Pohodový týden na kole - Rakousko - Nauders, ráj cyklistů

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: autokarem Strava: polopenze

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Pohodový týden na kole - Rakousko - Nauders, ráj cyklistů

Na hranici Rakouska, Itálie a Švýcarska leží městečko Nauders, které bude naším výchozím bodem pro poznání tohoto nádherného a rozmanitého kraje pod vrcholky třítisícovek. Postupně projedeme nejhezčí cyklotrasy jak v Rakousku, tak i v Itálii, s turisty navštívíme bezcelní zónu Samnaun, kde je možné nejen levně nakoupit, ale také nás čeká nádherná pěší túra po rakousko/švýcarských hranicích. Dobrodružné povahy se mohou pokusit o zdolání legendárního alpského sedla Passo Stelvio. Ubytování máme v ***hotelu na kraji městečka Nauders v komfortně vybavených pokojích (sprcha, WC, fén, rádio, telefon a sat. TV). Velkou výhodou je jistě i vlastní hotelová relaxační zóna s krytým bazénem, saunou, fitnessem a hernou se stolním tenisem. Snídaně je podávána formou švédského stolu a večeře menu o 4 chodech s výběrem včetně salátového švédského stolu. Jedenkrát pro nás majitelé připraví grilování.

Poznámka: Dětské slevy platí jen při ubytování s 2 dospělými osobami.
Pro cyklo variantu neplatí svozy.

Stravování: polopenze

Snídaně je podávána formou švédského stolu a večeře menu o 4 chodech s výběrem včetně salátového švédského stolu. Jedenkrát pro nás majitelé připravili grilování.

Ubytování: hotel ***

Ubytování máme v ***hotelu na kraji městečka Nauders v komfortně vybavených pokojích (sprcha, WC, fén, rádio, telefon a sat. TV). Velkou výhodou je jistě i vlastní hotelová relaxační zóna s krytým bazénem, saunou, fitnessem a hernou se stolním tenisem.

Program zájezdu

1. den: odjezd z ČR pozdě večer do Rakouska.
2. den: příjezd na ubytování do NAUDERSU, dopolední snídaně, ubytování dle možností hotelu, odpoledne seznámení s okolím: nenáročná vyjížďka kolem jezera Reschensee (1400 m - cca 30 km, převýšení 200 m). Možno prodloužit i přidat stoupání. Večeře.
3. den: snídaně, sjezd z Naudersu do údolí Innu na švýcarské hranice. Podél řeky Inn přes LANDECK až k IMSTU (^ 400 m, ˇ1000 m; 65 km). Zpět nás dopraví náš bus, jedná se o velmi příjemnou cyklystickou trasu nádherným údolím na rakouské straně. Večeře.
4. den: snídaně, odjezd busem do bezcelní zóny SAMNAUN (1 828 m), která patří pod Švýcarsko. Základní varianta: výjezd dvoupatrovou lanovkou k chatě ALP TRIDO (2 499 m), možnost krátkého výstupu na PIZ MUNSCHUNS (2 657 m) a dále pokračujeme po hranici s Rakouskem až do průsmyku ZEBLASJOCH (2 539 m), pak již po vozové cestě pod dohledem svišťů zpět do Samnaun (možnost výhodným nákupů bez cla). Lehčí varianta: jen krátká túra a lanovkou zpět do Samnaun, prohlídka městečka včetně možnosti výhodných nákupů. Všichni společně odjezd na hotel, večeře grilování. Pro zdatné zájemce možnost pokusu o zdolání cyklistické legendy – Passo Stelvio (2758 m), druhé nejvyšší alpské silniční sedlo. Převýšení 1900 metrů!!!! Cesta nabízí nádherné výhledy na Ortler a okolní zaledněné vrcholky. Všichni společně odjezd na hotel, večeře grilování.
5. den: snídaně, autobusem k HEIDERSEE, sjezd do GLORENZY (malinké město s dochovaným středověkým kruhovým opevněním). Dále podél řeky Adige údolím VAL VENOSTA až k MERANU (sjezd 1 000 m, délka cca 70 km). Všichni večeře.
6. den: snídaně, na kole do GRAUNU, stoupání údolím Oetztalských Alp na MELANGER ALM (1970 m.). Výhledy na vrchol Weisskugel (3797 m) – dominanta celé oblasti. Zpět na hotel. (^500 m, ˇ 500 m; celkem 40 km), večeře.
7. den: snídaně, dopoledne odjezd do ČR, příjezd v pozdních večerních hodinách.