To nejlepší z Montréalu + QUÉBEC + OCHUTNÁVKA JAVOROVÉHO SIRUPU (letecky z Prahy

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: letecky Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

To nejlepší z Montréalu + QUÉBEC + OCHUTNÁVKA JAVOROVÉHO SIRUPU (letecky z Prahy

Za francouzským šarmem do Kanady… S naším spolehlivým průvodcem poznáte Kanadu jako nikdy předtím. Objevíte působivý Montréal a historické skvosty nádherného Québecu. Projedete se lanovkou k majestátním Montmorencyho vodopádům, omrknete původní obydlí Hurónů a pochutnáte si na vynikajícím víně z ostrova Ile d´Orleans. Prožijte Francii v srdci Kanady a vychutnejte si krásu kanadské přírody se sklenkou vína – jako pravý cestovatel!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Cestovní pojištění: EASY (48 Kč / den / osoba)
UNIVERSAL + STORNO (130 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Program zájezdu

1. den: Odlet z ČR, přílet do Montreálu. Objednaným transferem odjezd na hotel, ubytování. V závislosti na čase příletu večerní procházka.
2. den: Dnes si prohlédneme druhé největší kanadské město, francouzsky mluvící Montréal. Prohlídku začneme na kopci  Mount Royal , na kterém se nachází největší kostel na území Kanady,  St. Joseph Oratory , dokončený v 60. letech 20. století. Naši procházku městem pak zahájíme v  přístavní čtvrti Vieux Port  u řeky svatého Vavřince, který je místem vzniku Montréalu. Poté už budeme pokračovat do  Starého města , jehož dominantou je  bazilika Notre Dame , která se řadí k nejvýznamnějším historickým kanadským památkám. Při naší procházce uvidíme mimo jiné jednu z nejstarších kanadských budov, kterou je  Starý seminář sulpiciánů  zasvěcený mnichům, kteří kdysi koupili ostrov Montréal. Dále nám neunikne budova  Justičního paláce ,  Nelsonův sloup  postavený na počest vítěze bitvy u Trafalgaru, a dorazíme až ke  Staré radnici  a bývalé tržnici se stříbrnou kupolí a  kolonádami Marché Bonsecours . V odpoledním individuálním volnu pak budeme moci obdivovat  uličky Starého města  nebo třeba navštívit  ostrov, kde se konala výstava Expo 67. Ve večerních hodinách návrat na ubytování s průvodcem nebo individuálně.
3. den: Dnešní den bude patřit přírodě, historii i ochutnávce javorových dobrot a kanadských vín. V ranních hodinách vyrazíme na prohlídku poslední hurónské vesnice Wendake, kterou navšítívme s místním průvodcem. Zkoukneme  kouzelné vodopády Chutes Montmorency , které jsou dokonce o třicet metrů vyšší než Niagarské vodopády. Odpoledne se seznámíme s malebným ostrovem Ile d´Orleans – projížďkou a dvěma zastaveními. Protože se nacházíme v Kanadě a navíc v úrodném kraji vinic, stavíme se na „javorové“ farmě , kde ochutnáme místní speciality . Na závěr dne se pak odměníme  ochutnávkou místních vín u lokálních pěstitelů . V podvečerních hodinách odjezd do Québecu , kde se ubytujeme, a se zájemci si uděláme krátkou seznamovací procházku městem. Nocleh.  
4. den: Dnešní den strávíme v kouzelném městě Québec. Odpoledne návrat do Montréalu. Dnes si představíme historické centrum města Québec , které je zapsáno na  seznamu světového dědictví UNESCO  a které je  jediným opevněným městem v Severní Americe . Při naší procházce městem s nezaměnitelným francouzským šarmem uvidíme místní  Citadelu , kterou si zájemci budou moci prohlédnout také zevnitř a pokochat se nádhernými vyhlídkami na řeku sv. Vavřince pod sebou. Citadela je obklopena rozlehlým  parkem Champs-de-Bataille , ve kterém se odehrála osudová bitva mezi kanadskými a francouzskými oddíly. Dále budeme pokračovat do  Starého města s katedrálou Notre-Dame-de-Québec , nejstarší severoamerickou katedrálou na sever od Mexika. V podvečerních hodinách odjezd do Montréalu, ubytování. 
5. den: Dopoledne individuální volno v Montréalu, které je možné využít k návštěvě muzeí nebo k nákupům. Nabízí se návštěva některého z mnoha historických muzeí nebo prohlídka některé z řady uměleckých galerií. V odpoledních hodinách transfer na letiště v Montréalu a  odlet zpět do ČR .
6. den: V odpoledních hodinách  přílet  zpět  do Prahy .