
3. den: : ZUNDERT - největší květinové korzo na světě. Uvidíte na 600 000 květů jiřin, na 20 pohyblivých soch a 10 m vysoké alegorické vozy. Ve městě se narodil malíř Vincent van Gogh. Odpoledne se vydáme do oblasti, která po které pojmenoval holandský mořeplavec Abel Tasman Nový Zéland, ale málokdo ji zná na vlastní kůži. ZEELAND - malebná oblast ležící na ostrovech ve společné deltě řek Šelda, Máza a Rýn. Přesný program právě připravujeme.
4. den: : ROTTERDAM - prohlídka města. EUROPOORT - jeden z největších přístavů na světě, plavba lodí přístavem. EUROMAST - symbol města, výtahem až do výšky 185 m, panoramatický výhled na město a částečně na přístav. MARKT HALL - moderní stavba tržnice, lze ochutnat místní specialitu - holandský „haring“ (slaneček), případně „kibbeling“ (smažená ryba). KIJK-KUBUS - kompletně zařízené předváděcí domky v BLAAKSE BOS, které byly postaveny ve tvaru krychle. WITTE HUIS - do nedávna nejvyšší budova kanceláří v Evropě, možnost návštěvy. MUZEA - možnost návštěvy námořního muzea, případně muzea Kunsthal či muzea Boijmans Van Beuningen - zde je jedna z nejkrásnějších kolekcí v Holandsku od Jana van Eycka.
5. den: : Návrat v ranních hodinách.