To nejlepší z Říma + POMPEJE + VESUV (letecky z Prahy)

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: letecky Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

To nejlepší z Říma + POMPEJE + VESUV (letecky z Prahy)

Tisíc let pohřbené antické město, vrchol činné sopky a podmanivé kouzlo věčného města, ale to není vše! Proniknete do samotného dějiště gladiátorských her a politického pletichaření v antickém Římě. Vašeho dobrodružného ducha uchvátí možnost si vychutnat vrchol nechvalně proslulé sopky Vesuv a zároveň vás uzemní mrazivá atmosféra Pompejí. Vypravte se s námi za jedinečnými zážitky do Věčného města a krajiny vonící cypřiši. Zažijte Řím, Neapol, Pompeje a Vesuv v jednom zájezdu!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Podmínky pro přepravu zavazadel: Zavazadlo v ceně zájezdu:  kabinové zavazadlo o rozměrech 40 x 20 x 25 cm (toto zavazadlo patří na palubu letadla, rozměry jsou včetně držadla, postranní kapsy a koleček)

Zavazadlo v ceně zájezdu:  odbavované zavazadlo o rozměrech 55 x 40 x 20 cm a max. hmotnosti 10 kg (toto zavazadlo bude odbaveno do podpalubí)

Zavazadlo za příplatek 2 600 Kč:  odbavované zavazadlo o hmotnosti do 20 kg (toto zavazadlo bude odbaveno do podpalubí)


Podmínky vždy platí pro jednoho cestujícího, pokud není uvedeno jinak.

Hmotnosti zavazadel nelze sčítat.

Každý pasažér musí mít své vlastní zavazadlo dle uvedených podmínek. Zavazadlo k odbavení (pokud není v ceně) lze objednat nejpozději 30 dní před termínem zájezdu.

Vstupné: Tyto vstupenky do vybraných památek a případné fakultativní výlety si můžete před zájezdem u nás přiobjednat. S možností prohlídky je počítáno v programu zájezdu. Klienti, kteří se prohlídky nezúčastní, mohou tento čas využít např. vlastním volným programem:

Koloseum + Forum Romanum

Dospělý 600.00 Kč
Dítě 1.00 Kč
Student 200.00 Kč

Vatikánská muzea

Dospělý 900.00 Kč
Dítě 550.00 Kč
Student 550.00 Kč

Cestovní pojištění: Kooperativa A (50 Kč / den / osoba)
Kooperativa B Evropa (100 Kč / den / osoba)
Slavia A - Travel Standart 2.0 + STORNO (50 Kč / den / osoba)
Slavia B - Travel Plus 2.0 + STORNO (76 Kč / den / osoba)
Slavia C - Travel Exclusive 2.0 + STORNO (96 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Stravování: snídaně

snídaně v hotelu jsou podávány formou bufetu
během dne bude možné zakoupit jídlo na místech s možností občerstvení
poblíž hotelu je možnost individuálního stravování v místních restauracích

Ubytování: hotel ***

ubytování v hotelu v jednolůžkových, dvoulůžkových a dle dostupnosti i třílůžkových pokojích
ubytování v menších pokojích s vlastním sociálním zařízením

