To nejlepší z Dublinu + GLENDALOUGH + POWERSCOURT (letecky z Bratislavy)

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel **+ Doprava: letecky Strava: snídaně

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

To nejlepší z Dublinu + GLENDALOUGH + POWERSCOURT (letecky z Bratislavy)

Neobyčejný eurovíkend s průvodcem, během kterého uvidíte to nejzajímavější z Dublinu a navštívíte Wicklow Mountains. Řeku Liffey shlédnete z proslulého Ha´Penny Bridge, můžete ochutnat irské pivo či pravou whisky, obdivovat ledovcové údolí v Glendalough a zahrady v Powerscourt. Ponořte se s námi do irské přírody i historie a poznejte víc než jen Dublin!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Vstupné: Tyto vstupenky do vybraných památek a případné fakultativní výlety si můžete před zájezdem u nás přiobjednat. S možností prohlídky je počítáno v programu zájezdu. Klienti, kteří se prohlídky nezúčastní, mohou tento čas využít např. vlastním volným programem:

Fakultativní výlet Glendalough + Powerscourt

Dospělý 1790.00 Kč
Dítě 1590.00 Kč
Senior 1590.00 Kč

Irský večer

Dospělý 1250.00 Kč
Dítě 1100.00 Kč

Cestovní pojištění: EASY (35 Kč / den / osoba)
UNIVERSAL + STORNO (98 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Stravování: snídaně

Snídaně v hotelu je formou studeného bufetu.
Během dne při prohlídce Dublinu bude možné zakoupit jídlo na některé z přestávek v místech s možností občerstvení.

Ubytování: hotel **+

Hotel s dobrou dostupností do centra Dublinu.
Na pokojích je obvykle k dispozici varná konvice + čaj a káva zdarma.

Program zájezdu

1. den: Přílet do Dublinu, přesun na hotel a ubytování. Dle časových možností se vydáme na odpolední procházku městem. Odlet z Bratislavy do Dublinu. Po příletu objednaným autobusem transfer na hotel . Ubytování. Dle letového řádu se po uybtování vydáme na krátkou prohlídku centra města. Od jednoho z nejznámějších kostelů sv. Církve Kristovy se procházkou dostaneme k městské radnici a dublinskému hradu se sbírkou orientálního umění a se zahradami, jehož krásnou siluetu používá jako pozadí televize BBC. Nahlédneme do nejoblíbenější čtvrti mladých Temple Bar, která se dá přirovnat k ostravské ulici Stodolní. Z nejznámějšího mostu Dublinu Ha'penny Bridge (most byl v minulosti zpoplatněn půl penny) a shlédneme na řeku Liffey . Ta v minulosti dělila město na část zámožných a městskou část chudých. Poté si můžeme objednat v bohémské čtvrti Temple Bar irské pivo, zkusit nějakou místní specialitu v jedné z hospůdek, nebo usednout do české restaurace, která se zde také nachází. Návrat na hotel s průvodcem nebo individuálně.
2. den: Tento den zhlédneme to nejlepší, co Dublin nabízí. V podvečer se můžeme odměnit sklenicí piva Guinness nebo whiskey Jameson a dozvědět se i něco o jejich výrobě.  Po snídani přesun do centra města. Náš celodenní okruh začneme v části, která v sobě ukrývá kulturní stánky jako Gate Theatre, Ambassador Theatre, Dublin Writers Museum ... Po živé obchodní zóně O´Connell Street (individuální možnost nákupů) a kolem Spire of Dublin se přesuneme k areálu dublinské univerzity Trinity College – univerzita, knihovna (Book of Kelts), park (v blízkosti národní galerie, budovy parlamentu a vlády). Projdeme se tepnou stylové dublinské čtvrti Grafton street, zhlédneme sídlo poslanecké sněmovny a senátu Leinster House i Oscar Wilde´s House , kde spisovatel prožil dětství, tržnici Loft Market a zejména kostel sv. Patrika. V podvečerních hodinách možnost návštěvy Muzea Guinness Storehouse , kde se dozvíme vše o pivu Guinness, nebo Old Jameson Distillary , kde prohlídka bude věnována whisky, kterou na závěr ochutnáme. Návrat na hotel s průvodcem nebo individuálně. Fakultativně  večerní program "Irský večer"  v typické irské restauraci s doprovodným programem.
3. den: Dnešní den strávíme v typické irské přírodě, navštívíme středověkou irskou vesnici i malebné zahrady hrabství Powerscourt.  Celodenní fakultativní výlet do oblastí Wicklow Mountains , kde navštívíme středověkou vesnici Glendalough s klášterním komplexem ležícím v údolí dvou ledovcových jezer. Při krátké procházce můžete zachytit fotoaparátem místní krásné panorama. Poté se vydáme na prohlídku zahrad hrabství Powerscourt, které byly upraveny po vzoru paláce ve Versailles a zámku Schönbrunnu ve Vídni. Výlet můžeme jen doporučit, bude se jednat o skutečnou „ochutnávku“ typické irské přírody i zahradní architektury . Ti, kteří nebudou mít o fakultativní výlet zájem, mohou individuální program v Dublinu využít k návštěvě muzeí, galerií či nákupu suvenýrů. 
4. den: Návrat do Bratislavy. V brzkých ranních hodiných přesun na letiště a odlet do Bratislavy .