Oblast CAGLIARI - BAIA DI CHIA RESORT SARDINIA *****

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel ***** Doprava: vlastní Strava: polopenze

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Oblast CAGLIARI - BAIA DI CHIA RESORT SARDINIA *****

Hotel nabízející klidnou a komfortní dovolenou v přímém kontaktu s přírodou jak pro páry tak pro rodiny.

Poloha: Hotel Baia je součástí luxusního komplexu hotelů Chia Laguna Resort, který je tvořen ze 3 částí (Laguna 5*, Village 4*, Baia 5*). Hotel Baia je situovaný stranou, přes místní komunikaci, od ostatních dvou částí resortu - od hotelu Village a Laguna, u kterých jsou soustředěny některé společné služby. Resort se nachází v jednom z nejkouzelnějších míst jižní Sardinie, je ponořen do rozlehlé zahrady plné středomořské vegetace, ideální pro romantické procházky květy lemovanými uličkami, poblíž laguny, kde hnízdí růžoví plameňáci a podle které je pojmenován celý resort.
Hotel Baia je přizpůsoben i pro rodiny s dětmi, pobyt s nejmenšími dětmi nicméně nedoporučujeme (schody na pláž).
Celý komplex je situován v klidnější oblasti Chia, jež dostala v letech 2014, 2016 a 2017 nejvyšší ocenění za kvalitu životního prostředí a ochranu přírody od společnosti Legambiente. V roce 2020 byla Chia Laguna oceněna jako "Word Leading Beach Family Resort" na World Travel 2020.
V roce 2019 získala Chia Laguna prestižní ocenění "Seven Stars Family Resort 2019" - Ocenění za luxusní pohostinnost a životní styl 7 hvězd, dále World Trawel Awards 2019, "World Leading Beach Family Resort” (World Travel Awards 2019)
"Italy’s Leading Family Resort” (World Travel Awards 2019). V roce 2018 "Italy’s Leading Family Resort” (World Travel Awards 2018).
Resort se nachází 6 km od Domus de Maria a 18 km od městečka Pula.
Vzdálenost od letiště v Cagliari 56 km (cca 60 min).

Pláž: Pláže, které obklopují Chia Laguna Resort jsou jedny z nejkrásnějších ve Středozemním moři a nabízí podobné scenérie jako pláže na exotické dovolené: bílé duny, průzračnou mořskou vodu, stoleté jalovce a laguny hrající až tyrkysovými barvami. Plážové osušky v ceně ubytování jsou k dispozici u bazénu (každodenní výměna zdarma).
V blízkosti hotelu Baia je pláž Monte Cogoni - jedná se o širokou pláž s jemným bílým pískem přístupnou po 60 schodech a která celému hotelu Baia při pohledu shora prakticky dominuje. K přístupové cestě k pláži Monte Cogoni hosty hotelu Baia vozí hotelový vláček v pravidelných intervalech. Plážový servis (slunečník a lehátka) od 3. řady zdarma (1. a 2. řada je na vyžádání a za poplatek).
Hosté mohou využívat i druhou pláž "Dune di Campana", kde je plážový servis rezervovaný pro hosty hotelů Laguna a Village. Má velmi jemný bílý písek, který na krajích tvoří romantické písečné duny. Pláž je vzdálena 700 metrů od těchto hotelů a hosté mohou využívat pohodlný elektrický vláček, který jezdí každých 15 min (mimo hl. sezónu je interval 30 min) od hotelu Village na pláž po celý den.

Sport a zábava: Hosté hotelu Baia mohou samozřejmě využívat i ostatních služeb Chia Laguna resortu, upozorňujeme jen, že svojí polohou je hotel Baia od centra resortu nejvzdálenější a je nutné za některými službami docházet přes místní komunikaci, případně využít bezplatnou hotelovou dopravu el. vozíky.

