Italský Tibet – Livigno

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: různé Doprava: autokarem Strava: polopenze

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Italský Tibet – Livigno

Během tohoto zájezdu poznáte výjimečný kraj - tzv. Italský Tibet, který se rozkládá v bezcelní zóně mezi Itálií a Švýcarskem. Hned při příjezdu poznáte, proč údolí dostalo tento název. Nádherné údolí obklopené velkým množstvím "třítisícovek" a ukončené romantickým jezerem Lago di Livigno vás nadchne. Náš hotel leží v srdci kouzelného údolí, ve městečku Livigno, které je obklopené z jedné strany italskými třítisícovkami a na straně druhé švýcarskými velikány. Nacházejí se zde lanovky, které využijeme k výjezdu na hřebeny hor, odkud podnikneme túry s možností výstupu až do výšky přes 3 000 m. n. m. Čeká nás také cesta vlakem na trati Bernina Expressu ze švýcarské Pontrasiny do Poschiava, během které uvidíme nádherné panorama Gruppo di Bernina. Ubytování je zajištěno v ***hotelu v letovisku Livigno ve 2lůžkových pokojích se sprchou, WC a sat. TV. Vydatná snídaně i velmi bohatá večeře nasytí opravdu každého. Výhodou je i nově otevřené wellness s bazénem, saunou (vstup za poplatek) a možnost nákupu bez daně (hlavně kosmetika, cigarety, alkohol atd.).

Doprava: autokarem

Nástupní místa: 22.07. – 29.07. Odjezd G + Plzeň

Doprava je zajištěna dálkovým klim. autobusem. V autobuse Vám budou určena místa dle předem připraveného zasedacího pořádku, který sestavuje cestovní kancelář v závislosti na datu zakoupení.

Ubytování: různé

hotel***

UBYTOVÁNÍ
5x ubytování v Livignu v hotelu *** ve 2lůžk. pokojích s příslušenstvím

STRAVOVÁNÍ
6x snídaně formou italského bufetu, 5x večeře. Ostatní strava je řešena z vlastních zdrojů a prostředků.

Program zájezdu

1. den: Odjezd z ČR v odpoledních hodinách přes Švýcarsko do Itálie.
2. den: Příjezd do LIVIGNA , dopolední snídaně, ubytování dle možností hotelu a poté přesun jen pár metrů na lanovku na MOTTOLINO. Základní varianta (náročnost 2 z 5; 5 hod.): výstup na MONTE DELLA NEVE (2785 m), odkud se nám naskytnou jedinečné výhledy, zpět až téměř k horní stanici lanovky a dále po cestě č. 115 přes salaše BAITTELDA L‘ABLES do Livigna. Lehčí varianta (1,5 z 5; 4 hod.): sjezd lanovkou do údolí. Večeře.
3. den: Snídaně, busem k lanovce CAROSELLO 3000, výjezd lanovkou do výšky 2798 m a odtud více možností jedinečných túr. Základní varianta (2,5 z 5; 6 hod.): okolo jezera LAGO SALIN , sestup do údolí VAL FEDERIA a tímto údolím až k hotelu se zastávkou na salaši ALPE FEDERIA , kde budete mít možnost ochutnat místní sýr a při troše štěstí pozorovat i sviště (tato varianta lze i opačně). Lehčí varianta (1,5 z 5; 4 hod.): od horní stanice po hřebeni na VETTA BLESACCIA až k restauraci COSTACCIA (2368 m), zpět k horní stanici lanovky stejnou cestou, sjezd lanovkou do hotelu, večeře.
4. den: Snídaně, odjezd busem do švýcarské BERNINY, odtud lanovkou na DIAVOLEZZA (2973 m), opět možnost dvou tras. Základní varianta (2,5 z 5; 6 hod.): výstup na MONT PERS (3207 m), odkud jsou fantastické výhledy na PIZ BERNIA , zpět k horní stanici a lanovkou zpět do údolí. Údolní cestou k jezeru LAGO BIANCO až k busu. Lehčí varianta (1,5 z 5; 3 hod.): vynechán výstup na Mont Pers. Všichni společně odjezd do hotelu, večeře.
5. den: Snídaně, odjezd busem do průsmyku PASSO FORCOLA (2315 m), který je zároveň hraničním přechodem mezi Itálií a Švýcarskem. Základní varianta (2,5 z 5; 6 hod.): výstup do průsmyku PASSO STRETTA , poté k jedinečnému jezeru LAGO DEL MONTE (2606 m), kde se otvírají nové pohledy na štíty místních velikánů a pěšky na začátek LIVIGNA , odkud lze dojet místním busem (zdarma) až do hotelu. Lehčí varianta (1,5 z 5; 3 hod.): od busu procházka údolím VALLE DELLE FORCOLA až na začátek Livigna, opět místním busem do hotelu. Těžší varianta (3 z 5; 7 hod.): ze základní varianty možný výstup na MONTEBREVA (3105 m) a napojení zpět na základní variantu. Večeře - místní speciality.
6. den: Snídaně, výjezd busem do sedla PASSO DI FOSCAGNO a dále možnost zvolit si zpáteční cestu až do Livigna dle schopností - základní varianta (2,5 z 5; 8 hod.): ke kouzelnému jezeru LAGO DI S. GIACOMO DI FRAELE (1958 m) a poté kolem jezera LAGO DI LIVIGNO až do hotelu, lehčí varianta (1,5 z 5; 3 hod.): údolím VAL PILA kolem jezera Lago di Livigno až do hotelu. Večeře.
7. den: Snídaně, dopoledne vyklizení pokojů, odjezd do švýcarského POSCHIAVO , či italského TIRANA , přestup na vlak na trati BERNINA EXPRESSU a odjezd do PONTRESINA s nádhernými výhledy na tento kouzelný kraj (především kolem bílého jezera LAGO BIANCO ), busem do ST. MORITZ, krátká prohlídka vyhlášeného zimního střediska, poté odjezd busem do ČR.
8. den: Příjezd do ČR v brzkých ranních hodinách.