Irsko Eurovíkend - letecky

cestovani
Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel Doprava: letecky Strava: vlastní

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Irsko Eurovíkend - letecky

Toto je naše pozvánka do země, kam masivní turistický ruch naštěstí ještě nedorazil. Země, kde na vás čekají spousty klikatících se uzoučkých cestiček v zelené krajině, kde ovce mají vždy přednost. Země, která si vás získá svou harmonií, klidem, přirozeností a romantikou.

Program zájezdu

1. den: V odpoledních hodinách odlet z Prahy do Dublinu . Po příletu transfer do hotelu a ubytování v hotelu. Večer návštěva proslulé dublinské čtvrti Temple Bar. Temple Bar je nejnavštěvovanějším a nejmódnějším místem v celém Dublinu . Jeho bezstarostnou atmosférou si sem chodí užívat jak místní, tak turisté. Místo, kde pivo Guiness teče proudem a sklenička Jameson whisky nikdy nevysychá.
2. den: Celý den je věnován poznávání zajímavých míst Dublinu . Začneme na živé obchodní třídě O´Connell Street a kolem Spire of Dublin (památník Světla) přejdete k nejznámějšímu mostu Dublinu Ha'penny Bridge (most byl v minulosti zpoplatněn půl penny) po němž přejdete řeku Liffey. Ta v minulosti dělila město na část zámožných obyvatel a městskou část chudých. Poté navštívíte akademickou půdu dublinské univerzity Trinity College, jejíž knihovna nabízí sbírku vzácných svazků, kterým vévodí Book of Kells - bohatě zdobený iluminovaný rukopis z 9. století. Projdete se tepnou stylové dublinské čtvrti Grafton street, zhlédnete sídlo poslanecké sněmovny a senátu Leinster House i Oscar Wilde´s House, kde spisovatel prožil dětství, tržnici Loft Market a zejména kostel sv. Patrika. Dále uvidíme i známý kostel sv. Církve Kristovy, odkud se procházkou dostanete až k městské radnici a dublinskému hradu se sbírkou orientálního umění a se zahradami, jehož krásnou siluetu používá jako pozadí televize BBC. Později odpoledne můžete navštívit pivovar Guinness, ve kterém je velice propracovaná expozice výroby tohoto světoznámého tmavého piva a kde můžete získat certifikát za správně natočenou pintu.
3. den: V tento den můžete využít buď celodenního fakultativního výletu do oblasti Wicklow Mountains (údolí Glendalough a Powersourt Gardens) nebo se vydat za poznáváním dalších zajímavých míst Dublinu . V rámci fakultativního výletu do oblastí Wicklow Mountains nejprve navštívíte jeden z nejstarších klášterů v Irsku - Glendalough (založen již v 6. století!), ležící v údolí dvou ledovcových jezer, kterému se přezdívá "irské Delfy". Krátká procházka nabízí množství nádherných scenérií i přímo vybízí k panoramatickým fotografickým záběrům. Při zpáteční cestě se pak zastavíme na prohlídku zahrad hrabství Powerscourt - Powerscourt Gardens, které v mnohém připomínají královský palác ve Versailles. Na rozloze 19 hektarů tvoří nádherné kombinace terasovitých zahrad vedoucích pozvolně dolů k jezeru. Zahrady jsou zkrášleny sochami, okrasnými jezírky s fontánami a oblázkovými mozaikami.
4. den: Po snídani se vydáme do městečka Kildare, kde se nachází Irský národní hřebčín a také proslulé Japonské zahrady. Odpoledne pak zamíříme na letiště v Dublinu . V podvečer odlet z Dublinu do Prahy.