To nejlepší z Florencie + PISA (letecky z Bratislavy)

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: letecky Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

To nejlepší z Florencie + PISA (letecky z Bratislavy)

Zažijte Itálii s průvodcem, který vám ukáže to nejzajímavější z Florencie a Pisy jako nikdo jiný. Zhlédnete úchvatné renesanční památky, jako ve snu se ocitnete u dokonale vytesaného Davida, projdete se po famózním Mostě zlatníků a na vlastní oči se přesvědčíte, jak šikmá je slavná věž v Pise. Objevujte Toskánsko jako cestovatel – prožijte dechberoucí Florencii i město zábavy – Pisu!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Svoz na letiště : K tomuto zájezdu si můžete objednat dopravu na letiště a zpět - minibusem Radynacestu. Podrobnosti, ceny a rezervace: www.radynacestu.cz/svoz/.

Cestovní pojištění :
EASY (35 Kč / den / osoba)
UNIVERSAL + STORNO (98 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Program zájezdu

1. den: Příjezd do Florencie, v závislosti na letových řádech možný program s průvodcem. Odlet z Bratislavy, přílet na letiště do města Bologna. Odtud se objednaným transferem přesuneme do Florencie a ubytujeme se v hotelu. Dle časových možností bude možná procházka Florencií s průvodcem. 
2. den: Výlet za památkami na náměstí Piazza del Duomo, poté na náměstí Piazza della Signoria, večer možnost společné večeře.  Po snídani se vypravíme za památkami. Začneme v srdci města na náměstí Piazza del Duomo, kde se nachází čtvrtá největší katedrála světa Santa Maria del Fiore s monumentální renesanční Brunelleschiho kopulí , Giottova zvonice  a románské Baptisterium sv. Jana Křtitele.  Přejdeme na náměstí Piazza della Signoria, kde uvidíme mramorovo-bronzovou Neptunovu fontánu Bartolomea Ammanatiho nebo sochy před palácem Vecchio – kopie Michelangelova Davida nebo Heraclese a Cacuse a další. Na závěr dne se podíváme na další důležité pamětihodnosti tohoto města. Večer se pro zájemce nabízí společná večeře s průvodcem v jedné z tradičních trattorií.
3. den: Výlet do města Pisa, kde nás zaujme nejenom známá Šikmá věž, ale taky spousta dalších památek, jako např. Baptisterium sv. Jana Křtitele.  Po snídani se vlakem vypravíme na krátkou prohlídku   Pisy. Na náměstí Zázraků vám předáme všechny nejdůležitější informace a potom budete mít přibližně 3 hodiny prostor k individuálním prohlídkám nebo posezení v kavárničkách či restauracích poblíž náměstí. Uvidíte   Šikmou věž, která se tyčí do výšky cca 56 metrů. Její  stavba byla zahájena v roce 1173 a postupem času se stala jedním z hlavních symbolů Itálie. Nachází se zde také monumentální románská stavba Dóm Panny Marie Nanebevzaté, která je   pokládána za vrchol románské architektury. Uvidíme Baptisterium sv. Jana Křtitele – křtitelnice, jejímž klenotem je kouzelná kamenná kazatelna Nicoly Pisana s výjevy z Kristova života. Poslední postavenou stavbou ze 13. století je hřbitov Camposanto Monumentale.   Legenda praví, že hřbitov byl vybudován kolem svaté půdy z Golgothy, která byla dovezena z 2. křížové výpravy do Svaté země. Odpoledne se vrátíme vlakem do Florencie a po zbytek dne se budeme věnovat dalším památkám.
4. den: Návrat do Bratislavy. Dle letového řádu se společně objednaným transferem přesuneme na letiště do Bologně – následuje odlet do Bratislavy.