Indonésie - Dobrodružná exotická cesta po dvanácti ostrovech Indonésie s lehkou turistikou

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel Doprava: letecky Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Indonésie - Dobrodružná exotická cesta po dvanácti ostrovech Indonésie s lehkou turistikou

Dáváte-li přednost poznávacím zájezdům se zaměřením na přírodní krásy, jste na správném místě. Vyrazte s námi na dobrodružnou cestu po dvanácti ostrovech Indonésie. Na naší soukromé lodi vyplujeme do souostroví Komodo hledat obávané komodské draky, budeme šnorchlovat v průzračně čisté vodě plné barevných korálů a útesových ryb. Při troše štěstí narazíme i na mořské želvy a manty. Na Bali, které se po právu nazývá ostrovem bohů, navštívíme kromě nejznámějších duchovních míst i přírodní úkazy, které mohou směle konkurovat národním parkům na Havaji či Kostarice. Zelená rýžová políčka, deštné pralesy, úchvatné vodopády a takřka pohádkové chrámy - to je Bali. Na sousedním ostrově Lombok si zarelaxujeme u moře nebo podnikneme túru s výstupem na činnou sopku Rinjani (3 726 m n. m.), která je zároveň nejvyšší horou ostrova a celého souostroví Malých Sund. Závěr zájezdu bude věnován malebným ostrůvkům Gili, kde si zašnorchlujeme, zarybaříme a oslavíme naši společnou cestu po sundském souostroví. Vyrazte s námi do míst, kde turistický ruch teprve začíná, a poznejte jeden z rájů na zemi. Provází Marek Bejr.

Poznámka: fakultativní výstup na Rinjani - středně náročná turistika, místní šerpové nesou stany a vše potřebné, klient si nese pouze malý batoh s osobními věcmi a vodou. Doporučujeme vzít vlastní vložku do spacího pytle.