Sportovní aktivity zdarma: skupinové lekce minifotbal, vstup do nového fitness (v části hotelu Village), skupinový běh a další aktivity gymklubu, animační programy - sportovní turnaje, aerobic, večerní show, skupinové lekce plavání pro děti 7-13 let v bazénu hotelu Baia.
Bazén (25x16m) s mělkou částí pro děti, v části Baia (otevřen dle počasí duben-říjen).
Za poplatek: 2 antukové tenisové kurty u hotelu Baia a 2 syntetické kurty u hotelu Laguna, vodní sporty - windsurfing, jet-ski, kanoe, katamarány, kurzy a individuální výuka různých sportů, lodní výlety nafukovacími čluny a škunery, výlety džípy a na čtyřkolkách, vycházky s průvodcem, pronájem horských kol, skútrů a aut, půjčování lodí a vybavení pro vodní sporty. Většina vodních sportů je dostupná v období červen-říjen (dle počasí, změna vyhrazena).
Projížďky na koních.
Cca 15 km od hotelu se nachází nejznámější golfové hřiště na ostrově s 27 jamkami - Is Molas Golf Club.

Wellness & beauty: Od r. 2015 je otevřeno centrálně umístěné lázeňské centrum Chia Natural Spa jako chrám wellness - víceúrovňová budova, v níž se v 1.p. nachází recepce s barem a zónou se službami, v přízemí turecké lázně, sauna, tematické sprchy (mění barvy, teplotu, vůně), masážními salonky a relaxační zónou, 1 vnitřní vyhřívaný a 3 venkovní bazénky s masážními tryskami. Střešní terasa s venkovním whirlpool bazénem má panoramatický výhled na záliv Chia. Ve všech vnitřních prostorách jsou volně k dispozici čaje, voda a jablka.
Pro estetické procedury je využívána produktová řada Eteria by Fonteverde a Comfort Zone. Čistá harmonie, již si lze užít v tomto novém wellness, kde se prolíná přirozenost s vědou, manuálním přístupem a disciplínou, působí jako balzám pro duši i tělo. Vstup i procedury za poplatek (orientační cena - vstup 35€/2h/os., župan, osuška a pantofle v ceně, cena informativní, platná v r. 2016).

Pro děti: Chia Laguna resort byl již podruhé oceněn v soutěži Seven Stars Luxury Hospitality jako špičkový "family friendly" resort, díky výjimečně vstřícnému přístupu k dětem, širokému spektru služeb a aktivit pro děti všech věkových kategorií a dovolené u "Nejkrásnější pláže Itálie".

Dětský bazén při mini klubu s dozorem plavčíků je otevřen (podle počasí a obsazenosti resortu) každý den 10-12 h a 15-17:30 h. Zdarma skupinové lekce plavání pro děti 7-13 let v bazénu hotelu Baia.

Restaurace BIMBIS je určena hlavně pro menší děti a nabízí možnost obědů i večeří (obědy od 3 let za poplatek). Menu je připravováno přímo pro děti z bio produktů, formou bufetu. Hlavní restaurace každé části resortu mají dětský koutek, jsou vybavené dětskými židličkami / podsedáky a nabízejí dětská menu.

Dětské kluby jsou v provozu každý den od dubna do října v době 9-12:30 a 15-17:30 h - rodiče odpočívají, zatímco děti se baví pod dozorem vysoce kvalifikovaného personálu. V závislosti na počasí může být především v okrajové části sezóny miniklub přesunut do vnitřních prostor resortu. Animace probíhají převážně v italském jazyce.
MINI KLUB pro děti (3-7 let), KADET KLUB (7-11 let), JUNIOR KLUB (11-14 let), ADVENTURE KLUB (14-18 let).

Dětská postýlka pro děti do 3 let zdarma, výhradně na vyžádání (nutné ověřit dostupnost pokoje s možností umístění dětské postýlky).
Balíček "Chia baby welcome" : program, který je věnován rodičům s malými dětmi od 4 měsíců do 3 let. Registrace do programu při rezervaci pobytu je zdarma a zahrnuje: vyzvednutí kočárku při příjezdu na recepci (k dispozici jen vám po celý pobyt), postýlku, přebalovací pult a ohřívač lahví na pokoji. Kapacita tohoto programu je omezená - rezervujte včas!