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy do Věčného města – Říma, po příletu ubytování, organizační schůzka s průvodcem. Dle času příletu možnost první společné procházky Římem.
2. den: Prohlídka nejznámnějších římských památek - Koloseum či Palatina, procházka cestou římských fór a návštěva rušné obchodní třídy s fontánou di Trevi a Španělskými schody.  Ráno začneme prohlídkou  Kolosea , nejznámějšího symbolu Říma a pradávných časů, kdy město bylo centrem do té doby největší a nejvyspělejší říše a civilizace, kterou západní Evropa zažila. A určitě i jeden ze symbolů Itálie jako takové. Práce na Koloseu začaly za vlády císaře Vespasiána kolem let 70-72 n. l. , ale stavbu dokončil až jeho syn Titus v roce 80 . Za císaře Flaviána, prošel několika změnami, a proto se mu říkalo Flaviánský amfiteátr . Koloseum využíval jak stát, tak i soukromníci. Vedle pořádání gladiatorských her, Koloseum sloužilo i jako politický nástroj či bylo využiváno pro náboženské obřady. Bylo také místem otevřených poprav, které se konaly způsobem inspirovaným mytologií anebo bylo využiváno pro dramata na motivy klasické mytologie, fingované bitvy a rekonstrukce slavných bitev.  Koloseum nebude jediné, které nám vyrazí dech. Budeme mít dostatek času i na prozkoumání pahorku  Palatin , který je spjatý s legendou o Romulovi a Removi, a  Fora Romana .  Poté budeme pokračovat v naší procházce historií Říma. Uvidíme  Konstantinův oblouk ,   Césarovo fórum , největší  Trajánovo fórum , novodobý památník Viktora Emanuela II. , a vstoupíme až na  Kapitol . Z vyhlídky si užijeme nádherný výhled na město a antické památky Říma. Naše kroky budou vést také k  Via del Corso  a samozřejmě k nejslavnější fontáně –  Fontáně di Trevi , kterou proslavil F. Fellini ve svém Dolce Vita. Vhodíme minci do fontány, abychom se znovu někdy vrátili do Říma a procházku ukončíme na nejživějším místě v Římě – u  Španělských schodů  proslulých módními přehlídkami – a ukážeme si jednu z nejdražších ulic na světě –  Via Condotti, kde se nachází butiky slavných italských návrhářů. Následovat bude přesun zpátky na hotel, případně volný program nebo večeře s průvodcem.
3. den: Dnes celodenní pauza od antických římských památek. Vydáme se na poznávání slavných Pompejí, nevynecháme ani sopku Vesuv a bude následovat i krátká zastávka v Neapoli.  Ráno ihned po snídani objednaným transferem odjedeme do  Pompejí . Pompeje patří k oblíbené turistické atrakci neapolského regionu. Dokonale zakonzervované památky se staly archeologickou senzací a fascinují již od objevení v 16. století. Obyvatelé Pompejí ignorovali několik let před výbuchem veškeré náznaky zkázy jako zemětřesení v roce 62 nl. anebo vysychání studní. A to vedlo k tomu, že následky výbuchu v roce 79 nl . byly tak katastrofální a s velkým počtem obětí. Nicméně pár šťastlivcům se podařilo utéci a podat svědectví o pompejské tragédii. Zde budeme mít čas na prohlídku s místním průvodcem, který nás areálem provede. Poté si lehce vystoupíme z naší komfortní zóny a podíváme se k vrcholu činné sopky Vesuv . Autobusem pojedeme k hornímu parkovišti odkud nás bude čekat krátký, ale strmý výstup ke kráteru, odkud jsou překrásné vyhlídky na  Neapolský záliv .  K večeru si krátce prohlédneme jedno z nejstarších měst světa  Neapol , kde si vychutnáme itálskou kávičku na náměstí Plebiscito . Uděláme si krátkou procházku k přístavu, kde se nám naskytne nádherný výhled na sopku Vesuv. Poté bude následovat přesun zpět do Říma . Předpokládaný návrat na hotel je v pozdních večerních hodinách. 
4. den: Dnešní den strávíme zejména v nejmenším a nejnavštěvovanějším městském státu na světě - Vatikánu. Vychutnáme si ale také procházku kolem Andělého hradu a dalších významých památek. Po snídani navštívíme  Vatikánská muzea . Uchvátí nás  Sixtinská kaple s freskovým cyklem od Michelangela – Stvoření světa, Poslední soud, Rafaelovy stanze, Egyptské muzeum, Etruské muzeum, Sál map a další. Poté se zastavíme na nejkosmopolitnějším náměstí na světě –  nám. sv. Petra  s nádhernou  Berniniho kolonádou . Vstoupíme do  chrámu sv. Petra , kde jsou uloženy ostatky sv. Petra, nad nímž je baldachýn od Berniniho. Uvidíme  Pietu  – dílo teprve 25letého Michelangela, katedrálu sv. Petra a další památky. Jakmile se nasytíme památkami a uměním Vatikánu, vydáme se k Andělskému hradu . Hrad nechal vystavět římský císař Hadrián a měl sloužit jako rodinné mauzoleum. Poté bylo mauzoleum přestavěno na městskou pevnost, později sídlo sloužilo jako útočiště papežů, ale také jako vězení. Dnes se uvnitř hradu nachází muzeum se sbírkou zbraní, maleb a soch Nad řekou  Tiberou  se tyčí  Andělský most s 10 anděly a sochy sv. Petra a Pavla . Pak navštívíme barokní náměstí  Piazza Navona s fontánami ,  Fontánu čtyř řek  od Berniniho,  kostel sv. Agnese in Agone  a procházku zakončíme u  Pantheonu  –  chrámu všech bohů a jedné z nejzachovalejších památek antického Říma. Následovat bude přesun na hotel, případně volný program.
5. den: Po snídani – dle letového řádu – program s průvodcem v Římě nebo odjezd transferem na letiště a návrat do ČR.