Magická Kostarika

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: letecky Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Magická Kostarika

9 dnů Kostarika
San José - Irazu - Orosi - kávové plantáže - Cartago - Arenal - termální prameny - Quepos - NP Manuel Antonio - NP Carara - Rio Tarcoles
Minimální počet 8 osob
Letecká doprava může vést přes USA. K tranzitu via USA je nutný biometrický pas a autorizace ESTA nebo platný pas s vízem USA.
Zájezd může být směřován opačně.

Program zájezdu

1. den: SAN JOSÉ Odlet z Prahy do San José ( let může být směřován přes USA). Po uvítání na letišti průvodcem America Tours transfer do hotelu , ubytování a orientační meeting.
2. den: SAN JOSÉ Dopoledne volno u bazénu, aklimatizace. Odpoledne Vás čeká prohlídka centra San José. Návrat do hotelu v podvečer.
3. den: VULKÁN IRAZU, CARTAGO Výlet k nejvyšší kostarické sopce Irazu. Po výjezdu k vrcholu budete mít možnost pohlédnout do impozantního kráteru. Z tohoto místa je za jasného dne vidět Atlantik i Pacifik !! Po prohlídce kráteru navštívíte historické město Cartago, kde bude cílem jedinečná bazilika Andělů, bohatě zdobená řezbami a malbami. Dalším navštíveným místem bude Orosí Valley - údolí známé bohatostí půdy a jedinečnými podmínkami pro pěstování kávy. Návrat do hotelu v odpoledních hodinách.
4. den: VULKÁN ARENAL, TERMÁLNÍ BAZÉNY Časně odjezd k jednomu z nejčinnějších vulkánů Ameriky - vulkánu Arenal ( v době uzávěrky katalogu je aktivita vulkánu omezena na občasný výron plynů). Po cestě zastávka ve městečku Sarchi a možnost nákupu suvenýrů - rukodělných výrobků. Po příjezdu a ubytování v hotelu v blízkosti vulkánu průjezd pralesem obklopujícím sopku, pozorování opic a ptáků ve větvích stromů. Večer Vás čeká relaxace v tropických zahradách Vašeho hotelu, kde budete mít příležitost si dosyta užít koupel v horkých minerálních bazénech.
5. den: LAKE ARENAL, POBŘEŽÍ PACIFIKU, QUEPOS Dnes Vás čeká průjezd tropickou přírodou kolem jezera Lake Arenal, a pokračování podél pobřeží Pacifiku do městečka Quepos, pomyslné brány do národního parku Manuel Antonio, se zastávkou v městě Jaco. Večer ubytování v centru Queposu.
6. den: NP MANUEL ANTONIO Dopoledne Vás čeká návštěva národního parku Manuel Antonio. Okružní trail parkem, pozorování tropických ptáků, opiček, nosálů a dalších savců, koupání na kouzelných plážích parku a pozorování mořských želv, návrat do hotelu v odpoledních hodinách.
7. den: NP CARARA, RIO TARCOLES Časně odjezd do národního parku Carara, který je největším hnízdištěm obřích červených papoušků rodu scarlet macaw. Zde budete moci pozorovat tropické ptáky v jejich přirozeném prostředí. Následuje přejezd k řece Tarcoles, kde máme pro Vás připravenou plavbu lodí po řece, která je známá výskytem obřích krokodýlů. Tyto až pětimetrové obry a řadu vodních ptáků budete moci sledovat z několikametrové vzdálenosti... Po návratu z plavby vysadíme a ubytujeme účastníky fakultativního prodloužení zájezdu v tropickém resortu Punta Leona na březích Pacifiku, a v podvečer dorazíme do hotelu v San José.
8. den: SAN JOSÉ - PRAHA Dopoledne volno, poté dle vašeho letového plánu transfer na letiště a odlet do Prahy ( let může být směřován přes USA).
9. den: Přílet do Prahy Váš zájezd ukončí.