Relax na plážích Kostariky + NÁRODNÍ PARKY + TERMÁLNÍ KOUPEL U VULKÁNU (letecky

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: různé Doprava: letecky Strava: plná penze

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Relax na plážích Kostariky + NÁRODNÍ PARKY + TERMÁLNÍ KOUPEL U VULKÁNU (letecky

Představte si… tropické pláže pobřeží Tichého oceánu, čerstvě pražená arabica a šťavnaté cizokrajné ovoce. Kostarika je ta správná volba. Užijete si zámořskou pohodu, objevíte kouzlo surfování i svět pod hladinou. Můžete poznávat domorodý život, tajemný deštný prales nebo se vykoupat v sopečných pramenech. Zažijte „Pura vida“ – vsaďte na perfektní odpočinek na Kostarice!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Cestovní pojištění: Srovnání pojištění

Stravování: plná penze

plná penze

Ubytování: různé

ubytování ve 3* hotelu v San José, ve 4* hotelu v Playa Hermosa

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy podle letového řádu. Přílet na Kostariku a přesun do hotelu, kde se ubytujeme a strávíme zde první noc pobytu.
2. den: Je čas se aklimatizovat a odpočinout si po dlouhé cestě. Přesuneme se na pobřeží Tichého oceánu a budeme nerušeně vychutnávat první okamžiky na nádherných kostarických plážích. Pokud patříte k aktivním cestovatelům, můžete začít plánovat nové zážitky v rámci fakultativních výletů. Po snídani vyrazíme z hlavního města San José do provincie Guanacaste . Ubytováni budeme v letovisku Playa Hermosa na pobřeží Tichého oceánu. Zbývající část dne už můžeme relaxovat na krásných písečných plážích Kostariky . Zájemci si mohou vyzkoušet šnorchlování a prozkoumat podvodní život v Pacifiku . Pokud vás surfing vždy lákal, ale zatím jste neměli možnost ho vyzkoušet, nyní máte ideální příležitost. Říká se totiž, že Kostarika je třetí nejlepší destinací na surfování .  Po dobu pobytu je připraveno několik fakultativních výletů . Naše průvodkyně vás s nimi podrobně seznámí a na vás bude rozhodnutí a výběr těch pravých nezapomenutelných zážitků.
3. den: Relax na prvním místě… A na zájemce čeká fakultativní výlet ke stále aktivnímu vulkánu Arenal. Cestou poznáme rozmanitou tropickou vegetaci i její obyvatele, opice či tukany. Užijeme si příjemnou procházku národním parkem i koupání v horkých zřídlech. Kdo dá přednost odpočinku, může si plnými doušky užívat plážovou pohodu a stín palem či ochutnávat speciality zámořské kuchyně. Přidali jste si na svůj zážitkový plán fakultativní výlet do národního parku u vulkánu Arenal ? Připravte se, po snídani vyrazíme za krásami nedotčené přírody přímo pod jeho vrchol. Sopka je sice činná, ale od roku 2010 dochází jen k občasným únikům plynu. Její fotogenický dokonalý kužel je ikonou Kostariky . Na první pohled roste Arenal z vodní hladiny stejnojmenného jezera, které bylo vytvořeno Kostaričany v roce 1973 společně s vodní elektrárnou.  Po procházce parkem a ulovení té nejlepší fotky celého vulkánu si na vlastní kůži vyzkoušíme  koupání v přírodních lávových lázních s termálními prameny. Součástí výletu je i výborná večeře . Tímto skvělým gurmánským zážitkem zakončíme den a vrátíme se zpět na hotel.
4. den: Dovolená na Kostarice? Lenošení na pláži, ochutnávka vyhlášené kávy, míchaných nápojů i ovocných freshů. Dopřejte si sladké nicnedělání a bezstarostnou idylku… Celý den strávíme u moře. Osvěžit se můžeme nejen v oceánu, ale také lahodným  koktejlem z čerstvého ovoce nebo míchaným nápojem . Na své si přijdou i milovníci kávy, která je na Kostarice důležitým vývozním artiklem. Pěstuje se zde pouze káva druhu arabica , která se připravuje pomocí tradičního překapávače chorreador  a podává typicky s konvičkou ohřátého mléka . Zkrátka kostarické Pura Vida!
5. den: I dnes máte příležitost užívat si pláže, šumění oceánu a relaxovat. Milovníkům přírody se nabízí fakultativní plavba deštným pralesem po řece Frío do parku Cano Negro. Pestrobarevné ptáci, vodní plazi, savci… Připraveni na setkání?  Dnešek můžete věnovat odpočinku u oceánu nebo vyzkoušet oblíbené vodní sporty. S těmi, kteří se rozhodli objevovat skryté poklady kostarické přírody , se fakultativně vypravíme sledovat její rozmanitosti do  rezervace Cano Negro . Čeká nás dvou a půlhodinová  plavba přes tropický deštný prales , při které budeme mít jedinečnou příležitost pozorovat nespočet druhů ptáků, opice, ještěrky či leguány . Zkušený průvodce přírodovědec nás upozorní třeba na čápy, ledňáčky, barevné volavky nebo ibisy . Na březích zahlédneme číhající kajmany nebo odpočívající želvy. Podaří se nám spatřit i plachého jaguára či pumu ?
6. den: Odpočinkový den je opět tady. Načerpáme energii a doplníme vitamín D. Novou sílu dodá i aktivní odpočinek. Se zkušeným instruktorem se můžeme vydat prozkoumat svět pod mořskou hladinu. Celý den si budeme užívat slunce, rozpáleného písku a vodního osvěžení s příchutí mořské soli. Dobrodružné povahy s touhou po poznání a zážitcích si mohou zapůjčit neoprén a s instruktorem se ponořit do tajuplného světa oceánu .
7. den: Dovolenková pohoda a plážové aktivity. Směle do toho! Pro zvídavější je připraven fakultativní výlet, který slibuje nahlédnutí do života místních. Navštívíme eko park Buena Vista, odhalíme tajemství pěstování zdejší kávy a připravíme si oběd v typické kamenné peci. Divoké pobřeží a pláže vyzývají znovu k relaxu. Odoláte? Plně se můžete oddávat slunění i vodním hrátkám. Nebo třeba zjistit, jak se pěstuje a praží káva… Víte?  Odpověď dostaneme na dnešním fakultativním výletě . Se zájemci navštívíme eko park Buena Vista . Ochutnáme tu nejlepší místní kávu pěstovanou tradiční metodou. V kamenné peci si připravíme kukuřičnou tortilu a vyzkoušíme si také výrobu sýru „cuajada“ . Řemeslnou tradici zde má výroba keramického nádobí, které je vyráběna z lokálního zdroje hlíny.
8. den: A je tady poslední možnost ohřát se na sluníčku a vykoupat se v Tichém oceánu. Perfektní dovolená se blíží ke konci… Pokud jste se ještě nestihli projít po pobřeží ve stínu palem , ochutnat některý druh čerstvého ovoce , kávu nebo jste nepoobědvali právě vylovenou rybu , dnes máte už opravdu jedinou šanci to napravit.  Využijte závěrečný den odpočinku naplno!
9. den: Podle času odletu přesun na letiště a cesta zpět do ČR. Rozloučíme se s krásným pobřežím Pacifiku a vydáme se zpátky domů.
10. den: Přílet do Prahy, dle letového řádu.