To nejlepší z Islandu (letecky z Prahy)

Ubytování: hotel Doprava: letecky Strava: snídaně
1 termín od 25. srpna 2024

Cena zájezdu

od 62 990 Kč


Magický zájezd, během kterého spatříte perly pozoruhodného ostrova kontrastů! Seznámíte se s projevy geotermální činnosti, pokocháte se vodopády Skógafoss či Seljalandsfoss, zhlédnete činný gejzír Strokkur i hlavní město Reykjavík. Vydejte se s námi za poznáním „ostrova ohně a ledu“ a zažijte čarokrásně dramatický Island! Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla. V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně. Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak. Podmínky pro přepravu zavazadel: Zavazadlo v ceně zájezdu: kabinové zavazadlo o rozměrech 55 x 45 x 25 cm a max. hmotnosti 8 kg (toto zavazadlo patří na palubu letadla, rozměry... Celý popis

To nejlepší z Islandu (letecky z Prahy)

Termíny a ceny

15.08. - 20.08.2024 čtvrtek - úterý
snídaně letecky
62 990 Kč
cena za 6 dní
25.08. - 30.08.2024 neděle - pátek
snídaně letecky
62 990 Kč
cena za 6 dní
29.08. - 03.09.2024 čtvrtek - úterý
snídaně letecky
62 990 Kč
cena za 6 dní

Informace o cenách

Cena zahrnuje

  • letenka Praha–Reykjavík–Praha se všemi poplatky
  • kabinové zavazadlo a odbavené zavazadlo dle podmínek pro přepravu zavazadel
  • 5x ubytování v Reykjavíku či jeho okolí
  • 5x snídaně
  • služby průvodce (mimo individuální volno)

Cena nezahrnuje

  • zavazadla za příplatek dle podmínek pro přepravu zavazadel
  • cestovní pojištění léčebných výloh (není-li sjednáno)
  • doporučené kapesné cca 260 EUR nebo 36 000 ISK (včetně vstupného a dopravy na místě)
  • Příplatek za jednolůžkový pokoj: 14 000 Kč

    • Poznávací zájezdy
    • Krásy přírody

Popis zájezdu

To nejlepší z Islandu (letecky z Prahy)

Magický zájezd, během kterého spatříte perly pozoruhodného ostrova kontrastů! Seznámíte se s projevy geotermální činnosti, pokocháte se vodopády Skógafoss či Seljalandsfoss, zhlédnete činný gejzír Strokkur i hlavní město Reykjavík. Vydejte se s námi za poznáním „ostrova ohně a ledu“ a zažijte čarokrásně dramatický Island!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Podmínky pro přepravu zavazadel: Zavazadlo v ceně zájezdu: kabinové zavazadlo o rozměrech 55 x 45 x 25 cm a max. hmotnosti 8 kg (toto zavazadlo patří na palubu letadla, rozměry jsou včetně držadla, postranní kapsy a koleček)

Zavazadlo v ceně zájezdu:  odbavované zavazadlo o hmotnosti do 23 kg a max. rozměrěch v součtu 250cm (toto zavazadlo bude odbaveno do podpalubí)


Podmínky vždy platí pro jednoho cestujícího, pokud není uvedeno jinak.

Hmotnosti zavazadel nelze sčítat.

Každý pasažér musí mít své vlastní zavazadlo dle uvedených podmínek. Zavazadlo k odbavení (pokud není v ceně) lze objednat nejpozději 30 dní před termínem zájezdu.

Vstupné: Tyto vstupenky do vybraných památek a případné fakultativní výlety si můžete před zájezdem u nás přiobjednat. S možností prohlídky je počítáno v programu zájezdu. Klienti, kteří se prohlídky nezúčastní, mohou tento čas využít např. vlastním volným programem:

Koupání ve Sky Lagoon

Dospělý 2800.00 Kč
Dítě 1400.00 Kč

Cestovní pojištění: Kooperativa A (50 Kč / den / osoba)
Kooperativa B Evropa (100 Kč / den / osoba)
Slavia A - Travel Standart 2.0 + STORNO (50 Kč / den / osoba)
Slavia B - Travel Plus 2.0 + STORNO (76 Kč / den / osoba)
Slavia C - Travel Exclusive 2.0 + STORNO (96 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Stravování: snídaně

snídaně v hotelu jsou podávány formou bufetu
během dne bude možné zakoupit jídlo na místech s možností občerstvení
poblíž hotelu je možnost individuálního stravování v místních restauracích

Ubytování: hotel

ubytování v hotelích v jednolůžkových a dvoulůžkových a dle dostupnosti i třílůžkových pokojích
ubytování je v menších pokojích s vlastním soc. zařízením

