To nejlepší z Florencie + SIENA (letecky z Prahy)

Ubytování: hotel *** Doprava: letecky Strava: snídaně
4 termíny od 19. září 2024

Cena zájezdu

od 21 990 Kč


Kouzelný eurovíkend s průvodcem, během kterého uvidíte největší zajímavosti Florencie a půvabné Sieny. Projdete se po famózním Mostě zlatníků, prohlédnete si obdivuhodný dóm Santa Maria Dell Fiore a poznáte jedno z nejkrásnějších středověkých měst. Zvolněte, vydejte se s námi za poznáním okouzlující Florencie i Sieny a zažijte Toskánsko jako nikdo jiný! Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla. V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně. Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak. Podmínky pro přepravu zavazadel: Zavazadlo v ceně zájezdu:  kabinové zavazadlo o rozměrech 40 x 20 x 25 cm (toto zavazadlo patří na palubu... Celý popis

To nejlepší z Florencie + SIENA (letecky z Prahy)

Termíny a ceny

duben 2024

04.04. - 08.04.2024 čtvrtek - pondělí
snídaně letecky
21 990 Kč
cena za 5 dní

květen 2024

16.05. - 20.05.2024 čtvrtek - pondělí
snídaně letecky
21 990 Kč
cena za 5 dní

září 2024

19.09. - 23.09.2024 čtvrtek - pondělí
snídaně letecky
21 990 Kč
cena za 5 dní

říjen 2024

17.10. - 21.10.2024 čtvrtek - pondělí
snídaně letecky
21 990 Kč
cena za 5 dní
31.10. - 04.11.2024 čtvrtek - pondělí
snídaně letecky
21 990 Kč
cena za 5 dní

listopad 2024

21.11. - 25.11.2024 čtvrtek - pondělí
snídaně letecky
21 990 Kč
cena za 5 dní

Informace o cenách

Cena zahrnuje

  • letenku Praha-Boloňa (Pisa)-Praha
  • kabinové zavazadlo dle podmínek pro přepravu zavazadel
  • transfer letiště-hotel-letiště
  • 4x ubytování v hotelu
  • 4x snídaně
  • městská daň
  • služby průvodce (mimo individuální volno)

Cena nezahrnuje

  • zavazadlo za příplatek dle podmínek pro přepravu zavazadel
  • cestovní pojištění léčebných výloh (není-li sjednáno)
  • jízdné městskou hromadnou dopravou
  • fakultativní výlet vlakem do Sieny - přibližně 20 euro
  • vstupné do památek
  • doporučené kapesné 250 EUR (včetně vstupného a dopravy na místě)
  • Příplatek za jednolůžkový pokoj: 4 200 Kč

Popis zájezdu

To nejlepší z Florencie + SIENA (letecky z Prahy)

Kouzelný eurovíkend s průvodcem, během kterého uvidíte největší zajímavosti Florencie a půvabné Sieny. Projdete se po famózním Mostě zlatníků, prohlédnete si obdivuhodný dóm Santa Maria Dell Fiore a poznáte jedno z nejkrásnějších středověkých měst. Zvolněte, vydejte se s námi za poznáním okouzlující Florencie i Sieny a zažijte Toskánsko jako nikdo jiný!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Podmínky pro přepravu zavazadel: Zavazadlo v ceně zájezdu:  kabinové zavazadlo o rozměrech 40 x 20 x 25 cm (toto zavazadlo patří na palubu letadla, rozměry jsou včetně držadla, postranní kapsy a koleček)

Zavazadlo v ceně zájezdu:  odbavované zavazadlo o rozměrech 55 x 40 x 20 cm a max. hmotnosti 10 kg (toto zavazadlo bude odbaveno do podpalubí)

Zavazadlo za příplatek 2 600 Kč:  odbavované zavazadlo o hmotnosti do 20 kg (toto zavazadlo bude odbaveno do podpalubí)


Podmínky vždy platí pro jednoho cestujícího, pokud není uvedeno jinak.

Hmotnosti zavazadel nelze sčítat.

Každý pasažér musí mít své vlastní zavazadlo dle uvedených podmínek. Zavazadlo k odbavení (pokud není v ceně) lze objednat nejpozději 30 dní před termínem zájezdu.

Vstupné: Tyto vstupenky do vybraných památek a případné fakultativní výlety si můžete před zájezdem u nás přiobjednat. S možností prohlídky je počítáno v programu zájezdu. Klienti, kteří se prohlídky nezúčastní, mohou tento čas využít např. vlastním volným programem:

Uffizi Gallery

Dospělý 910.00 Kč
Dítě 320.00 Kč
Student 380.00 Kč

Cestovní pojištění: Kooperativa A (50 Kč / den / osoba)
Kooperativa B Evropa (100 Kč / den / osoba)
Slavia A - Travel Standart 2.0 + STORNO (50 Kč / den / osoba)
Slavia B - Travel Plus 2.0 + STORNO (76 Kč / den / osoba)
Slavia C - Travel Exclusive 2.0 + STORNO (96 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Stravování: snídaně

snídaně v hotelu jsou podávány formou bufetu
během dne bude možné zakoupit jídlo na místech s možností občerstvení
poblíž hotelu je možnost individuálního stravování v místních restauracích

