Kalábrie - Kalábrie s výletem na Sicílii a Lipary **

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel ** Doprava: letecky Strava: polopenze

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Kalábrie - Kalábrie s výletem na Sicílii a Lipary **

CAPO VATICANO • TROPEA • TAORMINA • MESSINA • LIPARI • VULCANO • STROMBOLI

Doprava: letecky

Doprava do Kalábrie je zajištěna letadly Boeing 737-800 české letecké společnosti Smartwings.

Předpokládaný letový řád (místní časy):
Brno - Lamezia Terme 17:40–19:50, Lamezia Terme - Brno 20:40–22:45
Praha - Lamezia Terme 11:15–13:30, Lamezia - Terme Praha 14:15–16:30

Časy letů jsou orientační. Závazné časy letů budou uvedeny v pokynech na zájezd, které budou zaslány zákazníkovi před odjezdem e-mailem nebo poštou.
V ceně letu je jedno odbavené zavazadlo na osobu o hmotnosti do 23 kg
a jedno příruční zavazadlo do 8 kg. Rozměry odbaveného zavazadla - součet jeho délky, šířky a výšky včetně držadel, postranních kapes a koleček nesmí přesáhnout 250 cm. Rozměry příručního zavazadla - max. 55x45x25 cm)
Sdružování zavazadel (součet hmotností za více osob do jednoho zavazadla) není povoleno.

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy a Brna do Kalábrie, přílet do Lamezia Terme a transfer na ubytování. Ubytování na Capo Vaticano , cca 300m od jedné z nejkrásnějších pláží Kalábrie
2. den: Pobyt na Capo Vaticano, odpočinek, koupání, pobyt na pláži. Odpoledne fakultativně projížďka ve člunech podél pobřeží a mysu Capo Vaticano s nádhernými pohledy na skalnaté útesy ukrývající malé písečné plážičky. Poté přejezd k majáku s jedinečnými výhledy na celé pobřeží z ptačí perspektivy i pěkným posezením. Za dobré viditelnosti možnost pozorování i Sicílie s Etnou a Liparských ostrovů. Tento výlet se koná dle aktuální povětrnostní situace a stavu moře a objednává se až na místě.
3. den: Celodenní odpočinek na pláži u moře. Odpoledne fakultativně výlet lodí na ostrov Stromboli , který je známý především pro svůj stále činný vulkán. Po příjezdu na ostrov možnost procházek nebo večeře v restauraci a poté již za tmy vyjížďka lodí na moře k místu zvanému Sciara del Fuoco, odkud je možno pozorovat malé erupce sopky. Pozdě večer návrat na ubytování. Tento výlet se koná dle aktuální aktivity sopky a objednává se až na místě.
4. den: Celodenní výlet lodí, při kterém poznáme jedny z nejpřitažlivějších italských ostrovů, Liparské ostrovy . Užijeme si i koupání. Navštívíme 3 nádherné sopečné ostrovy Lipari, Vulcano a Stromboli. Na ostrově Lipari lze absolvovat prohlídku historického města Lipari nebo se budeme moci zúčastnit okruhu mikrobusem kolem ostrova. Na ostrově Vulcano můžeme využít léčivých koupelí v sirném bahenním jezírku nebo si odpočinout na plážích z černého sopečného písku. Na závěr připlujeme k ostrovu Stromboli , kde budeme moci pozorovat ohromná lávová pole, opakující se výbuchy i absolvovat krátkou procházku vesničkou plnou obchůdků a posezení. K večeru návrat lodí zpět na ubytování.
5. den: Celodenní výlet autobusem a trajektem na Sicílii . Přejedeme krátkým trajektem Messinskou úžinu oddělující Kalábrii od Sicílie a navštívíme město Messina . Zde uděláme krátkou zastávku na prohlídku unikátní katedrály s funkčním orlojem i na krátké posezení na kávu nebo něco sladkého. Po poledni navštívíme Taorminu , jedno z nejkrásnějších a nejnavštěvovanějších měst Sicílie. Její kouzlo nespočívá jen v nádherných starobylých uličkách a náměstích plných kaváren, obchůdků se suvenýry ale i v jejích historických památkách, jako je Dóm, řecké divadlo, odkud je překrásný pohled na zahrady Naxos a stále výbušnou sopku Etnu a množství paláců. Návštěva města potrvá cca 3 hodiny s volným rozchodem. K večeru návrat zpět na ubytování.
6. den: Dopoledne volno, koupání. Odpoledne výlet autobusem podél pobřeží bohů do města Tropea , jednoho z nejnavštěvovanějších měst jižní Itálie, nazývaného perla Kalábrie. Starobylé město pocházející již z řecko-normanské doby je vystavěno na útesech nad bělavými písečnými plážemi. Během návštěvy je možno kombinovat prohlídku množství historických památek s posezeními v typických restauracích v křivolakých uličkách i dech beroucími výhledy na pobřežní scenérii s kostelem sv. Marie vystavěným na vrcholu skalnatého útesu nad nádhernými plážemi. Po prohlídce města návštěva místní výrobny s ochutnávkou typických produktů a možností jejich nákupu. Večer návrat na ubytování.
7. den: Celodenní odpočinek, volno, koupání, pobyt na pláži.
8. den: Transfer na letiště a odlet zpět do Brna a do Prahy.