INDIE – OD DILLÍ PO KERALU

cestovani
Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: letecky Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

INDIE – OD DILLÍ PO KERALU

„Neuvěřitelná Indie“ – to je nyní hlavní propagační indické motto a skutečně je tato země neuvěřitelná, šokující, fascinující. Tento zájezd vás provede jejími kontrasty – od fantastických památek na severu, kde je hlavním fenomenem ruch, po krásný přírodní jih, kde si odpočinete u krásného moře, budete relaxovat při plavbě na hausbótu a popř. si dopřejete i ayuvérdickou masáž.

Stravování: snídaně

12x snídaně, 4x plná penze,

Ubytování: hotel ***

+ 1x nocleh na hausbótu, 3x nocleh ve vlaku,

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy, přílet do Dillí.
2. den: Transfer do hotelu, ubytování, odpočinek, odpoledne prohlídka Starého Dillí: Raj Ghat – památník Ghándího, cesta kolem Červené pevnosti, Jama Masjid – jedna z největších mešit v Asii. Nocleh.
3. den: Nové Dillí – kontrastní město se životem 21. stol. Imperiální Dillí - komplex Qutub Minar – nejstarší muslimská památka (především minaret a rozvaliny první mešity) v krásných pěstěných zahradách, Humayunova hrobka, impozantní Brána Indie, Jantar Mantar – observatoř pod širým nebem, budovy Parlamentu, Prezidentský palác, Lotus temple. Transfer na nádraží, noční klimatizovaný lehátkový vlak do Váránasí.
4. den: Ráno příjezd do Váránasí – úchvatné hinduistické město, jedno z nejstarších obydlených měst světa patří k nejposvátnějším tírthám. Ubytování. Poté navštívíme staré město, bludištěm uliček se dostaneme ke komplexu chrámu Višvanátha (Zlatý chrám), uvidíme chrám bohyně Durgy (Opičí chrám), (do interiéru mohou pouze Indové). Moderní chrám Bharat Máta s mapou Indie. Odpoledne rezidence mahárádži – pevnost Rámnagar. Večer možnost návštěvy ceremonie Aarti na břehu Gangy. Nocleh.
5. den: Časně ráno lodní projížďka po posvátné řece Ganze – fantastická atmosféra desítky nádherných ghátú, tisíce koupajících se věřících, očista těla i duše. Snídaně. Výlet k pevnosti Chunar, která se vypíná na vrcholu kopce nad ohbím Gangy – mohutné mughalské hradby, zajímavé panorama. Volno ve Varánásí. Nocleh.
6. den: Přejezd vlakem do Satny a poté do Khajuraha, ubytování v hotelu. Dle čas. možností zahájení prohlídky. Khajuraho – architektonický skvost postavený kolem roku 1000 n.l. je indickým nesmrtelným darem smyslné lásky světu. Prohlídka Východní a Západní skupiny chrámů: sochařské umění, jemný nádech růžového odstínu kamene dodává kamenným postavám takřka živou podobu. Pouhých 10 cm široké vlysy jsou přeplněné naturalistickými detaily, ornamenty, šperky, jemnými kudrlinkami účesů, vyjadřují různé nálady. Chrámy jsou rozděleny do několika skupin. (Západní je největší, kompaktní, centrálně umístěna – nejvýznačnější monumenty dynastie Čandelů – chrámy Lakshmana, Varana, Matangešvára aj. Východní skupinu tvoří dvě samostatné skupinky, např. Brahma, Vamana, Javami). Nocleh.
7. den: Prohlídka Khajuraha, přejezd do obce Orchha, ubytování, návštěva tohoto opuštěného středověkého města, bývalého hlavního města dynastie Bundélů na březích řeky Betwa ukrývajícího neskutečné architektonické klenoty. Uvidíte Jahangir Mahal, Raj Mahal a další skvosty. Nocleh.
8. den: Přejedeme na nádraží do Jhansi a vlakem do Agry. Ubytování, volno ve starobylém městě. Nocleh.
