To nejlepší z Amsterdamu + KVĚTINOVÉ KORZO + KRÁLOVY NAROZENINY (letecky z Prahy

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: letecky Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

To nejlepší z Amsterdamu + KVĚTINOVÉ KORZO + KRÁLOVY NAROZENINY (letecky z Prahy

Prožít Holandsko? Pojďte do toho… S naším průvodcem objevíte Amsterdam, jak ho ještě neznáte. Projdete se po náměstí Dam, vychutnáte si amsterdamské grachty, slavná muzea i „zahradu Evropy“ Keukenhof. A navíc budete ve středu dění hned dvou největších nizozemských událostí roku. Vydejte se do srdce Holandska a zažijte Amsterdam na vlastní kůži!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Vstupné: Tyto vstupenky do vybraných památek a případné fakultativní výlety si můžete před zájezdem u nás přiobjednat. S možností prohlídky je počítáno v programu zájezdu. Klienti, kteří se prohlídky nezúčastní, mohou tento čas využít např. vlastním volným programem:

Fakultativní výlet Keukenhof a Květinové korzo

Dospělý 2200.00 Kč
Dítě 1990.00 Kč

Cestovní pojištění: EASY (35 Kč / den / osoba)
UNIVERSAL + STORNO (90 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Program zájezdu

1. den: Po příletu do Amsterdamu a ubytování se vydáme na procházku historickým centrem města. Po prohlídce působivých památek navštívíme oblíbený plovoucí květinový trh a vychutnáme si atmosféru místních podniků. Přesuneme se do  historického centra města .   Při naší procházce spatříme majestátní budovu hlavního nádraží a populární čtvrtí červených luceren kolem starobylého kostela Oude Kerk   dojdeme až na náměstí Dam, na kterém stojí Královský palác a také tzv. Nový kostel,   ve kterém probíhaly královské korunovace. Hlavní amsterdamskou nákupní zónou se dostaneme až k plovoucímu květinovému trhu, jednomu ze symbolů města, kde bude čas na odpočinek v jedné z malebných amsterdamských restaurací nebo kavárniček. Návrat na hotel v podvečerních hodinách s průvodcem nebo později individuálně.
2. den: Dnešní den strávíme ve společnosti květin. Čeká nás celodenní výlet do Keukenhofu, který je považován za „zahradu Evropy“.  Odpoledne si užijeme proslulé Květinové korzo, které kolem zahrady projíždí.  Milióny rozkvetlých tulipánů, orchideí, lilií, narcisů, hyacintů, kosatců, krokusů a dalších květin můžeme obdivovat v tzv. zahradě Evropy Keukenhofu. Projdeme se mezi barevnými záhony, skleníky a vodními plochami a určitě i nakoupíme nespočet zajímavých cibulek domů. Právě v tento den odpoledne zde projíždí  průvod květinami nazdobených alegorických vozů, zvaný Květinové korzo, který se koná na přelomu dubna a května již od roku 1947. V podvečerních až večerních hodinách návrat na hotel. 
3. den: Čeká nás celodenní prohlídka dalších zajímavostí Amsterdamu, zastavíme se také v brusírně diamantů a odpoledne se vydáme na největší amsterdamskou tržnici pod širým nebem. Po snídani přesun do centra města, kde s průvodcem proběhne celodenní prohlídka. Prohlídku začneme u Domu Anne Frankové připomínajícího smutný příběh židovské dívky, a kostela Westerkerk   s císařskou korunou na vrcholu kostelní věže.   Dále budeme pokračovat kolem oázy klidu, amsterdamské bekináže Beginjhof   až do  židovské čtvrti  rozprostírající se kolem náměstí Waterloo, kde se zastavíme na prohlídce v brusírně diamantů a uvidíme  dům, kde žil jeden z nejslavnějších synů města, Rembrandt van Rijn .   Poté se vypravíme na Albert Cuypmarkt – největší amsterdamskou tržnici pod širým nebem, místo setkání mnoha kultur a uvidíme také budovy významných amsterdamských  muzeí . Zde ve večerních hodinách pomalu začne propukat  největší holandská slavnost , každoroční  oslava králových narozenin (Konigsdag). Barvou této slavnosti je tradiční nizozemská  oranžová , protože nizozemská královská rodina má svůj původ v nasavsko-oranžském rodu. Většina místních obyvatel má proto na sobě něco oranžového, případně jsou v oranžové oblečeni celí včetně  oranžové paruky a oranžově pomalovaného obličeje . Podvečer můžeme také využít k návštěvě místních hospůdek, ochutnávce typických holandských pokrmů či nákupu suvenýrů. Návrat na hotel v podvečerních hodinách s průvodcem nebo později individuálně.
4. den: Tento den budeme věnovat oslavám králových narozenin, tzv. Koningsdag, s bohatou kulturní nabídkou, případně prohlídce jedinečných amsterdamských muzeí a individuálním zájmům. Dnes se zájemci mohou zúčastnit nejrůznějších akcí spojených s oslavami králových narozenin. Tento den má tradičně každý Holanďan právo prodat to, co se mu nehodí. Amsterdamské ulice a parky se tedy promění v  jeden obrovský bleší trh s neopakovatelnou atmosférou . Na mnoha místech Amsterdamu probíhají  koncerty, divadelní představení a další kulturní akce . Na mostech a lodích plujících po grachtech se zpívá a tančí, po městě jsou rozmístěny  stánky s občerstvením , typické jsou např. zákusky zvané tompoes s oranžovou polevou, znázorňující původ nizozemské královské rodiny. Do této ojedinělé oslavy se každý z nás bude moci zapojit podle své vlastní chuti. Je libo projižďka na kole po městě a stihnout tak hlavní místa oslav? Bližší informace o bohaté nabídce akcí a zapůjčení kola obdržíte od průvodce přímo na místě. Kromě toho bude v dnešním dni prostor na  návštěvu amsterdamských muzeí  dle libosti (Rijksmuseum, Van Gogh Museum, Stedelisk Museum, Dům Anny Frankové, Museum Heineken), případně budete moci tento čas věnovat nákupům či libovolnému individuálnímu programu.
5. den: Po snídani dle letového řádu individuální program. Následně přesun z hotelu na letiště a návrat do ČR.