Pro nejmenší děti je dále k dispozici:
"Nursery": V areálu je k dispozici plně vybavený dětský pokoj, kde je o děti do 3 let postaráno odbornými asistenty za poplatek € 20/ h/dítě (každý den, 9-12:30 a 15-17:30 h).
Baby-sitting: pro všechny věkové kategorie, na vyžádání, možný 7 dní v týdnu, individuální hlídání dětí na pokoji za poplatek € 20/ h/dítě (€ 30/ h/ 2 děti), příplatek za noční hlídání; baby-sitters hotelu jsou důvěryhodné, milující, kreativní a znají cizí jazyky.

V případě nutnosti má resort k dispozici pediatra (služba za poplatek),
V lékárně na Piazza degli Ulivi jsou k zakoupení pleny, hygienické potřeby, kojenecké mléko atp.

Další služby: V Resortu se neplatí za služby v hotovosti, ale kartou resortu, jejímž prostřednictvím jsou částky připisovány na pokojový účet (vydávána na recepci). Touto kartou se nedá platit v buticích na piazza degli Ulivi (zde je i bankomat).
Adaptéry do elektrických zásuvek k dispozici na recepci. Hotel akceptuje nejrozšířenější platební karty.
Pohodlné spojení pokojů s recepcí hotelu zajišťuje kyvadlová doprava (cca do půlnoci, polední přestávka).
V případě potřeby je možná konzultace lékaře.

Důležité: U tohoto hotelu platí jiné storno podmínky než jsou uvedeny ve VSP CK:
Při stornování v období 14 až 0 dnů před odjezdem při pobytu v termínu 3. 8. - 23. 8. 2024 je uplatňován 100 % stornopoplatek z ceny zájezdu.
Ostatní dle CK.

CENY A DOSTUPNOST POKOJŮ JSOU POUZE NA VYŽÁDÁNÍ A ZPĚTNÉ POTVRZENÍ!

Hotelový management si vyhrazuje právo na změnu otevírací doby barů, restaurací a programu hotelových služeb v závislosti na obsazenosti resortu a počasí.

Upozorňujeme klienty, že hotel Baia je situovaný stranou od centrální částí resortu a za využitím některých služeb je nutno docházet přes místní komunikaci (viz. Vybavení).

Speciální nabídky: SLEVY LAST MINUTE JIŽ ZAPOČÍTANÉ V CENÁCH ZÁJEZDU:

Nabídka "Ciao Chia":
35 % z ceny ubytování pro pobyty v období 1.9.-31.10.2023


SLEVY FIRST MINUTE JIŽ ZAPOČÍTANÉ V CENÁCH ZÁJEZDU:

20 % z ceny ubytování při objednání do 29. 2. 2024


Sleva "Family" při objednání do 29.2.2024 na propojené pokoje King Deluxe s výhledem na lagunu:
Sleva 25 % z ceny ubytování pro rodiny ve složení 2 dospělí a 2 děti do 13 let.
Sleva se vztahuje pouze na druhý pokoj, kde jsou ubytované 2 děti a je možné ji kombinovat s dalšími slevami.


NA VYŽÁDÁNÍ:
Sleva "Repeater Guests" pro klienty, kteří hotel navštívili v posledních 5 letech (možno kombinovat s ostatními slevami):
10 % sleva z ceny ubytování v období 11.4.-2.8. a 24.8.-3.11.2024
5 % sleva z ceny ubytování v období 3.8.-23.8.2024

Stravování: polopenze

Polopenze:
Snídaně a večeře formou bufetu.
"Domovskou" restaurací pro hosty hotelu Baia je restaurace IL GINEPRO (zrekonstruovaná v r. 2021) v níž je podávány snídaně a večeře formou bufetu, hostům zde ubytovaným bez objednávky a bez příplatku, na bázi tradičních
středomořských a sardinských pokrmů..