9. den: Ráno navštívíme Taj Mahal – „slzu na tváři věčnosti“ či „symbol věčné lásky“, patrně nejznámější stavbu Indie. Císař Šáhdžahán vybudoval Taj Mahal jako příbytek pro tělo své nejoblíbenější manželky Mumtázmahal. Poté mohutná pevnost v Agře z červeného pískovce stojící na březích řeky Yamuna, Itmad – ud – Daulah – mramorové mauzoleum. Nocleh.
10. den: Přejezd do Jaipuru, cestou navštívíme Fatehpur Sikri – zapomenuté velkolepé pouštní město z červeného pískovce. V 16. stol. si ho nechal postavit slavný císař Kabar, ale záhy bylo opuštěno pro nedostatek vody. Poušť toto nadzemsky působící město dokázala uchovat do dnešních časů. Jaipur, nocleh.
11. den: Prohlídka Jaipuru a okolí – fantastická pevnost Amber korunující návrší severně od města – klasický romantický radžastánský pevnostní palác, vznešený komplex, který je nádhernou fúzí mughalského a hinduistického stylu. Pevnost Jaigarh – na západní siluetě města dominují rozsáhlé hradby, strážní věže a brány Jaigarhu - jedna z mála vojenských staveb středověké Indie zachovaná téměř neporušená. Pevnost Navalgarh - mohutná pevnost v pouštní krajině, malovaná havélí. Večer fakultativně návštěva Chokhi Dhani – etnické radžastanské vesnice. Nocleh.
12. den: Prohlídka „růžového města“, např.: Městský palác – nádherná kombinace mughalské a tradiční radžastanské architektury, Jantar Mantar – největší a nejlépe zachovaná z pěti observatoří postavených Jai Singlem II. v různých částech země. Hawa Mahal – Palác větrů – nejslavnější jaipurská památka, jejíž ornamentální fasáda – s 593 vytesanými okenními mřížkami a balkónky ohromuje od r. 1799. Chrám Birla aj. Odpoledne odjezd do Dillí. Ubytování, nocleh.
13. den: Odjezd na letiště, přelet do Goa. Volno. Nocleh.
14. den: Výlet do severní Goy, abychom poznali životní styl této „bezstarostné“ provincie. Navštívíme Muzeum křesťanského umění, Basiliku Bom Jesus s ostatky sv. Františka Xaverského, katedrálu Sé, Starou Gou. Návrat do hotelu, nocleh.
15. den: Volno, relaxace na krásných plážích. Odpoledne fakultativně odjezd na pláž Colva, odkud se můžeme vydat lodí na pozorování delfínů. Nocleh.
16. den: Odpočinek, večer odjezd vlakem do Alleppey.
17. den: Příjezd do Alleppey odpoledne, odpočinek, možnost ayuverdické masáže. Nocleh.
18. den: Ráno se nalodíte na váš hausbót – absolvujete projížďku po tzv. backwaters (stojaté vody), kde se mísí sladká voda se slanou, na riceboat – lodích stavěných tradičními technologiemi. Nikde jinde na světě nenajdete tak uklidňující krajinu – kanály lemované palmami, budete sledovat malá políčka, poklidné vesničky, rybáře u vody, hejna kachniček… Několikrát se zastavíte, abyste se krátce prošli. Celý den si budete užívat klidu na svém hausbótu. Zde budou servírována všechna jídla a také zde přenocujete.
19. den: Dopoledne návrat do Alleppey, odpoledne vlak do Mumbaie.
20. den: Příjezd do Mumbaie odpoledne, ubytování, osobní volno. Nocleh.
21. den: Vydáme se na prohlídku Mumbaie. Navštívíme Muzeum Prince z Walesu, nejslavnější koloniální památku – Bránu Indie, promenádu Marine Drive s pěknou vyhlídkou na záliv, oblíbený park Visuté zahrady s panoramatickým výhledem, Jain templ, Flora Fountain, trh Crawford. Volno k nákupům. Nocleh.
22. den: Časně ráno odlet, přílet do Prahy.