Toskánsko

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: různé Doprava: autokarem Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Toskánsko

ITÁLIE - TOSKÁNSKO - poznávací autobusový zájezd

Bologna, Lucca, Pisa, San Gimignano, Siena, Florencie…

Poznámka: Nástupní místa: Havířov, Ostrava, Frýdek-Místek, Nový Jičín, Hranice, Přerov, Olomouc, Prostějov, Vyškov, Brno, Mikulov

Program zájezdu

1. den: Odjezd z ČR v odpoledních hodinách, noční přejezd Rakouskem.
2. den: Příjezd do Bologni - hlavního města provincie Emila-Romagna, které je sídlem arcibiskuprství a nejstarší univerzity v Evropě. Pěší procházka centrem města nás zavede k bazilice Santuario di Santo Stefano a bazilice San Domenico, typickým věžím Torri degli Asinelli e Garisenda a řadě dalších zajímavých míst.
3. den: Ráno se vydáme do nejnavštěvovanějších míst Toskánska- do malebného městečka Lucca, které je rodištěm Giacoma Pucciniho a oblíbeným místem Karla IV. Pěší procházka nás zavede na hlavní náměstí, tržiště, které stojí na místě starého římského divadla, k rodnému domu Pucciniho a krásného dómu San Martino z 11. století i k chrámu San Frediano s mozaikami… Odpoledne se přesuneme do města Pissa, kde si prohlédneme historické centrum města na břehu řeky Arno, unikátní komplex staveb – Dóm, Šikmá věž a Baptistrium.
4. den: dnešní program nás zavede do malebného městečka San Gimignano se středověkovu zástavbou, náměstím s fontánou a rodovými věžemi… Odpoledne přejedeme do Sieny, kde si prohlédneme architektonický komplex centra města, který je tvořen kostely a paláci.
5. den: Florencie s unikátními památkami - Palazzo Vecchio a Loggia dei Lanzi s mnoha slavnými sochami, náměstí Piazza del Duomo s katedrálou a Giottovou zvonicí, Baptisterium, Ponte Vecchio se zlatnickými krámky a sochou Davida na vyhlídce nad městem. Večer odjezd zpět do ČR, noční přejezd Rakouskem
6. den: návrat do ČR v dopoledních hodinách