Japonsko (nejen) pro gurmány

Ubytování: hotel *** Doprava: letecky Strava: polopenze
2 termíny od 14. května 2022

Cena zájezdu

od 68 800 Kč


Zveme vás do oblasti tradiční japonské kultury, ale také ráje milovníků japonského jídla. Poznáme největší aglomeraci světa Kantó s jejím srdcem Tokiem, tajemné Nikkó, oblast Kansai s okouzlujícím historickým a kulturním centrem Kjótem a energickým městem jídla a zábavy Ósakou, která okouzlí každého cestovatele a uspokojí i toho nejnáročnějšího gurmána. Každý den naší cesty bude plný dojmů, barev a vůní, každý krok poodhalí o něco víc z krásy této fascinující země, ale i z jeho chutí. Ochutnávat Japonsko budeme už od snídaně i během dne a každý večer přijde hlavní, pokaždé zcela jiný, skvělý a nevšední kulinářský zážitek. Ukážeme vám, že japonské jídlo není jen suši a tempura (které ale samozřejmě také ochutnáme). Zapomeňte na zbytečně předražené restaurace pro turisty, zkušený průvodce vás vezme tam, kde jedí místní a kde se vaří skutečná japonská kuchyně.  Jakitori, rafute, takojaki  – to jsou slova, která vám zatím možná mnoho... Celý popis

Japonsko (nejen) pro gurmány

Termíny a ceny

březen 2022

19.03. - 26.03.2022 sobota - sobota
polopenze letecky (Praha)
68 800 Kč
cena za 8 dní (7 nocí)

květen 2022

14.05. - 21.05.2022 sobota - sobota
polopenze letecky (Praha)
68 800 Kč
cena za 8 dní (7 nocí)

září 2022

24.09. - 01.10.2022 sobota - sobota
polopenze letecky (Praha)
68 800 Kč
cena za 8 dní (7 nocí)

Informace o cenách

Cena zahrnuje

  • letenka Praha–Tokio / Ósaka–Praha (vč. všech poplatků)
  • příměstské vlaky a šinkanseny
  • metro a taxi ve městech
  • 5x hotel *** se snídaní
  • 5x speciální tematická večeře a 1x balíček na cestu
  • vstupy do památek a přírodních lokalit
  • český japonsky hovořící průvodce China Tours

Cena nezahrnuje

  • jednolůžkový pokoj – 6980 Kč

Popis zájezdu

Japonsko (nejen) pro gurmány

Zveme vás do oblasti tradiční japonské kultury, ale také ráje milovníků japonského jídla. Poznáme největší aglomeraci světa Kantó s jejím srdcem Tokiem, tajemné Nikkó, oblast Kansai s okouzlujícím historickým a kulturním centrem Kjótem a energickým městem jídla a zábavy Ósakou, která okouzlí každého cestovatele a uspokojí i toho nejnáročnějšího gurmána. Každý den naší cesty bude plný dojmů, barev a vůní, každý krok poodhalí o něco víc z krásy této fascinující země, ale i z jeho chutí. Ochutnávat Japonsko budeme už od snídaně i během dne a každý večer přijde hlavní, pokaždé zcela jiný, skvělý a nevšední kulinářský zážitek. Ukážeme vám, že japonské jídlo není jen suši a tempura (které ale samozřejmě také ochutnáme). Zapomeňte na zbytečně předražené restaurace pro turisty, zkušený průvodce vás vezme tam, kde jedí místní a kde se vaří skutečná japonská kuchyně.  Jakitori, rafute, takojaki  – to jsou slova, která vám zatím možná mnoho neříkají, ale která se na konci zájezdu změní v chutnou vzpomínku a možná i inspiraci pro vaši vlastní kuchyni. Vrcholem kulinářského programu bude ochutnávka slavného a exkluzivního wagjú  – prý nejlepšího a nejdražšího hovězího masa na světě ze speciálního japonského skotu.
Velikost skupiny:
6–16 účastníků
Záložka Něco navíc:

Víte, že japonská kuchyně byla v prosinci 2013 jako jedna z pouhých tří světových kuchyní zapsána na seznam nehmotného kulturního Světového dědictví UNESCO ? Více o japonské kuchyni najdete v našem speciálním podrobném článku .

Stravování: polopenze

polopenze

Program zájezdu

1. den: Praha – Tokio : přílet večer; k večeři tradiční a oblíbené japonské „jídlo na cesty“ bentó v pohodlném expresu z letiště; ubytování.
3. den: okio : čtvrť Asakusa – nejstarší chrám Sensódži a brána Kaminarimon ; výlet lodí po řece Sumida, císařská zahrada Hamarikjú; procházka slavnou čtvrtí obchodů a bank Ginza s divadlem Kabukiza a elegantní supermoderní čtvrtí Šiodome ; ochutnávka slavného japonského rýžového vína sake ; večeře ve znamení kuchyně tropického souostroví Okinawa s oblíbenými specialitami, jako je rafute, gója čampurú či sukugarasu, na trávení si můžete dát sklenku nejsilnější japonské pálenky awamori .
4. den: okio – Nikkó : výlet expresem do jednoho z nejkrásnějších míst v Japonsku – hrobky největších šógunů Tokugawa v prastarých cedrových lesích , chrám Rinnódži, svatyně Tóšógú, Taijúin a další památky; po návratu při dobrém počasí pohled na Tokio z nejvyšší TV věže na světě (634 m) – Sky Tree; k večeři ochutnáme křupavou tempuru – nejčerstvější ryby , krevety , místní houby a zeleninu smažené do zlatova v těstíčku, to vše podávané se speciální omáčkou a polévkou miso.
5. den: okio – Himedži – Ósaka: přejezd šinkansenem do Himedži – návštěva největšího a nejkrásnějšího původně dochovaného japonského hradu ; podvečerní Ósaka – div moderní architektury Umeda Sky Building se střešní vyhlídkovou terasou pod otevřeným nebem; povečeříme nejslavnější japonské jídlo suši v rušné lidové restauraci – tuňák , který se rozplyne na jazyku, losos , sladké krevety, sněhový krab a neskutečný výběr neznámých a exotických ryb; pro zájemce noční Ósaka – procházka retročtvrtí Šinsekai , kde můžeme ochutnat vyhlášenou ósackou specialitu takojaki (těstové kuličky plněné chobotnicí), čtvrť jídla a zábavy Namba s arkádami Dótombori a mostem Ebisubaši.
6. den: Kjóto : prohlídka císařského města s nejkrásnějšími památkami, kulturními perlami Japonska – slavný chrám Kijomizudera vysoko nad městem, chrámový komplex Zenrindži , jedna z nejfotografovanějších památek v Japonsku – Zlatý pavilon v chrámu Kinkakudži; procházka uličkami starého Kjóta; k večeři si dopřejeme vrcholný kulinářský zážitek – slavné japonské hovězí wagjú v jedné z nejlepších teppanjaki restaurací .
7. den: Kjóto – Nara – Ósaka – Praha: výlet vlakem do tradičního centra japonského buddhismu velký Buddha v největší dřevěné stavbě na světě v chrámu Tódaidži; procházka v atmosférické svatyni Fušimi Inari , světoznámé díky filmu Gejša; večeře v typické místní hospodě izakaja s obrovským výběrem nejoblíbenějších japonských jídel, jako je grilované maso na špejli jakitori , skvělá smažená ryba hokke , sašimi a mnohé další; večer odlet z ósackého letiště Kansai, přílet do ČR 8. den.