Sardinie, rajský ostrov nurágů - chatka bus

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: vlastní stany Doprava: autokarem Strava: vlastní

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Sardinie, rajský ostrov nurágů - chatka bus

Zavedeme vás do jednoho z nejzajímavějších koutů "ostrova nurágů ", do lázeňského přímořského letoviska Cala Gonone , a to v době, kdy je moře stále vyhřáté a cesty nejsou tak rozpálené. Můžete odpočívat u průzračného tyrkysového moře, užívat poklidného života městečka, koupat se v nejprůzračnějších zálivech a slunit se podle libosti na nejbělejších, nejčervenějších a nejčernějších plážích, rozjímat nad nejtajemnější historií ostrova, obdivovat tisícileté kamenné stavby - nurágy (UNESCO) nebo se toulat čarokrásnou přírodou a romantickým pobřežím. Pobytový zájezd k moři s turistickými výlety po provincii Nuoro.

Poznámka : CK si vyhrazuje právo drobných záměn programů vzhledem k počasí, jízdním řádům lodí a let. řádu a turistické zdatnosti klientů.

Stravování: vlastní

vlastní. Chaty mají plně vybavenou kuchyňku s lednicí. Lze si objednat 3x večeře v hotelu se skvělou italskou kuchyni, 1x je zařazena typická sardinská večeře a také ochutnávka vína (platí se zvlášť). Ceny by vás neměly odradit od ochutnávky některé z místních gastronomických specialit a výtečného vína.
Orientační ceny potravin:
Chléb 1,50 €, káva od 1,50 €, víno láhev od 3-5 €, minerální voda 1,5 l : 1€, pivo/limo od 2/1 €, pizza čtvrtka/celá v rest. 4€/od 10€, saláty velké nebo těstoviny od 8 €, zmrzlina od 2 €, hlavní jídlo od 15 €, menu o dvou chodech od 20 €

Ubytování: vlastní stany

v chatách v kempu**** v Cala Gonone na východním pobřeží ostrova, 500 m od moře ve stromovém háji. Chaty zčásti zděné - 2lůžkový pokoj je vybavený vlastním příslušenstvím a kuchyňkou s lednicí. Možnost stravování též v restauraci v hotelu za příplatek nebo v městečku. V ceně zájezdu je zahrnuto povlečení. V areálu se dá zakoupit vše potřebné k hygieně i vaření. Půjčovna kvalitních kol v místě cca 18 €/den, v dosahu ideální terén pro terénní cyklistiku, pěší turistiku, potápění, další vodní sporty a horolezectví.
Varianta: ubytování v hotelu i s polopenzí - viz Podobné zájezdy.
UPOZORNĚNÍ – POBYTOVÁ TAXA ITÁLIE
Po legislativní změně platné k 1.1.2012, se v Itálii postupně zavádí turistické poplatky v souvislosti s přenocováním v ubytovacích zařízeních v Itálii .
Poplatky jsou průběžně zaváděny ve všech turistických lokalitách. Výše poplatku se pohybují od 1 do 2 € os/noc v 3* hotelích, dle lokality. Při příjezdu proto budete s velkou pravděpodobností vyzváni k úhradě pobytové taxy na recepci ubytovacího zařízení.
Doporučujeme mít tedy připravený drobný obnos ve výši několika € (dle počtu nocí) na úhradu.

