Palmová riviéra

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: autokarem Strava: polopenze

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Palmová riviéra

San Benedetto del Tronto - Campli - Civitella del Tronto - Grotte di Stiffe - Ascoli Piceno - Gran Sasso - Colonnella - Castel Trosino - Monsampolo

Doprava: autokarem

Nástupní a svozová místa v ČR zdarma: Praha, Brno, Jihlava, Velká Bíteš, Velké Meziříčí, Tišnov Kuřim, Vyškov, Břeclav, Prostějov, Olomouc, Přerov, Kroměříž, Zlín, Uherské Hradiště, Strážnice, Hodonín, Hranice, Frýdek Místek, Ostrava

Ubytování: hotel ***

Ubytování je zajištěno v hotelu *** ve 2lůžkových pokojích s vlastním příslušenstvím. Možno zajistit ubytování 3.osoby na přistýlce bez slevy..

Program zájezdu

1. den: Odjezd z ČR v odpoledních hodinách.
2. den: Dopoledne příjezd na Palmovou riviéru, odpoledne ubytování, večeře.
3. den: Snídaně, individuální volno, možnost koupání. Navečer si uděláme výlet do San Benedetta na prohlídku večerního města a přístavu. Návrat na ubytování.
4. den: Snídaně. Dnes nás čeká celodenní výlet do regionu Abruzzo. Navštívíme město Campli se svatými schody, po jejichž vystoupení po kolenou jsou prý odpuštěny všechny hříchy. Poté zájemci fakultativně absolvují cca 1,5 hodinovou procházku po soukromém lesíku se psy vycvičenými na hledání lanýžů, které budou následně moci degustovat v podobě oběda (cca 15 EUR). Dále navštívíme největší evropskou bourbonskou pevnost Civitella del Tronto, jedno z největších vojenských děl, které bylo na území Itálie postaveno. K pevnosti přiléhá osada s kostely, benediktýnský klášter, svatyně Svaté Marie z Lumi a mnohé renesanční paláce. Na zpáteční cestě na ubytování si uděláme zastávku ve velkoobchodě se sýry a salámy.
5. den: Snídaně, individuální volno, možnost koupání. Odpoledne navštívíme travertinové město Ascoli Piceno, které je hlavním městem středoitalské provincie Marche a nachází se v jeho jižní části. Městu se přezdívá „město věží“, ve středověku se zde totiž nacházelo až 200 věží, do současnosti se jich však podařilo dochovat jen padesát. Krása Ascoli Picena spočívá v systému jeho ulic a malých uliček proplétajících se mezi historickými památkami i běžnými obytnými domy. Ve středu města se rozprostírá nádherné náměstí Piazza del Popolo, o kterém se říká, že je nejkrásnějším náměstím Evropy. Dále budeme moci také vyjet do miniaturní vesničky vybudované ve středověkém hradu Castel Trosino nad Ascoli. Na zpáteční cestě se zastavíme v lisovně oliv a čeká nás bohatá degustace.
6. den: Po snídani se vydáme na celodenní výlet do pohoří Gran Sasso. Zavítáme do útočiště Mussoliniho, kde nas čeká lehká turistika. Posléze odjedeme do údolí, kde se nachází místní masny, lidé si zde kupují čerstvé maso a sami si ho tady také ugrilují. Odpoledne navštívíme jeskyně Grotte di Stiffe plné rozmanitých krasových útvarů, dominantou těchto jeskyní jsou krásná jezera a vodopády Ve večerních hodinách přijedeme zpět na ubytování.
7. den: Snídaně, individuální volno, možnost koupání. V odpoledních hodinách se vydáme do městečka Monsampolo. Tato historická perla pod svým náměstím ukrývá podzemní město, které si prohlédneme. Při procházce historickým centrem navštívíme kostel Maria Ss. Assunta, v jehož kryptě zavítáme do muzea mumií. Na biofarmě budeme poté moci nakoupit kvalitní víno, olej, těstoviny a další místní produkty. Ve večerních hodinách se vrátíme na ubytování.
8. den: Po snídani se vypravíme do půvabného městečka Colonnella, kde navštívíme místní vinařství. Prohlédneme si výrobu a ochutnáme zdejší věhlasná vína. Odpoledne nás čeká koupání a relaxace u moře.
9. den: Snídaně, individuální volno, možnost koupání. Ve večerních hodinách odjezd do ČR.
10. den: Příjezd do ČR v dopoledních hodinách.