Benátky ostrovy Burano Murano a zámek Miramare

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: autokarem Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Benátky ostrovy Burano Murano a zámek Miramare

Vydejte se s námi do Benátek bez nočního přejezdu. Benátky a ostrovy na laguně, věčná inspirace, jeden z pilířů evropské kultury. Město, které má zkrátka každému co nabídnout. Toulejte se s námi jedinečnými uličkami, poznejte chrámy, mistrovská díla od Tiziana nebo G. Belliniho, ostrovy benátské laguny s tradicemi, rialtské trhy. Cestou navštívíme romantický zámek Miramare, na břehu Terstského zálivu. Uprostřed krásných zahrad nás čeká zámek plný kontrastů, vypovídající dramatický a tragicky zakončený osud svého majitele.

Doprava: autokarem

Nástupní a svozová místa v ČR zdarma Praha, Brno, Svitavy, Litomyšl, V.Mýto, Holice (Chrudim), Pardubice, Hradec Králové

Ubytování: hotel ***

Ubytování je zajištěno v květnu v letovisku Lido di Jeselo v hotelu *** , v září severně od Benátek v hotelu **** vždy ve 2lůžkových pokojích s vlastním příslušenstvím.

Program zájezdu

1. den: Odjezd z ČR v časných ranních hodinách, do Rakouska a Itálie. Odpoledne prohlídka zámku Miramare na břehu Terstského zálivu. Romantická novogotická stavba na skalisku na břehu moře je obklopena rozsáhlým parkem v italském stylu. Zámek vybudoval Maxmilián, mladší bratr císaře Františka Josefa I. Interiéry zámku i zdejší muzeum vypovídají jeho pohnutý osud až do jeho naplnění na mexickém popravišti. Odjezd na ubytování.
2. den: Po snídani v květnu plavba po laguně do Benátek (UNESCO) v září vlakem do Benátek, prohlídka historického města, náměstí sv. Marka s velkolepou bazilikou, triumf gotické architektury Dóžecí palác, Kampanila, věhlasný most Rialto, ialtské trhy, Campo San Polo, největší benátské suchozemské náměstí. Santa Maria Gloriosa dei Frari s mistrovskými kousky od Tiziana a G. Belliniho, fakultativně projížďka po Canal Grande vaporettem nebo gondolou. Večer návrat na ubytování.
3. den: Snídaně. Návštěva ostrovů benátské laguny, ostrov Burano známý ručními krajkami a fantastickou atmosférou malých pestrobarevných domků na břehu nespočtu kanálů, ostrov Murano, skupina ostrůvků propojených mezi sebou mosty, z praktických důvodů odvěké centrum sklářů, sklářské dílny, ukázka foukání skla, ostrov Torcello, rodiště Benátek, milované Hemingwayem, ozdobené kampanilou, slovutnou bazilikou a starobylým Atillovým trůnem. V září se na Benátské laguně koná historická slavnost gondol – Regata storica. V odpoledních hodinách odjezd, návrat do ČR v nočních hodinách.