Benátky Verona Florencie

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: letecky Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Benátky Verona Florencie


Stravování: snídaně

Snídaně kontinentální

Ubytování: hotel ***

Ubytování je zajištěno v hotelu *** ve 2lůžkových pokojích s vlastním příslušenstvím. Možno zajistit ubytování 3.osoby na přistýlce bez slevy.

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy do Benátek , transfer do hotelu, ubytování. Odpoledne procházka po Benátkách.
2. den: Po snídani celodenní prohlídka města s neopakovatelnou atmosférou, které je rozloženo v laguně na více než stovce ostrůvků. Prohlídka náměstí sv. Marka se zvonicí a chrámem sv. Marka, Dóžecí palác, plavba vaporettem po hlavní benátské dopravní tepně Canal Grande. Návštěva sklárny na ostrově Murano a ostrova Burano.
3. den: Snídaně, celodenní výlet do Verony (cesta vlakem z Benátek do Verony je cca 60 minut). Město proslulé milostným příběhem o Romeovi a Julii. Starobylé místo láká svými památkami a historií. Možnost návštěvy rodného domu Julie, baziliky San Zeno Maggiore, proslulého římského amfiteátru na náměstí Bra. Návrat na ubytování.
4. den: Snídaně, odjezd z vlakového nádraží Termini rychlovlakem Freccia Rossa do Florencie  (doba jízdy z Benátek do Florencie je cca 2 hodiny). Prohlídka této renesanční klenotnice, např. Palazzo Medici, Riccardi, sídlo tohoto významného rodu, Medicejská kaple: Knížecí kaple a pohřební kaple rodu S. Marco, dominikánský klášter, kaple sv. Antonína, gotický dům S. Maria del Fiore, největší církevní památka ve městě, baptisterium, Rajská brána, Gotická kampanila, Palazzo Vecchio – gotická radnice, Pantheon ze 13. stol., gotický a renesanční interiér, kostel Santa Croce, hrobka Michelangela. Ponte Vecchio, most přes řeku Arno, pozdně gotické a renesanční domy a paláce. V odpoledních hodinách odjezd zpět do Benátek. Nocleh.
5. den: Snídaně, individuální volno, dle letového řádu transfer na letiště. Odlet do Prahy.