Poznávací Irsko 2021 letecky s průvodcem v malé skupině

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: pension Doprava: letecky Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Poznávací Irsko 2021 letecky s průvodcem v malé skupině

Velký okruh ostrovem včetně Severního Irska.
Program se absolvuje ve skupince 8 účastníků.

Poznávací zájezd do země Keltů, megalitických památek, hradů a katedrál. Uvidíte čarokrásná horská jezera, keltské kříže, historické památky světového významu. Čekají na vás přívětiví obyvatelé, nejhezčí hospůdky na světě s irskou muzikou a jedinečným pivem Guinness, případně třikrát přepalovaná whisky. Zpestřením programu budou túry a vycházky v neobyčejně krásné přírodě a v národních parcích v době kvetoucího vřesu.

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy v odpoledních hodinách. V podvečer přílet do Dublinu, ubytování.
2. den: HILL OF TARA (Královská hora) – nejvýznamnější prehistorická a raně křesťanská lokalita v Irsku. NEWGRANGE – nejvzácnější keltské kříže v Irsku, megalitické hrobky. MONASTERBOICE – klášterní komplex, keltské kříže. Přejezd do Severního Irska. BELFAST – večerní prohlídka hlavního města Severního Irska, katedrála sv. Anny, radnice, parlament
3. den: CARRICK-A-REDE ROPE BRIDGE – vycházka na ostrůvek po lanovém mostě. GIANT´S CAUSEWAY – Cesta obrů, soustava čedičových sloupů, vycházka. BUSHMILLS – návštěva nejstarší výrobny whisky na světě, degustace 3x přepálené whisky. DUNLUCE – romantický hradní areál položený na skalním útesu nad mořem. DERRY – podvečerní prohlídka druhého největšího města Severního Irska, staré město s křivolakými uličkami.
4. den: CONNEMARA – průjezd poloostrovem, irská divočina, část poloostrova je národním parkem, vycházka. GALWAY – prý nejkrásnější město v Irsku, je dovoleno používat pouze ručně malované reklamy, malebné staré město, přístav.
5. den: BURREN – jedinečná oblast holých skalnatých návrší, vycházka. CLIFFS OF MOHER – skalní útesy, vycházka na Hag´s Head, daleký výhled.
6. den: KILLARNEY – národní park, impozantní zámek Muckross House. BLARNEY CASTLE – zříceniny hradu s příjemným letoviskem s krčmami a prodejnami řemeslných výrobků. CORK – příjemné město s polohou v hlubokém zálivu. Nabízí krásné parky, hrady a katedrály. Malebné přístavní hráze a mosty.
7. den: ROCK OF CASHEL – na vápencovém pahorku zřícenina hradu, bývalého sídla keltských králů. GLENDALOUGH – „Irské Delfy“, raně křesťanský klášter, vycházka. DUBLIN – večerní prohlídka hlavního města Irska. TEMPLE BAR – malebná čtvrť, dlážděné uličky a stylové hospůdky.
8. den: DUBLIN – dopolední prohlídka města, HRAD – významná památka. KATEDRÁLA SV. PATRIKA – největší irský kostel. KRISTOVA KATEDRÁLA – středověký pult, krypta. V podvečerních hodinách odlet do Prahy.