Namibie - Tents & Tracks - Fly & Drive

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel ** Doprava: letecky Strava: vlastní

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Namibie - Tents & Tracks - Fly & Drive


Program zájezdu

1. den: Přílet do Windhoek: Po příletu do Windhoeku půjčení vozu SUV či 4x4, ubytování.
2. den: Kalahari Desert: Cesta na jih k rudým dunám pouště Kalahari. Cestou pozorování zvěře, ubytování.
3. - 4. den: Fish River Canyon: Přejezd k druhému největšímu kaňonu světa a jeho prohlídka. Cestou návštěva háje quiver trees.
5. den: Aus & Luderitz: Brzy ráno odjezd přes poušť Namib do přímořského Luderitz, živé připomínky německého osídlení z konce 19. století. Cestou zastávka v Aus s nádhernou budovou nádraží (dobré jídlo). Prohlídka města, odkud do světa proudí diamanty z oblasti Sperrgebiet. Den můžete zakončit posezením v některé z četných restaurací a za hřejivého západu slunce.
6. den: Kolmanskop & mys Diaz : Dopoledne prohlídka magického městečka duchů Kolmanskop, kde v roce 1908 odstartovala fascinující diamantová horečka. Pok se vydejte kousek zpět na mys Diaz (Dias Point) s koloniemi plameňáků a místem, kde v roce 1488 přistál objevitel Bartholomew Dias (cca 2,5h/celkem).
7. den: Naukluft Mountains: Cesta do jednoho z nejstrmějších pohoří země, prohlídka.
8. den: Sesriem: Přejezd do Sesriem. Cestou návštěva Duwisib Castle a odpoledne po ubytování se pak vydejte do nedalekého Solitaire na housky do místní pekárny, restaurace či jen tak na pivo.
9. den: Sossusvlei a Dead Vlei: Brzy ráno – ještě před svítáním – vyrazíme podél koryta řeky Tsauchab obklopeni dunami zářícími v paprscích vycházejícího slunce. V samém závěru přesedneme do terénních vozů - jezdí jako shuttle za cca R100/os - bez nich bychom stěží překonali poslední kilometry hlubokého písku a dosáhli jednoho z nejpozoruhodnějších míst Namibie – Sossusvlei a Deadvlei neboli magického shromaždiště vody (můžete zkusit ve svém voze, ale jen s výrazně odfouklými pneumatikami). Tahle okouzlující bílá pánev obklopená věkovitými stromy Camelthorn a impozantními oranžovými dunami je pravou pastvou pro oči. Tady končí svou pouť voda řeky Tsauchab, která nedokáže vzdorovat pásu nenasytných písečných vln a nikdy proto nedosáhne oceánu. Ranní měkké světlo a scenérie Sossusvlei platí mezi fotografy za zázrak. Po návratu z parku se ještě vydejte na objevnou a nenáročnou výpravu k malému - zato však půvabnému kaňonu Sesriem.
10. den: Solitaire - Swakopmund: Cesta drsnou krajinou pouště Namib přes Solitaire, obratník Kozoroha a Kuiseb Canyon do přímořského a docela německého městečka Swakopmund.
11. den: Swakopmund: Další den ráno plavba v zátoce Walvis Bay s pozorováním tuleňů (fakultativně), delfínů a mořských ptáků (fakultativně, můžeme zajistit). Po návratu do Swakopmundu přezdívanému spící kráska můžete odpočívat, zajít na tržiště, „courat“ se u moře, navštívit některou z restaurací či jen tak zajít na pivo a vstřebat atmosféru tohoto původně německého koloniálního města.
12. den: Damaraland: Cesta na Cape Cross s kolonií lachtanů, možnost sledování zvěře v otevřené krajině a návštěva pohoří Burnt.
13. den: Twyfelfontein : Přejezd krajinou baobabů. Návštěva Twyfelfontein se 2500 malbami a také Petrified Forest a Damara Living Museum.
14. den: Kaokeveld : Den odpočinku, případně návštěva některé z vesnic kmene Himba
15. den: Cesta k Epupa Falls: Přejezd na sever k Epupa Falls, do Angoly je to odsud jako by kamenem dohodil.
16. den: Epupa Falls & Himba: Prohlídka nádherných vodopádů Epupa Falls.
17. den: Damaraland: Přejezd do východní části pohoří Damaraland.
18. den: Etosha NP: Pro domorodce Místo přeludů či Země suché vody, pro nás NP Etosha. Blízká setkání s divokými zvířaty v jedné z nejunikátnějších rezervací Afriky umocní pestrá krajina, nekonečné solné pánve a četná napajedla s nosorožci, žirafami, slony, lvy, stády zeber a mnoha druhy ptáků.
19. den: Etosha NP: Safari v NP Etosha.
20. den: Etosha NP: Safari v NP Etosha.
21. den: Waterberg Plateau: Návštěva rezervace Okonjima a překrásného pohoří Waterberg ve stejnojmenném národním parku.
22. den: Windhoek: Odpoledne dojezd do Windhoeku, ubytování v hotelu, případná prohlídka města.
23. - 123. den: Konec programu: Odjezd na letiště, vrácení vozu, konec programu.