Ubytování: hotel ***

ubytování v hotelu v jednolůžkových, dvoulůžkových a dle dostupnosti i třílůžkových pokojích
ubytování v menších pokojích s vlastním sociálním zařízením

Program zájezdu

1. den: Příjezd do Florencie, dle časových možností možný program s průvodcem. Odlet z Prahy v odpoledních hodinách a přílet na letiště do Bologně nebo do Pisy. Poté se přesuneme do Florencie a ubytujeme. V závislosti na čase příletu možná procházka Florencií s průvodcem.
2. den: Milovníci umění budou moci navštívit slavnou galerie Uffizi, poté se projdeme k náměstí Piazza della Signoria, která se oblíbeným místem pro setkání či uvidíme Pallazo Pitti  Po snídani se vypravíme do jedné z  nejslavnějších galerií světa  Uffizi. Zajimavostí je že původní medicejská sbírka byla roku 1737 odkázána městu Florencie poslední členkou rodu Annou Marií Ludovicou s podmínkou, že díla nikdy nesmějí město opustit.  Pro ty, kteří galerii navštívit nechtějí, bude dostatek času na nákupy či prohlídky interiérů některých z mnoha pamětihodností tohoto města. Společně se vydáme na náměstí  Piazza della Signoria, kde uvidíme kopii  Michellangelova Davida ,  Neptunovu Fontánu , Loggiu dei Lanzi a další. Na náměstí také stojí stará pevnost Pallazo Vecchio, nyní palác, kterou město využívá jako radnici. Projdeme se také k Palazzo Pitti či kostelu Santa Croce kde jsou uloženy ostatky  Michelangela, Galilea Galileiho, Machiavelliho či Rossiniho . Obrovskou dominantou interieru kostela  monumentální 4 metry vysoký dřevěný krucifix, který opravdu stojí za vidění. Večer můžeme jít společně do  typické restaurace a vychutnat místní speciality , záleží na vzájemné dohodě.
3. den: Dnes budeme pokračovat v poznávání krás Florencie. Uvidíme dominanty jakými jsou kostel Santa Maria Novella, katedrálu Santa Maria del Fiore s její vyhlášenou Brunelleschiho kupolí nebo nejstarší kostel Basilica di San Lorenzo. Po snídani zahájíme  prohlídku Florencie a naší první zastávkou bude bazilika  Santa Maria Novella,  jenž je hlavním městským dominikánským kostelem ve městě .  Samotná budova má extravagantní fasádu a zvenku nevypadá jako klasická bazilika. Odtud již půjdeme na náměstí Piazza dell Doumo, v srdci Florencie, budeme obdivovat gotickou katedrálu s renesanční kupolí Santa Maria del Fiore -  Campanile di Giotto,  Battistero e Cupola di Brunelleschi.  Bazilika se pyšní svou překrásnou kupolí, která je známá po celém světě. Součástí baziliky je i Giottova zvonice , pro její zdolání je třeba vyjít 414 schodů a její výška je celých 85 metrů. Následovat bude bazilika  San Lorenzo s medicejskými kaplemi.  Medicejské kaple jsou místem posledního odpočinku všech vůdčích členů rodiny Medici , uchovává hodnotná umělecká díla a je jedním z kostelů, které o sobě tvrdí, že jsou nejstaršími ve městě.  Na závěr dne se projdeme k proslulému mostu zlatníků -  Ponte Vecchio.
4. den: Dnes nás čeká výlet do malebné Sieny, kde mimo jiné uvidíme Palazzo Pubblico, náměstí Campo či Duomo di Siena, večer zamíříme zpět do Florencie. Ráno odjedeme vlakem do významného kulturního centra Toskánska – Sieny , s výborně zachovalým středověkým architektonickým dědictvím . V centru města se projdeme po slavném náměstí Campo, na jehož místě kdysi stávalo římské fórum. Zhlédneme Palazzo Pubblico – v paláci je možnost navštívit Museo Cívico s obrazy a freskami. Za palácem se tyčí 102 metrů vysoká věž Torre del Mangia z let 1338–1348, která byla postavená podle návrhu sienského malíře Lippa Memmiho. Když zdoláme 503 schodů, můžeme se z ní kochat jedinečným výhledem na náměstí i velkou část města. Před věží stojí elegantní kamenná lodžie Capella di Piazza , která byla postavená v roce 1348 jako upomínka na morovou epidemii. Na konci náměstí najdeme fontánu Fonte Gaia . Nejvýraznější dominantou náměstí Piazza del Duomo je Duomo di Siena pyšnící se nádhernou fasádou, uvnitř je Battistero di San Giovanni s krásnou křtitelnicí zdobenou reliéfy těch nejlepších sochařů tehdejší doby. Uvidíme Ospedale di Santa Maria della Scala, v níž dnes sídlí jedna z největších uměleckých galerií ve městě. Během dne bude dostatek času na posezení v kavárně či tradiční místní trattorii. Večer návrat do Florencie.
5. den: Po snídani dle letového řádu program nebo odjezd transferem na letiště a odlet do Prahy.