Jeruzalém - prodloužený víkend

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: letecky Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Jeruzalém - prodloužený víkend

Nepropásněte jedinečnou příležitost zažít Jeruzalém za bezkonkurenční cenu - odlet z Vídně!

Objevte to nejlepší, co může Jeruzalém nabídnout!

„Jeruzalém je vertikální město - nejen proto, že se rozkládá na kopcích. Všechno je tam naskládané na sobě: lidé, náboženství, vzpomínky, dějiny. Oproti Ninive a dalším rozbořeným starým městům však v Jeruzalémě všechny tyto vrstvy žijí.“ (Martin Puchner, Svět ve slovech, Host, 2018, s. 78n.)

Jeruzalém je město s bohatou historií a zároveň město kypící životem. Město židů, křesťanů a muslimů. Město posvátné, historické i moderní.

Odlety z Prahy a Vídně.

Když přijedete do Jeruzaléma nacházíte se přímo v místě tisícileté historie. Jeruzalém, místo s velkým významem pro tři hlavní náboženství - judaismus, křesťanství a islám, zažil bezpočet dobytí a zničení, triumfů a katastrof. Objevte místa, jako je „Západní zeď (Zeď nářků)", nejposvátnější místo v judaismu, či chrám Božího hrobu. Tato místa se nacházejí ve Starém městě plném dalších unikátních staveb, úzkých chodeb, rušných trhů a mixů kultur a jazyků. Za hradbami Starého města se nachází současný Jeruzalém, živé a dynamické místo plné rušných restaurací, kaváren, galerií, muzeí a kulturního života.

Vydejte se na toulky městem jež je muzeem pod širým nebem. Prozkoumejte čtvrť židovskou, křesťanskou, muslimskou a arménskou v starém městě. Nebo si jenom tak sedněte na kávu s kardamonem a nasávejte atmosféru města. Zajděte na Olivou horu a projděte se v Getsemanské zahradě, navštivte Chrám národů, chrám Máří Magdalény, hrob Panny Marie nebo židovský hřbitov. Z Olivové hory se můžete pokochat překrásným výhledem na Skalní chrám a Staré město.

Program zájezdu:

1. den
Odlet z Prahy do Tel Avivu (letiště Ben Gurion). Přesun do hotelu 3*, ubytování - check in. Volný program. Nocleh.

2. den
Po snídani prohlídka Jeruzaléma - starého města s arménskou, židovskou a arabskou čtvrtí, návštěva Západní zdi (Zdi nářků). Panoramatická vyhlídka z Olivetské hory, procházka přes údolí Kidron (kostel Hrobu Panny Marie), Getsemanskou zahradu a Baziliku Národů do Starého města, křížovou cestou po ulici Via Dolorosa až k chrámu Božího hrobu na Golgotě. Večeře a nocleh.

3. den
Po snídani volný program, nebo možnost absolvování fakultativního jednodenního výletu k Mrtvému moři, Ein Gedi, Massadě, Nazaretu, Galilejskému jezeru nebo Betlému (v angličtině).

4. den
Po snídani volný program, transfer na letiště Ben Gurion v Tel Avivu, návrat do Prahy.

Minimální počet účastníků: 10.

Ubytování: Ubytování ve dvojlůžkových pokojích Standard, vybavených klimatizací, sociálním zařízením se sprchou nebo vanou, WC a fénem, TV/SAT, telefon, Wi-Fi, coffe set, minibar a trezor.

Zpříjemněte si chvíle dovolené a vydejte se na nákupy. K dispozici je vám třeba moderní obchodní dům Mamilla - jenom pár kroků od Starého města, nebo můžete zajít na proslulý místní "Šuk" - trh Machne Jehuda, který voní kořením a čaji, přetéká čerstvým ovocem, zeleninou, bylinkama a kořením. Užijte si trochu levantinské atmosféry dávno zašlých časů trhů.
Je toho ještě mnohem více! Přijeďte a přesvědčte se sami.

Vítejte v Jeruzalémě! Bruchim habaim be Jerušalajim!

Zájezd je určen pro individuální turisty.
Termín zájezdu je možné přizpůsobit požadavku klienta.
Konečná cena zájezdu se může od uvedené ceny lišit z důvodu průběžných změn cen letenek. CK si proto vyhrazuje právo změny konečné ceny zájezdu.

Stravování: snídaně

-snídaně formou bufetových stolů s širokou nabídkou typického izraelského snídaňového menu
možnost doobjednání večeří

Doprava: letecky

pravidelná linka Praha-Tel Aviv-Praha, incl.let. poplatky a taxy

Ubytování: hotel ***

ubytování ve 2 lůžkových pokojích Standard, klimatizace, sociální zařízení se sprch.koutem, WC a fénem, TV/SAT, telefon, wi-fi, rádio, mini bar a trezor.
check in: od 15:00
check out: do 11:00