Program zájezdu

1. den: odjezd z ČR, tranzit přes Rakousko do LIVORNA k trajektu (noční trajekt, 6–8 hodin na lodi a v přístavech) na Sardinii. Orientační ceny vstupného skalní medvěd - 4 € CAGLIARI : Archeologické muzeum – 4 € ALGHERO : Palmavera – 2 € NORA: 5,5 € ochutnávka sardinských vín: 5 € Barumuni, Su Nuraxi: 10 € vč. muzea, 8 € bez muzea nurág Sabina – 2 € kostel Santissima Trinita – 4 € jeskyně Ispinigoli: 8 € jeskyně Bue Marino 8 € lodní výlet k jeskyni Bue Marino a k pláži Cala Luna– 45 € výlet terénními auty a čluny do hor – 60 €. Kapesné na vstupné do objektů a drobné nákupy suvenýrů nebo občerstvení doporučujeme 70 €; pro fakultativní akce, jízdu terénními vozy, lodní výlety atd. doporučujeme rezervu ve výši 100€.
2. den: ranní OLBIA , kouzlo přístavu a přes severní pobřeží za krásami pověstného Smaragdového pobřeží - Costa Smeralda, na úchvatné skalnaté Capo d´Orso s mohutnými balvany, procházka skalami a shora výhled na ostrovy v moři, dále přímořské městečko CASTEL SARDO, s poutavou tradičně sardinskou atmosférou, skála ve tvaru slona; přejezd na ubytování do oblíbeného letoviska CALA GONONE, kde jsou vysoké útesy a pod nimi nejkrásnější pláže Sardinie (ubytování v pohodlných zařízených chatách v kempu**** v piniovém háji blízko moře), koupání a odpočinek po dlouhé cestě na růžové pláži.
3. den: koupání a celodenní pobyt u moře, fakult. lodní výlet s koupáním podél pobřeží k jedinečné jeskyni Bue Marino v útesech (kde se množily "mořské krávy" - mroži), jeskyně přístupná pouze z moře, s mohutnými sály a sloupy a s prehistorickými rytinami (48 €), zpět lodí nebo variantně turistika při pobřeží (3h), příroda je rájem fotografů.
4. den: den ve znamení kultury a krás západního pobřeží: celodenní výlet, starobylé město ALGHERO výrazně katalánského rázu v Algherském zálivu, věž Torre di Porta Terra a dóm ze 16. st., anebo jiné historické město, půvabné Porto Torres, cíp Sardinie - vápencový mys Capo Caccia zabíhající daleko do moře, poutavé výhledy, cesta kolem nurágu Sabina, kostel Santissima Trinita di Saccargia u SASSARI s černobíle proužkovanou fasádou (freskový cyklus ze 13. stol), nejcennější románská památka na Sardinii (pisánský styl), dále po divokém pobřeží až do barevného přístavního městečka BOSA , gotický dóm (aragonského rázu), historická čtvrť Sa Costa, různé tradiční dílny - barvířské, krajkářské, ochutnávka vína malvásie, podmanivá nezaměnitelná atmosféra.
5. den: DORGALI v pohoří Gennargentu , malebné kamenné umělecké městečko uprostřed krásné přírody, v okolí jsou významné prehistorické památky, turistika okouzlující krajinou k unikátní jeskyni Ispinigoli na říčce Su Anzu s Panenskou propastí, jedná se o největší jeskynní komplex na italském území, koupání v jezírkách v léčivé termální vodě v "lázních" San Giovanni, návštěva nurágové vesnice, anebo místo výletu volný den u moře, koupání, pohoda na pláži a turistické procházky.
6. den: celodenní pobyt u moře a koupání, anebo fakultativní výlet na jih ostrova, hlavní město CAGLIARI s římskými a raně křesťanskými památkami, horní čtvrť Castello s úchvatnými výhledy, hradní komplex, středověké chrámy a kostel sv. Saturnina z 5.-6.století, nejrozsáhlejší muzeum ostrova, dále prohlídka největšího komplexu památek nurágové kultury: Su-Nuraxi, nurágový komplex u BARUMINI (UNESCO), prastaré sídliště původních obyvatel Sardinie , založené už v 15. stol. př. n. l., obehnané hradbami, se základy stovek kamenných budov soustředěných kolem mohutné nuraghické stavby, unikátní Casa Zapata, dále římská NORA na samém jihu Sardinie , nejstarší město ostrova (založená Féničany), antické vykopávky a úchvatné mozaiky… a možná uvidíme i plameňáky… návrat do Cala Gonone.
7. den: celodenní výlet do hor: barevné skály mysu Capo Bellavista u přístavu Arbatax , pohoří Gennargentu , turistika s možností výstupu na nejvyšší horu ostrova La Marmora (4 hodiny celkem), horské louky s divokými koňmi, nejvýše položená rázovitá horská víska FONNI s malovanými domy, fakultativně výborná typická sardinská večeře a ochutnávku vín s výkladem.
8. den: koupání a odpočinek u moře nebo pěší výlet k unikátnímu nurágu ve vsi Nuraghe Mannu, možnost zapůjčení kol a cesta na vyhledávanou pláž Cala Luna, izolovanou mezi útesy a horami, nádherné smaragdové moře a mohutné jeskyně vyhloubené mořem, návrat turistickou cestou nebo variantně koupání a pěší výlet kolem sopky na unikátní bílou pláž Cala Cartoe plnou rostlinných endemitů, nebo fakult. turistika v horách s najatými terénními vozy do odlehlé oblasti Baunei a s pasteveckým obědem a pobytem na pláži Sisine, možnost návratu čluny (60 €).
9. den: po ránu rozloučení s krásnými plážemi, na které se budete chtít jistě vracet, odjezd z CALA GONONE, v případě času možná krátké, ale romantické toulání přírodní rezervací Capo Comino, přejezd do přístavu OLBIA nebo Golfo Aralci, odjezd na trajektu do LIVORNA a cesta do ČR.
10. den: návrat odpoledne.