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy, přílet na letiště do Keflavíku, odtud transfer na ubytování. Ve večerních hodinách odlet z Prahy, přílet do Keflavíku před půlnocí, odjezd do hotelu v Reykjavíku, ubytování.
2. den: Prohlídka zajímavých projevů geotermální činnosti na Islandu. Prvním místem, které během dnešního putování navštívíme, bude mohutný pramen Deildartunguhver, vřídlo téměř o teplotě 100 °C . Představuje zdroj, kterým se vytápí skleníky i okolní města. Projdeme se kolem Lávového a Dětského vodopádu – to jsou Hraunfossar a Barnafoss, dva krásné vodopády na řece Hvítá. Den zakončíme vyhlídkou na islandskou krajinu ze starého kráteru Grábrok. Cestou ještě zastavíme v městečku Reykholt, jednom z nejdůležitějších center v době středověku, které je spojeno s významnou postavou islandské historie – Snorrim Sturlusonem. Na závěr dne si ještě prohlédeme část hlavního města Reykjavík. Zastavíme se u vily Hofdi , nového architektonického klenotu, kterým je budova opery Harpa, navštívíme monumentální katedrálu Hallgrimskirkja, místní radnici s přilehlým jezírkem a zastavíme se u moderní plastiky Sun Voyager. V případě zájmu možnost návštěvy termálních bazenů přímo v centru Reykjavíku. Návrat na ubytování ve večerních hodinách.
3. den: TOP okružní výlet po tzv. Zlatém okruhu a návštěva wellness. Dnes zavítáme na tři nejnavštěvovanější místa Islandu. Sněmovní pláň  Thingvellir , místo kde vznikl nejstarší parlament na světě a kde se od sebe oddalují Severoamerická a Euroasijská kontinentální deska. Poté vyrazíme ke slavnému, ale dnes již spícímu  Geysiru , který dal jméno všem dalším gejzírům na světě. V jeho sousedství budeme moci napjatě sledovat pravidelné několikametrové výtrysky gejzíru  Strokkur  a další horké prameny a solfatary. Ještě plni dojmů se přesuneme k další neuvěřitelné ukázce přírodní síly, a to nedalekému vodopádu Gullfoss , dvoustupňovému skalnímu prahu, přes který se valí neuvěřitelné množství vody vytvářející vysokou vodní tříšť. Na závěr budeme mít příležitost si odpočinout v  Laugarvatn Fontana Geothermal Baths . Návrat na ubytování ve večerních hodinách.  
4. den: Výlet po jižním pobřeží, kde se střídají nádherné výhledy na hory a ledovce a mořskou hladinu. Tento den nás čeká projížďka po jižní části ostrova až k městečku Vík , kde se naobědváme a zároveň budeme mít příležitost nakoupit typické islandské prodejní artikly - pletené výrobky a kvalitní outdoorové oblečení. Projdeme se po útesech  Dyrholaey , kam se dostaneme autobusem či hodinovou procházkou od místního majáku. Následovat bude zastávka ve vesničce  Skógar , kde zhlédneme velkolepý vodopád Skógafoss , který patří mezi jeden z nejfotogeničtějších na Islandu. Navštívíme také černou pláž Reynisfjara , která je zajímavá černým vulkanickým pískem. Z pláže lze pozorovat skalní jehly Reynisdrangar. Na zpáteční cestě si prohlédneme ledovcový splaz a perličkou na závěr bude kouzelný vodopád Seljalandsfoss , u kterého budeme mít možnost projít se za padající vodní stěnou. Návrat na ubytování ve večerních hodinách.
5. den: Prohlídka nejsevernějšího hlavního města světa, virtuální přelet nad Islandem a relaxace ve Sky Lagoon v Kópavogur. Poslední den dokončíme prohlídku hlavního města návštěvou starého přístavu , kde zájemci o velrybí safari budou mít možnost podniknout tříhodinovou vyjíždku lodí za velrybami, ostatní budou moci ochutnat místní rybí speciality v rybářské baště a projít se pěší zónou se spoustou obchůdků a kaváren nebo starými uličkami. Budeme tak mít jedinečnou možnost nasát místní atmosféru nebo si detailněji prohlédnout některé z muzeí, expozic nebo památek. Navštívíme také FlyOver Iceland , kde nás přímo v centru Reykjavíku čeká skvělý zážitek. V rámci nejnovější technologie Ultimate Flying Ride se budete moci proletět nad Islandem a ze vzduchu shlédnout jeho nejkrásnější místa.  V podvečerních hodinách se přesuneme k návštěvě   vyhlášených termálních lázní Sky Lagoon v Kópavogur. Jedná se o uměle vytvořenou geotermální lagunu s tzv. nekonečným okrajem o délce 70 m, takže poskytuje vizuální efekt splývání s oceánem. Můžete si tak užít úžasné výhledy na Atlantický oceán, barevné západy slunce, polární záři nebo noční oblohu. Poté už bude následovat přesun na hotel.
6. den: Návrat do ČR. V brzkých ranních hodinách odlet do Prahy, přílet v odpoledních hodinách.