To nejlepší z Florencie (letecky z Ostravy – Krakova)

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: letecky Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

To nejlepší z Florencie (letecky z Ostravy – Krakova)

Kouzelný eurovíkend s průvodcem, během kterého uvidíte to nejkrásnější z Florencie. Jako ve snu se ocitnete u dokonale vytesaného Davida, projdete se po famózním Mostě zlatníků, užasnete nad velkolepým dómem Santa Maria Dell Fiore a ochutnáte vynikající italskou kuchyni. Vypravte se s námi do kolébky renesance i srdce Toskánska a poznejte úžasnou Florencii!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Vstupné: Tyto vstupenky do vybraných památek a případné fakultativní výlety si můžete před zájezdem u nás přiobjednat. S možností prohlídky je počítáno v programu zájezdu. Klienti, kteří se prohlídky nezúčastní, mohou tento čas využít např. vlastním volným programem:

Uffizi Gallery

Dospělý 730.00 Kč
Dítě 310.00 Kč
Student 370.00 Kč

Brunelleschiho kupole

Dospělý 590.00 Kč
Dítě 130.00 Kč

Cestovní pojištění: EASY (35 Kč / den / osoba)
UNIVERSAL + STORNO (98 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Program zájezdu

1. den: Cesta na letiště, let do Florencie, po příletu přesun na hotel, následné ubytování a podle času i první seznámení s městem. Odjezd z Ostravy na letiště do Krakova – odvoz je v ceně zájezdu : u vybraných termínů navíc  VIP vyzvednutí u domu . Přílet na letiště, odjezd transferem na ubytování do Florencie, dle letového řádu možnost prohlídky s průvodcem nebo pouze ubytování.
2. den: Dnes nás čeká návštěva slavné galerie Uffizi, Piazza della Signoria či Pallazo Pitti, večer si můžeme vychutnat některé z místních specialit.  V časných ranních hodinách se vypravíme do jedné z  nejslavnějších galerií světa  Uffizi (v případě zájmu o návštěvu této galerie vám vstupenky v kanceláři předem rezervujeme -  a vyhnete se tímto až několika hodinovým frontám u pokladen. Tato nabídka platí pouze pokud je v Galerii otevřeno nebo do vyprodání vstupenek). Pro ty, kteří galerii navštívit nechtějí, bude  dostatek času na nákupy či prohlídky interiérů některých z mnoha pamětihodností tohoto města . Na  Piazza della Signoria  uvidíme kopii  Michellangelova Davida ,  Neptunovu Fontánu , Loggiu dei Lanzi a další. Projdeme se také k Palazzo Pitti  či kostelu Santa Croce kde jsou uloženy ostatky  Michelangela, Galilea Galileiho, Machiavelliho či Rossiniho . Večer můžeme jít společně do  typické restaurace a vychutnat místní speciality , záleží na vzájemné dohodě.
3. den: Dnes budeme pokračovat v poznávání krás Florencie. Uvidíme dominanty jakými jsou kostel Santa Maria Novella, katedrálu Santa Maria del Fiore s její vyhlášenou Brunelleschiho kupolí nebo nejstarší kostel Basilica di San Lorenzo. Po snídani zahájíme  prohlídku Florencie.  Navštívíme baziliku  Santa Maria Novella,  jenž je hlavním městským dominikánským kostelem ve městě .  Na Piazza dell Doumo, v srdci Florencie, budeme obdivovat gotickou katedrálu s renesanční kupolí Santa Maria del Fiore -  Campanile di Giotto,  Battistero e Cupola di Brunelleschi.  Následovat bude bazilika  San Lorenzo s medičejskými kaplemi.  Na závěr dne se projdeme k proslulému mostu zlatníků -  Ponte Vecchio.
4. den: Ráno v závislosti na čase odletu, možná prohlídka Florencie nebo odjezd transferem na letiště, odlet do Polska a návrat do ČR transferem.