Itálie, Sicílie - Sopkami střední a jižní Itálie - stany

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: vlastní stany Doprava: autokarem Strava: vlastní

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Itálie, Sicílie - Sopkami střední a jižní Itálie - stany

Hlavním magnetem Sicílie je přes všechny skvělé starořecké památky příroda. Koho navíc uchvacují přírodní živly, má jedinečnou možnost shlédnout a zdolat šest sopek v jednom zájezdu. Vesuv, Etna, Vulcano, Salina, Panarea, Stromboli, to je to, oč tu běží.

Stravování: vlastní

bez stravy.

Ubytování: vlastní stany

vlastní stan.

Program zájezdu

1. - 2. den: odjezd z ČR, výjezd a výstup na VESUV, prohlídka kráteru, archeologické vykopávky v POMPEJÍCH, přejezd do kempu.
3. den: přejezd přes Kalábrii, trajektem do Messiny. Krátký přejezd do Milazza a večerním trajektem na ostrov VULCANO (bus zůstává na pevnině, na ostrovech by neměl využití), nocleh v kempu u moře (5x na stejné místě).
4. - 7. den: relaxace a koupání v moři nebo v termálním sirném jezírku, výstup k polovyhaslému sopečnému kráteru GRAN CRATERE, pozorování unikajících sopečných par, fakultativní turistika mezi ostrovy - překrásná subtropická PANAREA a dobytí vrcholu sopky Monte Fossa delle Felci (962 m) na SALINĚ (pro zájemce FILICUDI). Zlatý hřeb zájezdu - činná sopka STROMBOLI - v případě příznivých vulkanických podmínek výstup ke kráteru sopky a pozorování sopečných erupcí, které jsou nejpůsobivější v noci.
8. den: trajektem na Sicílii, odpoledne fantastický kaňon sopečného původu ALCANTARA - "turistika" korytem řeky nebo procházka nad kaňonem (podle aktuálního stavu vody), ubytování v kempu u Taorminy (2x na stejném místě).
9. den: ráno přejezd pod Etnu. ETNA - výstup ke kráteru (možnost lanovky nebo terénních vozidel), v případě příznivých vulkanických podmínek prohlídka kráteru sopky, večer ubytování v kempu v blízkosti Taorminy.
10. den: návštěva sicilské perly pod Etnou - TAORMINA. Výjezd do historické části města lanovkou, prohlídka města, odkud jsou nezapomenutelné výhledy na Etnu, individuální návštěva řeckého divadla. Autobusem dále směr Elba, noční přejezd.
11. - 12. den: fakultativně návštěva ostrova ELBA (trajekt cca 35 EUR), koupání na krásných plážích, individuálně návštěva Napoleonovy vily, středověkých hradeb nebo archeologického muzea. Vrátíme se zpět na pevninu, pokračování přes Itálii, noční přejezd do ČR.