Smaragdová Sardinie

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: apartmán Doprava: autokarem Strava: vlastní

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Smaragdová Sardinie

OSTROV NESKUTEČNÉ PŘÍRODNÍ KRÁSY, ZAJÍMAVÝCH PAMÁTEK A NÁDHERNÉHO KŘIŠŤÁLOVÉHO MOŘE.
Sardinie bývá nazývána smaragdovým ostrovem. Má kouzelné pláže a křišťálové moře. Je ale také divoká s rozeklanými horami a bizarními skalisky, tajemná se svými prehistorickými nuraghi nebo středověkými jádry měst. Nyní můžete poznat tajuplnost tohoto krásného ostrova a přitom si odpočinout na jeho fantastických plážích.
Pojeďte za krásami smaragdového ostrova. Určitě si vás získají jeho krásné bělostné a růžové pláže, divoké skalní útvary, tajemné prehistorické památky i útulná starobylá městečka.

Stravování: vlastní

Možno objednat večeře dle nabídky v CK

Ubytování: apartmán

Apartmány trilo se 2 dvoulůžkovými ložnicemi, obýváčkem a kuchyňkou.
ISOLA ROSSA - ubytování je situováno v poklidném letovisku Isola Rossa ("Červený ostrov") na severozápadním pobřeží Sardinie, které je pojmenováno podle útesů z červené žuly. Z původně staré rybářské osady se Isola Rossa proměnila v malebné turistické středisko, které je díky své poloze rovněž skvělým výchozím bodem pro výlety k historickým a archeologickým památkám stejně jako do nejznámějších turistických středisek severu Sardinie.
Isola Rossa se rozprostírá na pobřeží, charakteristickém svými plážemi a zálivy s jemným bílým pískem, které protínají útesy z červené žuly, které přecházejí v kontrastu se smaragdovým mořem až do rudých odstínů. Moře Isola Rossy je nekonečným objektem pro fotografy a je také opravdovým rájem pro milovníky šnorchlování a potápění.

Program zájezdu

1. den: Odjezd Odjezd z ČR v poledních hodinách, transfer do Itálie.
2. den: Trajekt na Sardinii, příjezd do městečka Isola Rossa - příjemné letovisko s divokými růžovými skalami a krásnou pláží. Nocleh.
3. den: Pobyt u moře, odpočinek, procházky v okolí Isola Rossy. Nocleh.
4. den: Výlet na Capo d´Orso. Prohlédneme si unikátní bizardní skalní systém modelovaný po tisíciletí větrem a mořskou vodou, odkud se nabízejí krásné výhledy na smaragdové moře a na souostroví La Maddalena: Krátký výstup ke skalisku Roccia dell´Orso - k Medvědí skále. Možnost výletu lodí z Palau na ostrov Isola Magdalena (není v ceně) - krásné přírodní scenérie, nádherné pláže - pro svou výjimečnou krásu, překrásné pláže a úžasnou přírodu byla vyhlášena národním parkem. Krátká návštěva městečka Santa Teresa di Gallura - letovisko s krásným romantickým středem. Návrat na nocleh.
5. den: Výlet na severozápadní pobřeží - zastávka v Santissimo Trinita di Saccargia u jedné z nejkrásnějších staveb - románského kostelíka z počátku 12. stol., Capo Caccia - krásný skalnatý mys, ke kterému se vydáme fakultativně lodí. Během plavby uvidíte nádherné výhledy na panoramatickou krajinu zátoky Porto Conte - shlédnete průzračné mořské laguny i divoké útesy tyčící se nad mořem. Loď zastaví u Neptunovy jeskyně s fantastickými krápníky a mořskými jezírky. Poté prohlídka Alghera, kterému se také říká "Barcelonetta" - "Malá Barcelona" - město s katalánským vzhledem i duchem, pěkné přímořské lázně s katalánskou tradicí a s malebným přístavem. Projdete si zachovalé historické centrum s mohutnými hradbami a spletí středověkých uliček a třeba si i koupíte krásné šperky z korálů - červeného zlata, v jehož zpracování jsou místní řemeslníci mistry. Na zpáteční cestě zastávka u nuraghu Palmavera - prehistorické památky - megalitické stavby, nejdochovalejší v této oblasti. Návrat na nocleh.
6. den: Odpočinek, koupání, nocleh.
7. den: Výlet do městečka Castelsardo, které vyrostlo na vysokém skalním masivu pod středověkým hradem ze 12. stol., který tvoří dominantu města. Vypíná se vysoko nad mořem a je z něj úžasný výhled do okolí. V příkrých středověkých uličkách nalezneme množství kostelíků (katedrála San Antonio Abate, kostel Santa Maria delle Gracie s nejstarším křížem na ostrově), náměstíčka, mnoho obchůdků se suvenýry i restaurací. Poté pojedeme k Rocca dell´ Elefante - zajímavému skalnímu útvaru ve tvaru mohutného sloního těla. Návrat na nocleh.
8. den: Odpočinek, koupání. Nocleh.
9. den: Odjezd na trajekt, cestou se jednak vydáme za dávnou historií Sardinie - zastavíme se u nuraghu Albucciu a poté absolvujeme panoramatickou jízdu atraktivním úsekem Costy Smeraldy (Smaragdového pobřeží) - nejvyhlášenějšího a nejexkluzivnějšího pobřeží Sardinie, se zastávkami v Porto Cervo- středisku s rafinovanou architekturou, působivým obrovským přístavem jachet a moderním bílým kostelem Stella Maris architekta M.B. Vici, kde můžete obdivovat El Grecovu malbu Mater Dolorosa a v Baii Sardinii - letovisku s nádhernými plážemi. Olbia – krátká prohlídka – např. románská žulová basilika San Simplicio postavená na římské nekropoli, jejíž zbytky jsou k vidění uvnitř, chrám San Paolo ze 17. stol. v typickém gallurském stylu, Piazza Mercato – staré tržní náměstí opět s římskými artefakty a pruhem římské dlažby před radnicí. Noční trajekt na pevninu (možno objednat kajuty).
10. den: Přejezd Itálii, Rakouskem do ČR. Příjezd v nočních hodinách.