To nejlepší z Islandu + OSTROVY ZÁPADNÍCH MUŽŮ + LEDOVCOVÁ LAGUNA (letecky z Pra

Ubytování: hotel *** Doprava: letecky Strava: snídaně
1 termín od 13. června 2024

Cena zájezdu

od 84 990 Kč


Poznejte příběhy magické země ohně a ledu… Projdete se po Mostě mezi dvěma kontinenty. Objevíte dávný Geysir, který dal jméno všem gejzírům světa. Vychutnáte si pohledy na nejkrásnější vodopády, fascinující zelený kaňon i temně modrou ledovcovou lagunu. Prozkoumáte vulkanický ptačí ostrov, vykoupete se v teplém potoce a ochutnáte vynikající rybí speciality. Nechte se vtáhnout atmosférou tajuplných míst a prožijte Island na vlastní kůži! Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla. V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně. Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak. Podmínky pro přepravu zavazadel: Zavazadlo v ceně zájezdu:... Celý popis

To nejlepší z Islandu + OSTROVY ZÁPADNÍCH MUŽŮ + LEDOVCOVÁ LAGUNA (letecky z Pra

Termíny a ceny

13.06. - 20.06.2024 čtvrtek - čtvrtek
snídaně letecky
84 990 Kč
cena za 8 dní

Informace o cenách

Cena zahrnuje

  • letenka Praha–Keflavík–Praha se všemi poplatky
  • zavazadla dle pravidel letecké společnosti
  • 2x ubytování v hotelu u letiště Keflavík
  • 3x ubytování na jižním pobřeží
  • 2x ubytování v Reykjavíku
  • 7x snídaně
  • doprava po ostrově dle programu zájezdu
  • výlet trajektem na ostrov Heimaey
  • průvodce po celou dobu zájezdu (od odletu do návratu, mimo volný program)

Cena nezahrnuje

  • vstupné na místě včetně vstupu do Modré laguny a velrybího safari
  • spropitné pro řidiče cca 3 EUR osoba/den
  • cestovní pojištění
  • Příplatek za jednolůžkový pokoj: 22 000 Kč

    • Poznávací zájezdy

Popis zájezdu

To nejlepší z Islandu + OSTROVY ZÁPADNÍCH MUŽŮ + LEDOVCOVÁ LAGUNA (letecky z Pra

Poznejte příběhy magické země ohně a ledu… Projdete se po Mostě mezi dvěma kontinenty. Objevíte dávný Geysir, který dal jméno všem gejzírům světa. Vychutnáte si pohledy na nejkrásnější vodopády, fascinující zelený kaňon i temně modrou ledovcovou lagunu. Prozkoumáte vulkanický ptačí ostrov, vykoupete se v teplém potoce a ochutnáte vynikající rybí speciality. Nechte se vtáhnout atmosférou tajuplných míst a prožijte Island na vlastní kůži!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Podmínky pro přepravu zavazadel: Zavazadlo v ceně zájezdu: kabinové zavazadlo o rozměrech 55 x 45 x 25 cm a max. hmotnosti 8 kg (toto zavazadlo patří na palubu letadla, rozměry jsou včetně držadla, postranní kapsy a koleček)

Zavazadlo v ceně zájezdu:  odbavované zavazadlo o hmotnosti do 23 kg a max. rozměrěch v součtu 250cm (toto zavazadlo bude odbaveno do podpalubí)


Podmínky vždy platí pro jednoho cestujícího, pokud není uvedeno jinak.

Hmotnosti zavazadel nelze sčítat.

Každý pasažér musí mít své vlastní zavazadlo dle uvedených podmínek. Zavazadlo k odbavení (pokud není v ceně) lze objednat nejpozději 30 dní před termínem zájezdu.

