To nejlepší z Neapole + ISCHIA + CAPRI (letecky z Prahy)

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: letecky Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

To nejlepší z Neapole + ISCHIA + CAPRI (letecky z Prahy)

Divoký jih Itálie: fascinující Neapol, perla Tyrhénského moře, „zelený“ ostrov Ischia. S průvodcem, který se vyzná lépe než místní, objevíte jedinečnou třílodní baziliku i skrytá místa Neapole. Budete obdivovat nádherné Augustovy zahrady na Capri a zasloužený odpočinek si užijete na termálním ostrově Ischia. Nechte se vtáhnout atmosférou Itálie a poznejte Neapolský záliv jako cestovatel!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Vstupné: Tyto vstupenky do vybraných památek a případné fakultativní výlety si můžete před zájezdem u nás přiobjednat. S možností prohlídky je počítáno v programu zájezdu. Klienti, kteří se prohlídky nezúčastní, mohou tento čas využít např. vlastním volným programem:

Fakultativní výlet Capri

Dospělý 2100.00 Kč
Dítě 2100.00 Kč
Student 2100.00 Kč
Senior 2100.00 Kč

Fakultativní výlet Ischia

Dospělý 2280.00 Kč
Dítě 2280.00 Kč
Student 2280.00 Kč
Senior 2280.00 Kč

Cestovní pojištění: EASY (35 Kč / den / osoba)
UNIVERSAL + STORNO (90 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Ubytování: hotel ***

hotel v blízkosti centra Neapole
hotel je dostupný autobusem, MHD do centra města

Program zájezdu

1. den: Let z Prahy do Neapole, po příletu přesun na hotel, ubytování a podle času i první seznámení s městem. Přílet do  Neapole, ubytování na hotelu, přesun MHD do centra. Dle časových možností možná večerní procházka Neapolí s průvodcem. 
2. den: Dnešní den bude věnován neapolským památkám. Spatříme dominanty, jakými jsou dóm San Gennaro, Galeria Umberta I., Castel Nuovo, Teatro San Carlo či Castel dell´Ovo.  Po snídani se vypravíme do města a podíváme se na dóm San Gennaro, velkou třílodní baziliku se spoustou hýřivé výzdoby s několika kaplemi, které každého oslní. Nahlédneme do Galeria Umberta I. s nejvetší skleněnou pasáží v Evropě. Projdeme kolem středověkého hradu Castel Nuovo a divadla Teatro San Carlo. Procházkou podél moře zamíříme k hradu Castel dell'Ovo –   Vaječný hrad. Podle legendy měl římský básník Vergilius magické vajíčko, které je ukryto v hradu. Po prohlídce města návrat na hotel.
3. den: Tento den se pokocháme prostředím krásného termálního ostrova Ischia, kde budeme mít také možnost koupání.  Po snídani nás čeká fakultativní výlet – ráno se vypravíme do přístavu, odkud pojedeme lodí na  „zelený ostrov“  Ischia. Zde si uděláme okružní jízdu transferem, během níž se budeme kochat nevšedními přírodními úkazy, jimiž je tento termální ostrov vyhlášen. Poté budeme mít prostor na  koupání  nebo k osobnímu volnu. Ti, kteří se nebudou chtít zúčastnit výletu na Ischii, budou mít individuální volno. Večer návrat do Neapole, možnost společné večeře v jedné z tradičních vyhlášených restaurací.
4. den: Dnes nás čeká výlet trajektem na Capri, kde spatříme Augustovy zahrady, ve měste Anacapri poté fénické schody či villu Axela Muntheho. Po snídani volný pobyt v Neapoli nebo fakultativní výlet na Capri.  Trajektem se poplavíme na Capri – perlu  Tyrhénského moře . Podle mytologie zde žily  sirény  – napůl ženy, napůl ryby, lákající svým zpěvem mořeplavce ke zrádným útesům, o které poté roztříštili své lodě. Prohlédneme si Augustovy zahrady plné soch, umělecky zasazených do upravených záhonů, nádherně kvetoucích stromů, keřů a pestrobarevných květin. Pomyslnou korunou zahrad je nezapomenutelná vyhlídka na Faragliony a mimo jiné i na sídlo  Sophie Loren . Poté přejedeme autobusem do městečka Anacapri, kde se vydáme ke starým  fénickým schodům  a   ochutnáme tradiční  Limoncello . Bude také možnost navštívit  villu Axela Muntheho  či horu Monte Solaro. Večer návrat do Neapole.
5. den: Cesta na letiště a návrat zpět do ČR. Dle letového řádu odjezd transferem na letiště, přílet do Prahy.