Kalábrie s pobytem u moře

cestovani
Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel Doprava: letecky Strava: polopenze

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Kalábrie s pobytem u moře

Sellia Marina - Capo Rizzuto - Le Castella - fakultativně Liparské ostrovy - Soverato - Pazzano - fakultativně Valli Cupe - Capo Colonna - Crotone

Stravování: polopenze

polopenze - snídaně bufet, večeře výběr z menu a salátový bufet.

Doprava: letecky

Praha a Brno dle výběru

Ubytování: hotel

Ubytování je zajištěno v letovisku Sellia Marina ve 4* rezortu Villaggio Borgo degli Ulivi přímo u Jónského pobřeží s krásnou širokou písečnou pláží, ve dvoulůžkových pokojích s vlastním příslušenstvím nebo apartmánech pro 2-3 osoby. Možno ubytovat 3.osobu na přistýlce.

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy a Brna (dle výběru) do Kalábrie, přílet do Lamezia Terme a transfer na ubytování.
2. den: Snídaně, pobyt u moře, individuální volno, večeře. Určitě nevynecháme i každodenní hodinu výuky jógy se zdejší cvičitelkou (zdarma).
3. den: Snídaně. Dopoledne výlet do přírodní mořské rezervace Capo Rizzuto s nedotčeným pobřežím a chráněným podmořským světem. Příjezd do letoviska Le Castella pojmenovaného podle významné aragonské pevnosti z 16. stol., který se tyčí na ostrůvku odděleném od pevniny jen za rozbouřeného moře. Díky svým plážím a malebnému výhledu na pevnost se kdysi malá rybářská obec mění v Mekku turistů. Zde absolvujeme asi tříhodinový výlet lodí, během kterého budeme moci pozorovat zdejší podmořský svět a určitě nás okouzlí i krásné výhledy na Aragonský hrad i pobřeží. Užijeme si koupání z lodi v křišťálově čisté vodě a ochutnáme i kalábrijské speciality i nápoje podávané přímo na lodi. Po poledni návrat do přístavu a odjezd autobusem zpět do rezortu. Odpoledne pobyt u Jónského moře, odpočinek, koupání, večeře.
4. den: Snídaně, pobyt u moře, individuální volno, večeře. Fakultativně celodenní výlet na Liparské ostrovy. Brzy ráno odjezd autobusem do přístavu Vibo Valentia a odjezd lodí na tři sopečné ostrovy Lipari, Vulcano a Stromboli. Na ostrově Vulcano můžeme využít léčivých koupelí v sirném bahenním jezírku nebo si odpočinout a vykoupat se na plážích z černého sopečného písku. Na ostrově Lipari lze absolvovat prohlídku historického města Lipari, posedět si v malebných restauracích nebo navštívit muzeum Liparských ostrovů. Na závěr připlujeme k ostrovu Stromboli, kde budeme moci pozorovat lávová pole, opakující se výbuchy i absolvovat krátkou procházku vesničkou plnou obchůdků a restaurací. Užijeme si i koupání. K večeru návrat lodí zpět do Vibo Valentia a odjezd na ubytování. Výlet se koná jen za příznivých povětrnostních podmínek a platí se na místě.
5. den: Snídaně. Celodenní výlet, během kterého projedeme část jónského pobřeží a podíváme se i do vnitrozemí. Dopoledne zastávka v přímořském letovisku Soverato Marina s krásnou pláží a množstvím obchůdků, kaváren i typických rybářských restaurací. Volno na nákupy, posezení a procházky. Dále navštívíme staré byzantské město Stilo, sídlo bohaté na umění a památky, mezi nimiž vyniká byzantský kostel La Cattolica vystavěný na skále nad městem. Díky stavební dokonalosti, kdy antické sloupy podpírají pět kopulí, patří Cattolica k nejkrásnějším byzantským stavbám vůbec. Zde možnost ochutnávky místních produktů především z plodů bergamotu i občerstvení. Po poledni budeme pokračovat dále do skalnatých hor Serre Calabresi do vesnice Pazzano, kde navštívíme působivou jeskyni Monte Stella s byzantským kostelíčkem. Od jeskyně se nám otevřou úchvatné výhledy na okolní hory i na pobřeží a mořskou zátoku. Na závěr výletu sjedeme na pobřeží do oblasti Caminia, kde budeme moci obdivovat působivé skalnaté pobřeží ukrývající malé i větší pláže. K večeru návrat na ubytování, večeře.
6. den: Snídaně, pobyt u moře, individuální volno, večeře. Fakultativně půldenní výlet do hor zvedajících se nedaleko od pobřeží a návštěva údolí Valli Cupe, které je považováno za jednu z nejvýznamnějších přírodních oblastí celé Kalábrie. Okouzlí nás svou panenskou přírodou, nahlédneme do jednoho z nejhlubších kaňonů a osvěžíme se u místního vodopádu. Na cestě zpět se zastavíme v městečku Cropani, jehož katedrála představuje jednu z nejvýznamnějších stavitelských děl v Kalábrii. Zdejší atmosféra nás vrátí zpět do Itálie první poloviny minulého století, k čemuž přispěje určitě i posezení u pravé italské kávy nebo zdejší výborná zmrzlina.
7. den: Snídaně. Půldenní výlet na nejvýchodnější výběžek Kalábrie, na posvátný Mys Capo Colonna pojmenovaný podle jediného zachovaného sloupu z chrámu bohyně Héry, posvátného místa Starověkého Řecka. Velice působivý je i blízký kostel středověkého původu Madony z Capo Colonna tyčící se na útesu vysoko nad mořem. Odsud přejedeme do města Crotone, významného starořeckého centra a působiště Pythagora, který zde založil svou slavnou školu. Prohlídka starobylého centra, volno k posezením, nákupům nebo k návštěvě krásného starořeckého muzea.
8. den: Snídaně. Dle letového řádu transfer na letiště a odlet do Prahy a Brna.