Večeře:
Chia Laguna Resort nabízí možnosti stravování, které uspokojí všechny hosty. Na výběr je z 12 restaurací (+ 1 speciální restaurace pro děti), což nabízí možnost večeřet každý večer jinde.
Jsou to tyto restaurace:
IL GINEPRO: kompletně zrekonstruovaná v. r. 2021. Nová restaurace pro hosty hotelu Baia. V této restauraci jsou podávány snídaně a večeře formou bufetu.
LOUNGE BAR: a´la carte otevřený v době oběda
DOMUS: nová restaurace pro hosty hotelu Village. Nabízí výborné snídaně a večere formou bufetu.
LA TERRAZZA: restaurace s krásným výhledem na moře a lagunu se nachází v 5* části Laguna a nabízí menu a la carte orientované na italskou kuchyni. V této restauraci jsou podávány snídaně a večeře pro klienty hotelu Laguna.

PA*NI*NO: zde můžete ochutnat nejslavnější italské panini a čerstvé saláty - gourmet obědy a večeře a la carte. Donášková služba nabízí také možnost objednávky z pláže. Restaurace se nachází v části Baia.
PIZZERIE PIAZZA na centrálním náměstí Piazza degli Ulivi - večeře á la carte - nabídka tradiční italské pizzy. V baru PIAZZA nabídka koktejlů, káv, domácí zmrzliny a aperitivů.

BIMBIS RESTAURANT: veselá dětská restaurace, je určena hlavně pro menší děti ubytované v resortu. Nabízí možnost obědů i večeří (obědy od 3 let za poplatek). Vyvážené menu je připravováno přímo pro děti z bio produktů a je podáváno formou bufetu, výškově uzpůsobeného malým strávníkům.

BIOAQUAM RESTAURANT: (bar & lunch): vyhrazena exkluzivně pro hosty hotelu Laguna. Nabízí lehká elegantní jídla u bazénu, zaměřena na zdravý životní styl. Sluneční terasa láká k odpočinku a lounge area poskytuje dech beroucí výhledy na celou zátoku.

MEZZE RESTAURANT: á la carte restaurace otevřená v době oběda a večeří. Menu je zaměřeno na sardinskou kuchyni a střední východ.

OSTERIA LA TORRE RESTAURANT: rodinná restaurace na hlavním náměstíčku nabízí tradiční, sardinskou a zároveň luxusní kuchyni a vybraná jídla.

FLOW RESTAURANT: restaurace nabízí speciality jiho-výhodní Asie, thajskou kuchyni a sushi.

SA MESA RESTAURANT: tradiční sardinská restaurace otevřená v době večeří.

Oběd a la carte:
LE DUNE BY THE BEACH: restaurace je otevřena v době oběda a nabízí výborné grilované ryby, mořské plody, pizzy, saláty i těstoviny a pod. Večer se v ní příležitostně konají speciální programy, degustace sardinských vín atp.


Kromě této čistě polední restaurace je možné v resortu obědvat i v restauraci MEZZE nebo PA*NI*NO.

Nejbližší bar pro hosty hotelu Baia je IL CANNETO u bazénu hotelu Baia, otevřen denně (konzumace za poplatek).

Možnost bezlepkové diety (na vyžádání).
Otevření jednotlivých barů a restaurací závisí na obsazenosti a počasí, dle uvážení vedení resortu.
Výměna večeře za oběd není možná.

Ubytování: hotel *****

Vybavení: Hotel Baia nabízí služby recepce, v celém resortu je 7 barů, 12 restaurací (včetně jedné dětské restaurace a kiosku u pláže Dune di Campana), kongresové centrum, fitness centrum (v hotelu Village, vstup zdarma) a wellness centrum, bazény s lehátky a slunečníky - poloolympijský bazén s částí pro děti, dětský bazén s asistencí, 2 tenisové kurty u hotelu Baia a 2 u hotelu Laguna, parkoviště. Noční život se odehrává v části "Piazza degli Ulivi", kde najdete letní scénu, restauraci, butiky s oblečením, šperky a upomínkovými předměty, lékárnu, ale také si zde můžete dát výbornou zmrzlinu nebo si zatančit. Resort nabízí množství animačních programů pro děti i pro dospělé, večerní představení. Dopravu z resortu na nedalekou pláž Dune di Campana zajišťuje pravidelná kyvadlová doprava od hotelu Village, bohaté možnosti sportovního vyžití, půjčovny, venkovní parkoviště.
Společné služby resortu, které mohou využívat také klienti hotelu Baia (některé za poplatek), se nacházejí přes místní komunikaci oddělující hotel Baia od ostatních částí resortu a je za nimi nutné docházet, tj. nenacházejí se v bezprostřední blízkosti hotelu. V části resortu blízko hotelu Baia je: recepce, bar, restaurace Flow, restaurace Il Ginepro, poloolympijský bazén, miniklub, potápěčské centrum, nehlídané parkoviště, na pláži restaurace a bar Le Dune.
Wi-Fi zdarma na pokojích, ve společných prostorách hotelu Baia i celého resortu.
Zvířata nejsou akceptována.

