To nejlepší z Amsterdamu + SÝROVÉ TRHY V ALKMAARU (letecky z Prahy)

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: letecky Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

To nejlepší z Amsterdamu + SÝROVÉ TRHY V ALKMAARU (letecky z Prahy)

Ochutnejte Holandsko… S průvodcem, který je tu jako doma, objevíte utajená zákoutí Amsterdamu, odhalíte tajemství broušené krásy diamantů a vychutnáte si atmosféru okouzlujících grachtů i originálního květinového trhu. Vyrazíte do Alkmaaru a stanete se součástí jedinečné podívané na slavné sýrové trhy. Nechte se vtáhnout vůněmi Holandska a poznávejte všemi smysly!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Vstupné: Tyto vstupenky do vybraných památek a případné fakultativní výlety si můžete před zájezdem u nás přiobjednat. S možností prohlídky je počítáno v programu zájezdu. Klienti, kteří se prohlídky nezúčastní, mohou tento čas využít např. vlastním volným programem:

Van Gogh Museum

Dospělý 600.00 Kč

Dům Anny Frankové

Dospělý 500.00 Kč
Dítě 220.00 Kč
Jiný 50.00 Kč

Cestovní pojištění: Slavia A + STORNO (50 Kč / den / osoba)
Slavia B + STORNO (63 Kč / den / osoba)
Slavia C + STORNO (80 Kč / den / osoba)
Kooperativa A (50 Kč / den / osoba)
Kooperativa B Evropa (100 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Stravování: snídaně

snídaně v hotelu jsou podávány formou bufetu
během dne bude možné zakoupit jídlo na místech s možností občerstvení
poblíž hotelu je možnost individuálního stravování v místních restauracích

Ubytování: hotel ***

ubytování v hotelích v jednolůžkových a dvoulůžkových a dle dostupnosti i třílůžkových pokojích s vlastním soc. zařízením

Program zájezdu

1. den: Po příletu do Amsterdamu a ubytování se vydáme na procházku historickým centrem města. Po prohlídce působivých památek navštívíme oblíbený plovoucí květinový trh a vychutnáme si atmosféru místních podniků. Odlet z Prahy, po příletu transfer na hotel a ubytování. Odpolední seznámení s městem Amsterdam. Přesuneme se do  historického centra města .   Při naší procházce spatříme majestátní budovu hlavního nádraží a populární čtvrtí červených luceren, kolem starobylého kostela Oude Kerk   dojdeme až na náměstí Dam, na kterém stojí Královský palác a také tzv. Nový kostel ,  ve kterém probíhaly královské korunovace. Hlavní amsterdamskou nákupní zónou se dostaneme až k plovoucímu květinovému trhu, jednomu ze symbolů města, kde bude čas na odpočinek v jedné z malebných amsterdamských restaurací nebo kavárniček. Návrat na hotel v podvečerních hodinách s průvodcem nebo později individuálně.
2. den: Čeká nás celodenní prohlídka dalších zajímavostí Amsterdamu, zastavíme se také v brusírně diamantů a odpoledne se vydáme na největší amsterdamskou tržnici pod širým nebem. Prohlídku začneme u Domu Anne Frankové připomínajícího smutný příběh židovské dívky, a kostela Westerkerk   s císařskou korunou na vrcholu kostelní věže.   Dále budeme pokračovat kolem oázy klidu, amsterdamské bekináže Beginjhof   až do  židovské čtvrti  rozprostírající se kolem náměstí Waterloo, kde se zastavíme na prohlídce v brusírně diamantů a uvidíme  dům, kde žil jeden z nejslavnějších synů města, Rembrandt van Rijn.  Poté se vypravíme na Albert Cuypmarkt – největší amsterdamskou tržnici pod širým nebem, místo setkání mnoha kultur a uvidíme také budovy významných amsterdamských  muzeí . Večer si prohlédneme Amsterdam z jiné perspektivy, na programu bude totiž plavba po amsterdamských grachtech (kanálech). Návrat na hotel v podvečerních hodinách s průvodcem nebo později individuálně.
3. den: Dnešní den strávíme v městečku Alkmaar, proslaveném tradičními sýrovými trhy. Vyrazíme i do muzea piva De Boom a ochutnáme oblíbený holandský mok. Ráno po snídani se vydáme vlakem do městečka Alkmaar, místa konání slavných sýrových trhů , při nichž již více než 250 let každý pátek nosiči v bílých oblecích, dřevácích a slaměných kloboucích přinášejí dřevěná nosítka s nákladem až 600 kg sýru a kupující vybírají, proklepávají a smlouvají. Vydáme do muzea piva De Boom , kde budeme mít možnost posedět u dobrého piva a ochutnat i některou z pochoutek, které se v Nizozemsku k pivu podají (např. krokety). Odpoledne budeme mít čas projít si krásné úzké uličky v okolí náměstí, prohlédnout si místní obchůdky (např. s typickými dřeváky) a nakoupit si suvenýry. V podvečer se vlakem vrátíme zpět do Amsterdamu. 
4. den: Tento den budeme věnovat prohlídce jedinečných amsterdamských muzeí. Po snídani přesun do centra města. Projdeme se kolem tří hlavních amsterdamských kanálů a dojdeme na Albert Cuypmarkt. V blízkosti tržnice budete mít několikahodinový prostor na návštěvu muzea dle libosti (Rijksmuseum, Van Gogh Museum, Stedelisk Museum, Dům Anny Frankové, Museum Heineken), případně budete moci tento čas věnovat nákupům či libovolnému individuálnímu programu, např. vydejte se s průvodcem na kole po městě.  Návrat na hotel v podvečerních hodinách s průvodcem nebo později individuálně.
5. den: Po snídani dle letového řádu individuální program. Poté přesun z hotelu na letiště a následný návrat do ČR.