Program zájezdu

1. - 2. den: odlet z ČR na BALI, ubytování v oblasti KUTA.
3. den: snídaně, odjezd na letiště a přelet na ostrov FLORES. Přílet na ostrov, ubytování, návštěva tradičního trhu. Večer povečeříme v přístavu a budeme moci ochutnat místní čerstvě ulovené ryby.
4. den: po snídani odjezd do přístavu a nalodění na naši loď (plná penze) v přístavu kmene BAJŮ, vyplujeme vstříc našim zážitkům po souostroví KOMODO a RINCA - nejprve navštívíme ostrov KANAWA, kde si zaplaveme a zašnorchlujeme v průzračné vodě na korálovém útesu, kde kromě barevných mořských ryb a sasanek zahlédneme i hejna barakud a mláďat žraloka šedého. Oběd na lodi. Následuje ostrov LAWA, u kterého povečeříme a zažijeme jeden z nejnádhernějších západů slunce. Nocleh v kajutě na lodi.
5. den: pro zájemce brzy ráno výstup na jeden z vrcholů ostrova a pozorování východu slunce. Nalodění, snídaně a pokračování v plavbě na tzv. "Manta Point" poblíž ostrova KOMODO, při troše štěstí si zašnorchlujeme s těmito parybami dosahujícími až 6 m velikosti. Oběd při plavbě na ostrov Komodo - oblast "růžové pláže", šnorchlovačka nebo nenáročný trek po hřebeni tohoto poloostrůvku s výhledy do širého okolí. Odpolední přeplutí k ostrovu PADAR, kde zakotvíme, povečeříme a přenocujeme.
6. den: po snídani vyrazíme na průzkum ostrova PADAR, výstup na jeden z vrcholů, odkud se nám naskytnou panoramatické výhledy, zpět na loď a plavba na ostrov RINCA, kde uvidíme živoucí dinosaury naší planety - varany komodské dosahující úctyhodné délky až 3 m. Procházka po ostrově s místním rangerem, pozorováním těchto ještěrů. Po obědě se přesuneme na poslední ostrov naší platby KELOR, kde si zaplaveme a zašnorchlujeme. V podvečer návrat zpět do hlavního přístavu, ubytování na pevnině.
7. den: snídaně, návštěva rybářské vesničky LABUAN a zrcadlové skály BATU CERMIN. Odjezd na letiště a návrat zpět na BALI. Ubytování a nocleh.
8. den: snídaně, průzkum ostrova BALI - navštívíme královský palác TAMAN AYUN v MENGWI, jezerní chrám PURA ULUN DANU na jezeře BRATAN, neopomeneme ani jezera BUAYAN a TAMBLINGAN. Při cestě k moři se ještě zastavíme u nádherného vodopádu MUNDUK a zarelaxujeme v posvátných horkých pramenech. Večeře na pláži LOVINA, ubytování a nocleh.
9. den: po snídani vyrazíme do tropické džungle, kde bude naším cílem vodopád SEKUMPUL. Pokračování v trase na kalderu bývalé sopky KELIMUNTU s fotozastávkou na sopku BATUR. Po 220 schodech sestoupíme ke královským hrobkám GUNUNG KAWI a přenocujeme v královském městě UBUD, kde budeme mít možnost shlédnout tradiční balijské tance.
10. den: snídaně, pokračování v trase po Bali - průzkum úchvatného kaňonu SUKAWATI, který místy připomíná NP Zion v USA nebo soutěsku Alcantara na Sicílii. Odjezd na pláž v oblasti SANUR, kde si budeme moci dát výtečného tuňáka nebo rybu mahi-mahi. Odjezd na letiště a krátký přelet na ostrov LOMBOK. Přejezd do turistického plážového střediska SENGIGGI na ubytování.
11. den: snídaně, celodenní relax, koupání v moři, nákupy apod. Fakultativně možnost zapůjčení skútru a objevování širého okolí - domorodé vesničky, vodopády, osamělé pláže, chrámy apod.
12. - 14. den: odpočinkové dny na ostrově LOMBOK. V tyto dny je možnost fakultativního trekkingu na nevyšší vrchol ostrova (2. nejvyšší v Indonésii) RINJANI (3 726 m). Výstup je absolvován s místním zkušeným vůdcem a šerpami, kteří nesou stany a vše potřebné pro naši cestu - 6. den brzy ráno vyrazíme na úpatí majestátné a činné sopky GUNUNG RINJANI (3 726 m), snídaně v místní vesničce, najmutí místního průvodce a šerpů, kteří nám budou pomáhat s našim vybavením při výstupu na vrchol sopky a zpět (po dobu treku bude zajištěna plná penze). První den naší cesty nás čeká výšlap z 1 156 m do tábora na kalderu sopky v nadmořské výšce 2 725 m. Cestou zastávky, oběd a v kempu večeře. 7. den brzy ráno (3 hod.) pokračování nalehko na samotný vrchol sopky ve výšce 3 726 m, odkud se nám naskytne nádherný, takřka letecký pohled, na ostrov LOMBOK, malé ostrůvky GILI a vzdálené BALI. Opačný pohled pak nabídne desítky ostrovů a ostrůvku SUMBAWY. Sestup do tábora, snídaně a pokračování v trase tentokráte do kráteru sopky (2 100 m), relax a oběd. Odpolední výšlap opět na kalderu (ale na druhou stranu) do výšky 2 600 m, večeře a nocleh. 8. den snídaně a sestup ze sopky do vesničky, kde se osvěžíme a vykoupeme u 60 m vysokého vodopádu TENGEN a odjedeme zpět k moři do Sengiggi, setkání obou skupin, odplutí na nedaleké souostroví GILI.
15. den: snídaně, naše základna bude na prostředním z ostrůvků GILI MENO, odkud budeme mít možnost plavby na okolní dva ostrvy GILI AIR a GILI TRAWANGAN. Možnost šnorchlování a rybaření. Společná večeře na ostrově.
16. den: snídaně, dopolední relax a odplutí na LOMBOK, odlet na Bali, ubytování.
17. - 18. den: snídaně, poslední nákupy a útrata peněz, odjez na letiště a odlet do ČR.