77 pokojů (z toho 7 typu Suite) hotelu Baia je umístěno stranou Chia Laguna Resortu, rozprostřeny na středomořskou vegetací porostlém strmějším kopci blíže k moři. Jedná se o rozlehlou vesničku samostatných bungalovů v blízkosti nádherné pláže, dostupné po cca 60 schodech. Kyvadlová doprava zajišťuje pohodlný přesun mezi recepcí a pokoji hotelu Baia. Veškeré služby resortu se nacházejí přes silnici, oddělující hotel Baia od ostatních částí resortu.
Všechny pokoje mají individuální klimatizaci, TV/Sat, trezor, telefon, koupelnu s vanou či sprchou.
Jednolůžkové pokoje jsou vždy na vyžádání - dle aktuální kapacity hotelu.

Všechny pokoje prošly v roce 2020 kompletní rekonstrukcí.

KING DELUXE: (26 m2) dvoulůžkové pokoje mají výhled do okolní středomořské vegetace, kterou jsou obklopeny. Max. obsazenost 2 dospělí + INF.
KING DELUXE S VÝHLEDEM NA LAGUNU: (26 m2) dvoulůžkové pokoje mají široký výhled na lagunu s divokými růžovými plameňáky. Interiér je vkusným mixem tradičního a moderního stylu. Max. obsazenost 2 dospělí + INF.
KING DELUXE S VÝHLEDEM NA ZÁLIV: (26 m2) dvoulůžkové pokoje s krásným výhledem na záliv. Max. obsazenost 2 dospělí + INF.
KING DELUXE S VÝHLEDEM NA MOŘE: (26 m2) dvoulůžkové pokoje se pyšní krásným výhledem na moře a jsou obklopené středomořskou přírodou. Max. obsazenost 2 dospělí + INF.
KING ONE BEDROOM SUITE S VÝHLEDEM NA MOŘE: (44 - 54 m2): dvoulůžkové pokoje s rozkládací pohovkou v obývací části (denní zóně) s úžasným výhledem na moře, uprostřed přírody, nedaleko od moře a laguny s plameňáky. Max. obsazenost 3 dospělí + INF (na vyžádání).
SUITE INCANTO: (140 m2) pokoje s úžasnou pozicí na výběžku uprostřed přírody s kouzelným výhledem na lagunu či na moře. Tvoří jej 2 oddělené části, každá tvořena dvoulůžkovou ložnicí (41 a 53 m2) a obývací částí (44 m2) s pohovkami a koupelnou. Venkovní prostor zahrnuje relaxační zónu s posezením a krytou terasu. Pokoj má 3 koupelny. Max. obsazenost 5 dospělých + INF (na vyžádání).
PROPOJENÉ POKOJE - KING DELUXE / S VÝHLEDEM NA MOŘE / NA LAGUNU - max. pro 3 dospělé + 1 dítě. Na vyžádání možnost 4 dospělých (vždy na zpětné potvrzení dostupnosti v CK).
Infant (INF) je na pokojích vždy na vyžádání. Stejně tak dětská postýlka.

CENY A DOSTUPNOST POKOJŮ JSOU POUZE NA VYŽÁDÁNÍ!

Manželské postele jsou v celku, varianta oddělených lůžek není k dispozici.
Jednolůžkové pokoje jsou vždy na vyžádání - dle aktuální kapacity hotelu.

Check-in 15:00; check-out 11:00.

V období 3.8. - 23.8.2024 min. délka pobytu 7 nocí.