Via Claudia Augusta na kole - Alpami k Lago di Garda

Ubytování: hotel *** Doprava: autokarem Strava: snídaně
1 termín od 1. září 2024

Cena zájezdu

od 19 990 Kč


Před více než dvěma tisíci lety se římský generál Drusus rozhodl vybudovat vojenskou cestu od Jaderského moře k Dunaji, aby posílil římskou nadvládu v Raetii a v Noricu. Nejkrásnější část této historické trasy vedoucí napříč alpským masivem, kudy dříve pochodovali římské legie, projedeme nalehko. Cesta vede po asfaltových nebo štěrkových cyklostezkách a klidných vedlejších komunikacích. Naše putování začneme v Německu, u historického města Fussen. Projedeme pod nejvyšší horou Německa Zugspitze. Rakouskem přes sedlo Fernpass sklesáme do údolí řeky Inn. Po krátkém přejezdu Švýcarskem vystoupáme k jezeru Reschensee. Úchvatné scenérie NP Stelvio Ortler nás povedou k hojností oplývajícímu údolí řeky Adige. Propleteme se historickými jádry měst Merano a Bolzano, kde ochutnáme italské speciality. Cyklostezky nekonečnými jabloňovými sady a vinicemi nás zavedou do dalšího historického města Trento. Cílem našeho cyklotoulání je Lago di Garda... Celý popis

Termíny a ceny

červen 2024

18.06. - 26.06.2024 úterý - středa
snídaně autokarem
19 990 Kč
cena za 9 dní (8 nocí)

září 2024

01.09. - 09.09.2024 neděle - pondělí
snídaně autokarem
19 990 Kč
cena za 9 dní (8 nocí)

Informace o cenách

Cena zahrnuje

  • 6x nocleh se snídaní v ***hotelech a penzionech ve 2lůžkových pokojích, doprava klimatizovaným autobusem s cyklovlekem, vedoucí zájezdu, informační materiály

Cena nezahrnuje

  • vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"
  • 1lůžkový pokoj 7 000 Kč, pojištění léčebných výloh v zahraničí včetně storna zájezdu 675 Kč, přeprava elektrokola 1000 Kč

    • Aktivní dovolená
    • Cyklistika

Popis zájezdu

Via Claudia Augusta na kole - Alpami k Lago di Garda

Před více než dvěma tisíci lety se římský generál Drusus rozhodl vybudovat vojenskou cestu od Jaderského moře k Dunaji, aby posílil římskou nadvládu v Raetii a v Noricu. Nejkrásnější část této historické trasy vedoucí napříč alpským masivem, kudy dříve pochodovali římské legie, projedeme nalehko. Cesta vede po asfaltových nebo štěrkových cyklostezkách a klidných vedlejších komunikacích. Naše putování začneme v Německu, u historického města Fussen. Projedeme pod nejvyšší horou Německa Zugspitze. Rakouskem přes sedlo Fernpass sklesáme do údolí řeky Inn. Po krátkém přejezdu Švýcarskem vystoupáme k jezeru Reschensee. Úchvatné scenérie NP Stelvio Ortler nás povedou k hojností oplývajícímu údolí řeky Adige. Propleteme se historickými jádry měst Merano a Bolzano, kde ochutnáme italské speciality. Cyklostezky nekonečnými jabloňovými sady a vinicemi nás zavedou do dalšího historického města Trento. Cílem našeho cyklotoulání je Lago di Garda. Zde strávíme poslední den relaxací, nebo vyjížďkami k okolním jezerům.

Poznámka: Počet elektrokol na zájezdu je omezen. Elektrokolo musí být zaznamenáno do smlouvy o zájezdu formou příplatkové služby. Při nenahlášení do CK bude jeho přeprava zamítnuta.
Nabíjení elektrokol může být hotelem zpoplatněno.

Stravování: snídaně

6x snídaně v ***hotelech a penzionech ve 2lůžkových pokojích.

Ubytování: hotel ***

v ***hotelech a penzionech ve 2lůžkových pokojích.

Program zájezdu

1. den: odjezd v podvečerních hodinách z ČR do Německa.
2. den: ranní příjezd k pohádkově krásnému jezeru FORGGENSEE ležícímu na úpatí Alp. Po zastávce v malebném historickém městě FUSSEN, nad kterým se tyčí romantický zámek NEUSCHWANSTEIN, nás první etapa povede vstříc alpským hřebenům. Překročíme německo-rakouské hranice, opustíme řeku Lech a při závěrečném klesání dojedeme přímo pod nejvyšší horu Německa, alpského velikána ZUGSPITZE (40 km).
3. den: nad jezerem Blindsee vystoupáme do sedla FERNPASS. Cyklostezka nás povede přes nádvoří hradu Fernstein, který střeží tuto historicky důležitou obchodní stezku, a dále následuje klesání do IMSTU. Odtud údolím řeky Inn malebnou západotirolskou krajinou doputujeme k okresnímu městu LANDECK, nad kterým se tyčí stejnojmenný pozoruhodný zámek (52 km).
4. den: proti proudu teď již dravé řeky Inn razící si cestu mezi skalisky doputujeme do Švýcarska. Po krátkém přejezdu touto zemí dorazíme k městečku Martina, odkud nás čeká dlouhé stoupání do horského střediska NAUDERS. Toto náročné převýšení je možné pohodlně absolvovat naším autobusem (51 km). V případě ubytování ve PFUNDS se přesouvá výjezd do Naudersu až na 5.den, včetně možnosti výjezdu absolvovat naším busem.
5. den: krátkým výstupem se přehoupneme přes sedlo RESCHENPASS a ocitneme se v Itálii. Od průzračně modrého jezera RESCHENSEE (1 498 m n. m.) se nám otevřou jedinečné výhledy na masiv ORTLER (3 905 m n. m.). Z druhého, menšího jezera HAIDERSEE, vytéká řeka ADIGE, která nás bude doprovázet několik další dny. Malebným údolím plným středověkých hradů (např. Burgusio či Castelbello) a tyrolských městeček sklesáme 1200 m výškových dolů Jižním Tyrolskem až do oblasti MERANA (77 km).
6. den: Merano, původně římský vojenský tábor ležící na křižovatce obchodních a vojenských cest, nyní italské lázeňské město. Historické jádro města s dochovanými měšťanskými domy ze 14. století nebo rozlehlá botanická zahrada stojí za zastavení. Dále po proudu řeky Adige, obklopeni fascinující hradbou hor projedeme jabloňovými sady a vinicemi až do správního střediska autonomní oblasti, do BOLZANA. Atmosféru tohoto historického města si nejlépe vychutnáme u pravého italského cappuccina (77 km).
7. den: široce rozevřeným údolím ohraničeným strmými srázy okolních hor přesahujících 2000 m míříme dále na jih do TRENTA. Město, které si dodnes uchovalo svoje vzácné monumenty podávající umělecké a historické svědectví o setkání italské a středoevropské kultury. U ROVERETA, města míru, opustíme řeku Adige a dojedeme k vysněnému cíli našeho putování, k jezeru LAGO DI GARDA - "moři Dolomit" (64 km).
8. den: poslední den strávíme relaxací na břehu jezera nebo aktivně vyjížďkami na kole k okolním jezerům Lago di Ledro, Lago di Tenno či Lago di Cavedine. Podvečerní odjezd přes Rakousko a Německo do ČR.
9. den: příjezd do ČR.

Podobné zájezdy