Vstupné: Tyto vstupenky do vybraných památek a případné fakultativní výlety si můžete před zájezdem u nás přiobjednat. S možností prohlídky je počítáno v programu zájezdu. Klienti, kteří se prohlídky nezúčastní, mohou tento čas využít např. vlastním volným programem:

Koupání v Modré laguně

Dospělý 2900.00 Kč

Cestovní pojištění: Kooperativa A (50 Kč / den / osoba)
Kooperativa B Evropa (100 Kč / den / osoba)
Slavia A - Travel Standart 2.0 + STORNO (50 Kč / den / osoba)
Slavia B - Travel Plus 2.0 + STORNO (76 Kč / den / osoba)
Slavia C - Travel Exclusive 2.0 + STORNO (96 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Stravování: snídaně

snídaně v hotelech formou bufetu
v průběhu dne bude vymezen čas na stravování

Ubytování: hotel ***

ve 3* hotelu ve dvoulůžkových, popř. třílůžkových pokojích

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy, přílet na letiště do Keflavíku, odtud přesun na ubytování. Dle letového řádu odlet z Prahy, přejezd do hotelu a ubytování.
2. den: Objevování Islandu zahájíme prohlídkou poloostrova Reykjanes, kde navštívíme mimo jiné geotermální oblast Seltún. Následně se vydáme jižním pobřežím do oblasti Vík a cestou se zastavíme u působivého vodopádu Skógafoss. Naše poznávání Islandu začneme na poloostrově Reykjanes. Prvním místem, které navštívíme, bude Most mezi dvěma kontinenty , který vede přes propadlinu oddělující severoamerickou a euroasijskou kontinentální desku. Než poloostrov opustíme, navštívíme působivou geotermální oblast Seltún a začneme se seznamovat s geotermální činností. Pak se vydáme na cestu po jižním pobřeží, budeme se kochat nádhernými výhledy na hory i louky, ledovce i mořskou hladinu. Zastavíme u vodopádu Skógafoss a vyjedeme na útes Dyrholaey, kterému se přezdívá brána Islandu. Z útesu budeme moci pozorovat moře, vnitrozemí i zajímavé pláže s černým pískem. Pokud budeme mít štěstí, tak zahlédneme i papuchalky , které se v této oblasti vyskytují a jsou zvířecím symbolem Islandu. Večer odjezd na ubytování v okolí města Vík.
3. den: Dnešní den bude patřit ledovému výletu. Navštívíme modrou lagunu Jökulsárlón a nedalekou Diamantovou pláž. Podíváme se také do Národního parku Skaftafell s jeho ohromným ledovcovým splazem.  Dnešní plně nabitý den prozkoumáme úžasná místa jižního pobřeží. Z vyhlídek si prohlédneme fascinující  zelený kaňon na řece Fjadrá, který vznikl působením eroze a vody, jež odtékala z ledovců po dlouhá staletí. Následuje přejezd po jižním pobřežím, do kterého zasahuje také rozsáhlý  Národní park Vatnajökul (UNESCO) se sopečnou krajinou a druhým největším ledovcem v Evropě. Dojedeme k velké, temně modré laguně Jökulsárlón , vrchovatě plné ker, které se odlomily od čela ledovce a plují po jezeře. Řeka unáší kry do několik desítek metrů vzdáleného moře, které při přílivu vrací na břeh kusy ledu. To místo se jmenuje Vestri-Fellsfjara a přezdívá se mu Diamantová pláž . Cestou zpět navštívíme Národní park Skaftafell , která je velmi populární mezi návštěvníky pro pestré turistické trasy. My se vydáme k půvabnému vodopádu Svartifoss , jehož pozadí je tvořeno čedičovými hranoly připomínající píšťaly varhan.  Večer návrat na ubytování v okolí města Vík.
4. den: Čeká nás návštěva černé pláže Reynisfjara a celodenní výlet na vulkanické Ostrovy západních mužů. Projdeme se částí ostrova Heimaye a vystoupáme na kráter nově vzniklé sopky Eldfell. Na závěr uvidíme krásný vodopád Seljalandsfoss. Po snídani přejedeme k nedaleké černé pláži Reynisfjara s čedičovými skalisky Reynisdrangar trčícími až 60 metrů z Atlantského oceánu. Poté nás bude čekat přejezd do přístavu a cesta trajektem na největší a jediný obydlený ostrov souostroví Vestmannayers – ostrov Heimaey . Projdeme se částí ostrova, která byla zasypána při masivní erupci sopky v roce 1973 a vystoupáme na kráter této nově vzniklé sopky , která nese název Eldfell . Najdeme zde ještě stále horká místa na povrchu i teplý vzduch vycházející z některých puklin. Pro zájemce je zde možnost výstupu na některý z vrcholků nebo návštěva místního termálního bazénu. V odpoledních hodinách se vrátíme trajektem zpět na Island a zastavíme u vodopádu  Seljalandsfoss pod sopkou Eyafjallajökull. Voda řeky Seljá padá do jezírka přímo ze skalní stěny a my se tak můžeme projít přímo za vodopádem po úzké kluzké cestičce. Následuje odjezd na hotel.
