Kalábrie, Liparské ostrovy a Stromboli

Ubytování: bungalov Doprava: autokarem Strava: vlastní
2 termíny od 12. července 2024

Cena zájezdu

od 12 990 Kč


Poznávací zájezd do Itálie, na její úplný jih, Vám poskytne možnost poznat méně navštěvovaná, ale přesto nádherná místa. V rámci lodních výletů budete moci zamířit také na vulkanické souostroví Lipari a pozorovat večerní sopečné erupce na ostrově Stromboli nebo se podívat na okraj kráteru dosud činné sopky Vulcano. Celý popis

Termíny a ceny

červenec 2024

12.07. - 21.07.2024 pátek - neděle
vlastní autokarem
12 990 Kč
cena za 10 dní

srpen 2024

30.08. - 08.09.2024 pátek - neděle
vlastní autokarem
11 990 Kč
cena za 10 dní

Informace o cenách

Cena zahrnuje

  • doprava autobusem
  • průvodce
  • 7x ubytování v kompletně vybavených bungalovech (se dvěma oddělenými ložnicemi) s příslušenstvím a možností vaření

Výlety

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 450 Kč)
  • 1/1 pokoj v apartmánu v červenci (příplatek: 4200 Kč)
  • 1/1 pokoj v apartmánu v srpnu (příplatek: 3500 Kč)
  • příplatek za ubytování v hotelu s polopenzí v červenci (příplatek: 9000 Kč)
  • příplatek za ubytování v hotelu s polopenzí v září (příplatek: 9500 Kč)
  • 1/1 pokoj v hotelu - povinný při nedoobsazení (příplatek: 4900 Kč)

    • Poznávací zájezdy
    • Památky a umění

Popis zájezdu

Kalábrie, Liparské ostrovy a Stromboli

Poznávací zájezd do Itálie, na její úplný jih, Vám poskytne možnost poznat méně navštěvovaná, ale přesto nádherná místa. V rámci lodních výletů budete moci zamířit také na vulkanické souostroví Lipari a pozorovat večerní sopečné erupce na ostrově Stromboli nebo se podívat na okraj kráteru dosud činné sopky Vulcano.

Ubytování: bungalov

Areál bungalovů má sugestivní polohu na svahu nad mořem a je vystavěn ve stínu borovic a eukalyptů v těsné blízkosti písečné pláže. Apartmány se skládají ze dvou oddělených dvoulůžkových ložnic, soc. zařízení, kompletně vybavené kuchyňky a terasy. Hostům jsou zdarma k dispozici lehátka, slunečníky a bazén. V areálu se nachází bar, kde si lze zakoupit italské snídaně.

Program zájezdu

1. den: Odjezd v dopoledních hodinách. Přejezd přes Rakousko do Itálie.
2. den: Kolem poledne příjezd do letoviska, odpoledne ubytování. Volný program.
3. den: Pobyt u moře. V podvečer pro zájemce procházka na působivé vyhlídky v okolí ubytování. Z terasy Belvedere výhled na záliv Santa Eufemia a plážičky Focu, které patří k nejkrásnějším úsekům italského pobřeží. Z vyhlídky u majáku na mysu Capo Vaticano rozhled po zátoce Gioa Tauro s panoramatem stolové hory Monte Porro.
4. den: Pobyt u moře nebo polodenní výlet do malebného městečka TROPEA a na útesy CAPO VATICANO . Tropea je označována za barokní balkón Kalábrie, neboť se rozprostírá na 40 m vysokém pískovcovém útesu nad zálivem Santa Eufemia a její kolorit dotváří barokní paláce a kostely. My se projdeme labyrintem uliček, které mnohdy končí zábradlím a výhledem na průzračné moře, navštívíme tisíc let starou normanskou katedrálu Panny Marie, ochutnáme pikantní kalábrijské speciality a třeba i tuňákovou nebo feferonkovou zmrzlinu.
5. den: Volno, pobyt u moře. Pro zájemce celodenní autokarový výlet do oblasti Messinské úžiny. SCILLA - městečko pojmenované po bájné obludě Skylle, která spolu s protější Charybdou znepříjemňovala námořníkům plavbu a Odysseovi spolkla šest námořníků. Městečku dominuje skála s působivým hradem, z něhož je krásný výhled na Messinskou úžinu. Zdejší expozice připomíná lov mečounů, kterým je oblast proslulá. REGGIO DI CALABRIA - hlavní město Kalábrie je místem, kde se nachází „nejkrásnější italský kilometr“. Jedná se o zdejší elegantní promenádu s možností koupání v Messinské úžině. Navštívit však můžete i Národní muzeum Magna Grecia se slavnými sochami bronzových bojovníků, vyzvednutými z potopené antické lodi.
6. den: Pobyt u moře.
7. den: Volno, pobyt u moře. Pro zájemce celodenní fakultativní výlet lodí (platí se na místě) na LIPARSKÉ OSTROVY známé svou sopečnou aktivitou. Sopka Vulcano doutná ještě dnes. Místní půda je prosycena podzemními plyny. V místech, kde vyvěrají na povrch, vznikají sirná bahenní jezírka. Koupel v nich má blahodárné účinky. Osvěžení přinese však i pobyt na černé či bílé sopečné pláži. Možnost výstupu ke kouřícímu kráteru a pokochání výhledy na Vulcano a okolní ostrovy. Plavba bárkou mezi lávovými skalisky v moři, které vypadají, jako by je tam rozházel bájný kyklop Polyfémos. Návštěva malebného městečka LIPARI , metropole souostroví s barokními kostely.
8. den: Pobyt u moře. Pro zájemce večerní fakultativní výlet lodí (loď se platí na místě) za erupcemi ostrova STROMBOLI , který je nejvýchodnějším z Liparských ostrovů a leží zhruba 60 kilometrů od Capo Vaticano . Sopka má nadmořskou výšku 925 metrů, z mořského dna se však zvedá do výšky téměř 3000 metrů. Je jedním z pěti vulkánů na světě, které mají pravidelné erupce, a spolu s Etnou představuje jednu ze dvou činných sopek, jež se nachází v těsné blízkosti evropského kontinentu. Ostrov proslavil stejnojmenný film s Ingrid Bergmannovou v hlavní roli. Sopečně aktivní není nejvyšší vrchol hory, ale krátery na severozápadním svahu Sciara del Fuoco. Erupce lze pozorovat 2x -3x za hodinu.
9. den: V dopoledních hodinách vyklizení bungalovů / hotelových pokojů, volno u moře a odpoledne odjezd z letoviska.
10. den: Návrat do ČR v odpoledních hodinách.

Podobné zájezdy