Jamajka - Ostrov slunce, rumu a reggae

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel Doprava: letecky Strava: snídaně

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Jamajka - Ostrov slunce, rumu a reggae

"Etiopie Karibiku" - podmanivá Jamajka s překrásnými plážemi, korálovými útesy, bujnou tropickou vegetací, horskými scenériemi, řekami a vodopády, ale i neobvyklými termálními lázněmi. Ostrov vůně vanilky, kávy a rumu, exotického ovoce, rastamanů s kayou, karibské hudby, atraktivních "černých gazel" i "mimozemšťana" Usaina Bolta. Ostrov, jejž sám Kryštof Kolumbus považoval za nejkrásnější ze všech, které objevil. Prostředí, v němž se natáčely desítky slavných filmů. Pravlast reggae, dredů a věčná inspirace pro nezávislé.

Stravování: snídaně

snídaně.

Ubytování: hotel

13x ubytování v hotelech nebo penzionech (2lůžkové pokoje s příslušenstvím), 1x v horské chatě po 4-6 osobách.

Program zájezdu

1. - 2. den: odlet z Prahy, let do Karibiku na Jamajku do MONTEGO BAY. Krajem plantáží s cukrovou třtinou, banány, kokosovými palmami a vilami otrokářů. Národní památka - koloniální FALMOUTH s georgiánskou architekturou (kulisy filmu Motýlek). Nejslavnější dům Jamajky - honosný ale strašidelný ROSE HALL s temnou legendou bílé čarodějky voodoo, jamajské "Čachtické paní" Annie Palmerové.
3. - 4. den: zátoka DISCOVERY - místo Kolumbova přistání: Kolumbův park. "Niagara Jamajky" a nejfotografovanější místo ostrova - kaskáda řeky Dunn´s River: koupání, neodolatelný výstup řekou na vodopád. OCHO RIOS: nádherné tropické zahrady a parky, Kapradinová soutěska. Koupání a šnorchlování, alternativně výlet do poutního NINE MILES, rodné vesnice Boba Marleye: muzeum i mauzoleum.
5. - 6. den: banánové přístavy severního pobřeží. ORACABESSA: Flemingova vila Golden Eye, v níž byly napsány všechny bondovky a kde spaly desítky top celebrit. Port Antonio. Přírodní skvost MODRÁ LAGUNA: kontrast zelených útesů s modrou vodou. Možnost romantické plavby na bambusových raftech po řece Rio Grande za zpěvu vorařů.
7. den: skrytá perla Jamajky - vodopády REACH FALLS v džungli: útesy fosílií, lehčí "kaňoning" a plavání v křišťálové vodě tůněmi vodopádů k ponořené krápníkové jeskyni. Lázně Bath v národním parku JOHN CROW MOUNTAINS: koupání v horké minerální vodě.
8. - 9. den: vzhůru do nejvyšších hor ostrova. Nocleh na romantické horské chatě s krbem, petrolejkami a před vašima očima upraženou nejlepší kávou na světě. Možnost nočního výstupu na nejvyšší vrchol MODRÝCH HOR i celé Jamajky (2 256 m) s výhledy na noční Kingston pod námi. Východ slunce na vrcholu s rozhledem na třetinu ostrova. Elfí les, kávové plantáže, šípové žáby (používané indiány pro získání jedu kurare), bromélie, helikónie, areál vzácného papilia homerus, druhého největšího motýla na světě. Pobyt na plážích a koupání v Morantské zátoce - lze alternativně po celou dobu místo výstupu na BLUE MOUNTAIN PEAK.
10. den: hlavní město Jamajky - KINGSTON: Devon House, muzeum Boba Marleye s etiopskou restaurací a políčky marihuany, HOPE: zahrady orchidejí, endemická fauna a flóra, ptáci, motýli aj. "Nejhříšnější město světa", dnes z větší části potopený (Boží trest?) - PORT ROYAL, metropole všech pirátů z Karibiku v čele s kapitánem Morganem: pevnost Fort Charles. Přejezd přes historické Španělské město na jižní pobřeží. Jedinečné lázně MILK RIVER BATH: léčivé koupání v nejradioaktivnější vodě světa.
11. - 12. den: ALLIGATOR HOLE: možnost výletu na člunech lagunami a rákosím s pozorováním ochechulí. Rybářská vesnička ALLIGATOR POND - Jamajka, jaká bývala před padesáti lety. Skok milenců: vyhlídka z 500 m vysokého útesu. Koupání na Pláži pokladů, rybářské bary s rytmy reggae. Možnost výletu lodí: plavba po moři z TREASURE BEACH do ústí nejdelší řeky Jamajky - Black River a dále po ní proti proudu do vnitrozemských močálů. Pozorování delfínů, obřích krokodýlů amerických, početného ptactva a života v bludišti mangrove. Ochutnávka delikátních krabů v říčním baru. Starobylé městečko BLACK RIVER.
13. den: výlet na okraji pusté vysočiny COCKPIT COUNTRY, kraje krasových homolí a uprchlých otroků Maroonů. Bambusová avenue, vodopády Y.S.: koupání, skoky z liány do bazénku pod peřejemi. Možnost adrenalinové jízdy na kladce na lanové dráze nad kaskádou vodopádů. APPLETON: exkurze do palírny nejslavnějšího karibského rumu, který s oblibou popíjel už britský král Jiří i George Washington. Neomezená ochutnávka kompletní série produktů aneb "alkohol podávaný v malých dávkách…"
14. den: nejzápadnější výspa Jamajky a její hlavní letovisko NEGRIL: 10 km pláž s bílým pískem, korálové útesy. Celodenní koupání a slunění nebo možnost výletu k vodopádům MAYFIELDS - bez davů turistů: brodění řekou a koupání v peřejích a k Dunící řece: azurová tůň Modrá díra, krápníkové jeskyně s koupáním v minerálních bazéncích. Výhledy od majáku na prý nejkrásnější západ slunce v Karibiku. Taneční večery a koncerty reggae, party na pláži.
15. - 16. den: obří vodní kolo, golfový areál Tryall Estate. Přejezd do turistické metropole ostrova - MONTEGO BAY: pláž Doctor´s Cave s podmořskou korálovou zahradou, pevnost FORT MONTEGO. Odlet do Prahy.