5. den: Dnes podnikneme túru v oblasti Hveragerdi, kde si mimo jiné užijeme koupání v teplých potocích. Po příjemné relaxaci přejedeme do Reykjavíku, kde nás čeká procházka městem. Den zahájíme návštěvou městečka Hveragerdi, kterému se přezdívá "město skleníků". Bylo totiž prvním městem, které začalo využívat podzemní teplo k pěstování zeleniny a exotických rostlin. Odtud se vydáme na túru do geotermální oblasti Reykjadalur , která je protkána stezkami, horkými prameny a teplými říčkami , dost teplých na koupání, takže si na naši túru přibalíme plavky (3–3,5 hodiny včetně koupání). Alternativní možností je relaxace a koupání v termálním bazénu ve Hveragerði bez absolvování túry. Přímo v centru najdete geotermální park Hverasvæðið, kterým se vine síť pěšinek. Můžete si zde uvařit vejce za pomocí speciálních prutů, ochutnat proslulý černý chléb z parní trouby nebo dopřát svým chodidlům blahodárnou bahenní koupel. V odpoledních hodinách přejezd do Reykjavíku , kde se ubytujeme a vydáme se na podvečerní procházku . Seznámíme se s pamětihodnostmi i muzei v centru města.
6. den: Okružní výlet po tzv. Zlatém okruhu. Nejprve se zastavíme na místě, kde vznikl nejstarší parlament světa. Pak vyrazíme ke spícími Geysiru a gejzíru Strokkur. Na závěr budeme obdivovat vodní masu vodopádu Gullfoss. Dnes zavítáme na  tři nejnavštěvovanější místa Islandu . Sněmovní pláň Thingvellir, místo kde vznikl  nejstarší parlament na světě  a kde se od sebe oddalují severoamerická a euroasijská kontinentální deska. Poté vyrazíme ke slavnému, ale dnes již spícímu Geysiru, který dal jméno všem dalším gejzírům na světě. V jeho sousedství budeme moci napjatě sledovat pravidelné několikametrové výtrysky gejzíru Strokkur a další horké prameny a solfatary. Ještě plni dojmů se přesuneme k další  neuvěřitelné ukázce přírodní síly, a to nedalekému vodopádu  Gullfoss, dvoustupňovému skalnímu prahu, přes který se valí neuvěřitelné množství vody vytvářející vysokou vodní tříšť. Společný oběd si dopřejeme v restauraci uprostřed skleníku mezi stovkami rostlin rajčat a spojíme tak zajímavý pohled do skleníkové kultury a lahodné jídlo v místní atmosféře. Návrat na ubytování ve večerních hodinách.
7. den: Prohlédneme si nejsevernější hlavní město světa s jeho starým přístavem, obchůdky i kavárničkami. Ochutnáme rybí speciality a užijeme si koupání v termálních vodách Modré laguny. Poslední den si nenecháme ujít unikátní zážitek - velrybí safari . Při troše štěstí během tříhodinové plavby budeme mít možnost pozorovat největší savce naší planety v jejich přirozeném prostředí, přímo v Reykjavickém zálivu Faxaflói v Atlantickém oceánu. Na cestě nás budou doprovázet různé druhy islandského ptactva. Šance, že velryby uvidíme je v Reykjavíku velmi vysoká. Alternativní možností je individuální volno, procházka starými uličkami či pěší zónou se spoustou obchůdků a kavárem. Odpoledne navštívíme FlyOver Iceland , kde se budete moci vydat na dechberoucí virtuální cestu napříč Islandem. Ve večerních hodinách se přesuneme do  vyhlášené  Modré laguny –  termálních lázní uprostřed lávových polí . Dle časových možností pak navštívíme některé místo na poloostrově Alftanes . Následuje přesun do hotelu.
8. den: Odlet do ČR. Dle letového řádu odlet do ČR.