Itálie - Ischia - termální ostrov - bus

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel Doprava: autokarem Strava: polopenze

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Itálie - Ischia - termální ostrov - bus

Sopečný ostrov Ischia v Tyrhénském moři - největší ostrov Neapolského zálivu, zahrada Evropy, ostrov zdraví. Již staří Římané objevili výjimečné bohatství, kterým ostrov oplývá – horké termální prameny. V podzemní vrstvě ostrova se skrývá největší koncentrace termálních vodních pramenů v Evropě, ty učinily z Ischie světoznámý ostrov. Objevte kouzlo věčně zeleného ostrova a užijte si dovolenou plnou relaxace, krásy a zdraví.

Poznámka: CK je oprávněna změnit nástupní místo na svozové místo! Nástupní místa se odvíjejí podle počtu přihlášení klientů.

Ubytování: hotel

hotel Maremonti*** v části Forio-Panza s panoramatickou polohou, výhledem na Sant Angelo a ostrov Capri. Hotelové pokoje disponují balkonem nebo terasou a pro hotelové hosty je k dispozici: venkovní termální bazén s lehátky a slunečníky, solární terasa u bazénu, bar, terasa s výhledem na moře. Kousek od hotelu zastávka MHD, možnost poznávání ostrova dle vlastních zájmů.

Program zájezdu

1. den: odjezd z ČR v podvečerních hodinách.
2. den: příjezd do Neapole či Pozzuoli a přejezd trajektem na termální ostrov ISCHIA (cca 1 hod.), jemuž se svou výškou 787 m n. m. dominuje nejvyšší vrchol Monte Epomeo. Transfer do hotelu, ubytování, odpočinek u termálního bazénu, moře, večeře.
3. den: pobyt u moře, relaxace v termálních bazénech. Doporučujeme navštívit pláže SANT ANGELA nebo vyhlášený termální PARK TROPICAL, do kterého po snídani za menší poplatek jezdí hotelový svoz, návrat před večeří.
4. den: polodenní výlet. Objedeme celý ostrov a navštívíme všech 6 oblastí: hlavní město ISCHIA, přístavní městečko CASAMICCIOLA TERME, nejmenší obec na ostrově s dějinami sahajícími až do starověku LACCO AMENO se symbolem ostrova "Fungo" – hřib, erozí zformovaný tufový skalní útvar, FORIO se strážními věžemi, BARANO – původní venkovská architektura a SERRARA FONTANA barevná vesnička. Zastavíme se na těch nejkrásnějších místech a vyhlídkách. Nesmazatelná mementa připomínají obranné věže podél pobřeží ostrova a množství dochovaných antických kostelů. Ty, spolu se zajímavými památkami, sídly s typickou architekturou jihu a mnoha termálními vřídly, dokazují, jak bohatá je Ischie na historii a kulturně - umělecké dědictví.
5. den: odpočinkový den, relaxace v termálních bazénech nebo lze navštívit největší termální park na ostrově – POSEIDONOVY ZAHRADY v romantické zátoce Baia di Citara v oáze oleandrů, ibišků a agáve, komplex s více než 20 bazény o teplotách od 28 do 40 °C, přírodní skalní sauna, Kneipp. lázně (celodenní vstupné cca 34 €), v blízkosti pláž CITARA. Pro ty kdo nechtějí relaxovat nabízíme fakultativní výlet na nejvyšší vrchol ostrova MONTE EPOMEO před západem slunce. Po jeho zdolání Vás bude čekat výborná večeře a večer plný hudby a tance za zvuků neapolských písní.
6. den: výlet lodičkami do zálivu CARTAROMANA, navštívíme kouzelníkovu jeskyni, koupání na písečné pláži, kde vyvěrají teplé prameny do moře. Na závěr si připravíte svoji pizzu, na které si jistě pochutnáte.
7. den: celodenní fakultativní lodní výlet za poznáním krásy ostrova z moře, vykoupeme se na těch nejkrásnějších místech přímo z paluby lodi. Během celého výletu je k dispozici ovoce, voda a víno. Ochutnáme místní speciality přímo na palubě, bruschetu, škeble, kalamáry. Ostatní pobyt u moře a relaxace v termálních bazénech.
8. den: relaxace v bazénech nebo v moři, volný den lze strávit v jedinečné ZÁTOCE SORGETO (10 min. chůze od hotelu), kde vyvěrají horké termální prameny přímo z moře, přírodní "bazény", horké prameny, které až 90 °C "jehličkami" atakují naše těla jako čínská akupunktura.
9. den: snídaně, poslední koupání v termálních lázních, odpoledne transfer na trajekt, připlutí do Pozzuoli/Neapole a odjezd do ČR.
10. den: návrat v odpoledních hodinách.