Advent v jižním Tyrolsku

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel Doprava: autokarem Strava: polopenze

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Advent v jižním Tyrolsku

Užijete si předvánoční atmosféru v prosluněném Jižním Tyrolsku a zažijete staré adventní tradice v pěti největších městech této oblasti. Každé město peče vlastní perníky s motivem městských symbolů. V Bolzanu mají anděla, Merano má zvon, Brixen ovce, Sterzing věž a Bruneck se chlubí hvězdou. Zdejší vánoční trhy s pestrou nabídkou produktů a kulinářských specialit patří k nejhezčím a nejromantičtějším na světě. Zvláštní atmosféru jim navíc dodává
jejich poloha mezi horami.

Program zájezdu

1. den: Odjezd ve večerních hodinách po trase Praha (cca 23.00 hod.) – Beroun – Rokycany – Plzeň. (Možnost přistoupit na trase po dohodě s CK.) Přejezd přes SRN a Rakousko do Itálie.
2. den: V dopoledních hodinách příjezd do italského města BRUNECK – jednoho z nejstarších jihotyrolských měst a centra Pustertalského údolí. Krátká procházka malebným centrem městečka pod stejnojmenným hradem. Historický střed města je plný stánků se sladkostmi, svařákem, ozdobami a suvenýry. Návštěva překrásného adventního trhu v BRIXENU . Jako symbolický strážce klidu a míru stojí impozantní budova katedrály na náměstí, kde probíhají vánoční trhy, které nabízejí mnoho originálních tipů na dárky. Jistě si vzpomenete i na K. H. Borovského, který sem byl poslán do vyhnanství. Možnost návštěvy biskupského paláce Hofburgu, kde jsou vystaveny ručně vyráběné jesličky. Odjezd na ubytování do hotelu. Večeře a nocleh.
3. den: Snídaně. Návštěva slavného lázeňského města MERANA obklopeného prstencem třítisícovek. Prohlídka středověkého jádra města a lázeňské promenády. Zdejší vánoční trhy jsou plné ručně zhotovených uměleckých předmětů, místního cukroví a osobité vánoční atmosféry. Odpoledne největší adventní trh v Itálii – v hlavním městě Jižního Tyrolska BOLZANU . Město v údolí řeky Adiže bylo odedávna křižovatkou obchodních cest. Půvabné centrum s řadou významných středověkých památek a s trojicí gotických chrámů. Na vánoční svátky zde pečou žitný chléb s rozinkami, fíky a sušeným ovocem, kterému se říká Zelten. Osvětlené uličky, podloubí a náměstí středověkého města dodávají oslavám Vánoc nezapomenutelnou atmosféru. Adekvátní kulisu dokresluje majestátní pohoří Rosengarten/Catinaccio. Návrat do hotelu. Večeře a nocleh.
4. den: Snídaně. Odjezd na návštěvu tradičního vánočního trhu, který se koná na Hlavním náměstí romantického VIPITENA (německy Sterzing). Znakem tohoto jihotyrolského dokonale zachovalého středověkého městečka s malebnými uličkami je 46 metrů vysoká věž Zwölferturm z roku 1486. Poslední možnost vychutnat si lahodnou italskou kávu před odjezdem domů. Návrat do ČR do půlnoci.