Irsko - smaragdový ostrov

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: letecky Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Irsko - smaragdový ostrov

Dublin – Clonmacnoise – Galway - Cliffs of Moher - Aranské ostrovy – Bunratty – Adare - Iveragh – Cork – Cobh – Midleton - Rock of Cashel – Kilkenny – National Stud – Glendalough - Dublin

Stravování: snídaně

Snídaně kontinentální, za příplatek večeře servírované

Doprava: letecky

Praha

Ubytování: hotel ***

Ubytování je zajištěno v hotelech *** ve dvoulůžkových pokojích s vlastním příslušenstvím. Možno zajistit ubytování 3.osoby na přistýlce bez slevy.

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy do Dublinu . Po příletu transfer na ubytování u Dublinu.
2. den: Po snídani prohlídka centra hlavního a zároveň největšího města Irska, evropské metropole popu a rocku - katedrála sv. Patrika, Univerzita Nejsvětější Trojice, Trinity College. Poté odjezd do vnitrozemí, návštěva raně křesťanského centra, klášterního areálu Clonmacnoise. První klášter stál v těchto místech již v r. 545, největšího rozkvětu však dosáhl v 7. - 12. stol., kdy sem přicházeli mniši z celé Evropy. Pokračování cesty do Galway, města, které splní ideální představy o Irsku snad každého návštěvníka. Podvečerní procházka malebným městem na březích řeky Corrib, kterou brázdí tradiční dřevěné plachetnice. Večer odjezd na ubytování.
3. den: Dopoledne přejezd k 8 km dlouhým útesům Cliffs of Moher a dále přes neobvyklou drsnou divočinu Burren s jedinečným botanickým prostředím k jednomu z největších dolmenů zachovaných na území Irska. Odpoledne při příznivém počasí fakultativně výlet lodí na Aranské ostrovy se strohou krajinou a ohromujícím pohledem na pobřeží Irska. Večer odjezd na ubytování v západním Irsku.
4. den: Snídaně, odjezd k jednomu z nejdochovalejších středověkých hradů v Irsku Bunratty a přilehlé vesnici z 19. stol. s lidovou architekturou. Po prohlídce zastávka v nejpěknější vesnici Irska, v Adare, s typickými domky s doškovými střechami. Odjezd na ubytování.
5. den: Snídaně. Den strávíme v hrabství Kerry okružní jízdou kolem poloostrova Iveragh, jednou z nejkrásnějších oblastí celé západní Evropy. 179 km dlouhá pobřežní komunikace je z jedné strany lemována písečnými plážemi, z druhé pak nádhernou přírodou a malebnými rybářskými vesničkami. Návštěva Muckross House (viktoriánského sídla) a Muckross Gardens, které tvoří součást národního parku Killarney. Ubytování u Corku.
6. den: Po snídani projedeme přes druhé největší město Irska Cork , čilé přístavní město s přátelskou atmosférou, půvabnou okolní krajinou a tisíciletou historií. Příjezd do slavného přístavu Cobh, jednoho z největších přírodních přístavů na světě, který byl vždy zastávkou luxusních zaoceánských lodí a také poslední zastávkou Titanicu. Po krátké prohlídce přístavu následuje zastávka v Midletonu, s nejznámější palírnou whiskey Jameson. Exkurze do výrobny whiskey s možností ochutnávky. Pokračování cesty k vápencovému pahorku se zříceninou hradu Rock of Cashel, který byl po celá staletí symbolem královské a církevní moci a dodnes je nejfotografovanějším objektem v Irsku. Podvečerní zastávka v Kilkenny, nazývaném mramorovým městem. Největší zajímavostí je hrad z 12. stol., Černý klášter, který patřil dominikánům, a katedrála sv. Canice, která je považována za nejkrásnější gotickou stavbu Irska. Ubytování u Kilkenny.
7. den: Snídaně. Dopoledne odjezd směrem ke Kildare, ležícího v srdci dostihového kraje. Návštěva státního hřebčince National Stud, rozkládajícího se na ploše 400 ha, součástí je i japonská zahrada z doby Edvardovců. Pokračování cesty do malebného údolí Glendalough, nazývanému "Irské Delfy. Zde keltský světec Kevin založil kolem roku 600 sídliště a klášter u jezer Upper a Lower Lakes. Ubytování u Dublinu.
8. den: Po snídani odjezd do Dublinu a rozloučení s Irskou návštěvou muzea Guinessova pivovaru. Transfer na letiště, odbavení a odlet z Dublinu do Prahy.