To nejlepší z Kypru + NEJKRÁSNĚJŠÍ PLÁŽE S KOUPÁNÍM (letecky z Prahy)

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: letecky Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

To nejlepší z Kypru + NEJKRÁSNĚJŠÍ PLÁŽE S KOUPÁNÍM (letecky z Prahy)

Kyperský mytický ráj – živě a z první ruky. S naším průvodcem objevíte nádherné pláže, na kterých se z mořské pěny zrodila bohyně lásky Afrodita, a památky, jejichž historie sahá i tisíce let zpátky. Vychutnáte si typickou místní atmosféru v Nikósii, navštívíte „město duchů“ Famagusta a zrelaxujete na kouzelných plážích. Snění a představy nestačí – prožijte ostrov „krásy a lásky“ jako nikdo jiný!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Podmínky pro přepravu zavazadel: Zavazadlo v ceně zájezdu:  kabinové zavazadlo o rozměrech 40 x 30 x 20 cm (tato zavazadla patří na palubu letadla, rozměry jsou včetně držadla, postranní kapsy a koleček)

Zavazadlo v ceně zájezdu:  odbavované zavazadlo o rozměrech 55 x 40 x 23 cm a max. hmotnosti 10 kg (toto zavazadlo bude odbaveno do podpalubí)

Zavazadlo za příplatek 2 000 Kč:  odbavované zavazadlo o hmotnosti do 20 kg (toto zavazadlo bude odbaveno do podpalubí)


Podmínky vždy platí pro jednoho cestujícího, pokud není uvedeno jinak.

Hmotnosti zavazadel nelze sčítat.

Každý pasažér musí mít své vlastní zavazadlo dle uvedených podmínek. Zavazadlo k odbavení (pokud není v ceně) lze objednat nejpozději 30 dní před termínem zájezdu.

Cestovní pojištění: Slavia A + STORNO (50 Kč / den / osoba)
Slavia B + STORNO (63 Kč / den / osoba)
Slavia C + STORNO (80 Kč / den / osoba)
Kooperativa A (50 Kč / den / osoba)
Kooperativa B Evropa (100 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Stravování: snídaně

v ceně zájezdu jsou snídaně
během dne při prohlídkách bude možné zakoupit jídlo na některé z přestávek v místech s možností občerstvení

Ubytování: hotel ***

pokoje s vlastním sociálním zařízením

Program zájezdu

1. den: Odlet z ČR v podvečerních hodinách, přílet na Kypr a ubytování. Ve večerních hodinách přílet na letiště Ercan poblíž Nikósie a objednaným transferem odjezd na ubytování v blízkosti Kyreniy.  
2. den: Celodenní výlet za poznáním hlavního města Nikósie – Lefkósie. Seznámíme se s tradiční kyperskou architekturou a vychutnáme si zdejší pohodovou atmosféru. Dnes se vydáme na prohlídku ojedinělého hlavního města Nikósie (Lefkósie), jediného rozděleného hlavního města v Evropě, které leží takřka uprostřed ostrova. Zdejší staré město s ohromným množstvím historických památek se pyšní tradiční kyperskou architekturou a v úzkých uličkách a na maličkých náměstích vládne atmosféra starých časů. Během společné procházky se vydáme podél Benátských hradeb , uvidíme třeba Famagustskou bránu nebo Arcibiskupský palác. Prohlédneme si velkolepou   Selimovu mešitu , která kdysi bývala katolickým kostelem a dnes se jedná o nejkrásnější ukázku gotické architektury na Kypru. Společně navštívíme také  Büyük Han , velký tradiční hostinec zbudovaný v osmanském stylu v bývalém karavanseráji. V odpoledních hodinách se přes hraniční přechod dostaneme na řeckou stranu, do Nikósie , kde bude následovat příjemně strávený čas při procházce tradiční řeckou promenádou, posezením na frappé, případně volný čas na nákupy či návštěvu muzea. Ve večerních hodinách návrat s průvodcem.
3. den: Celodenní výlet za poznáním nejkrásnějších míst severního Kypru. Vydáme se do přístavní Kyrenie a užijeme si úchvatné výhledy, které zakončíme ochutnávkou specialit severokyperské kuchyně. Po snídani se společně vydáme do přístavního města Kyrenie, které má půvabnou polohu na místě obklopeném mořem a skalnatými kopci. Zde společně zhlédneme středověkou pevnost a v místním muzeu se podíváme na nejstarší vrak obchodní lodi na světě z doby Alexandra I. Velikého . Po prohlídce města společně navštívíme pohádkový hrad sv. Hilariona , vyrůstající ze strmé skály, který údajně inspiroval Walta Disneyho k vytvoření paláce zlé královny v klasické pohádce Sněhurka a sedm trpaslíků . Ruiny a vysoké věže hradu nám nabídnou překrásné výhledy do okolí.  Odpoledne nás ještě čeká návštěva augustiniánského kláštera Bellapais, jehož historie sahá až do počátku 13. století. V klášterním komplexu ochutnáme speciality severokyperské kuchyně v jedné ze zdejších autentických taveren.
4. den: Celodenní výlet za nejkrásnějšími místy východního Kypru. Prohlédneme si starověké město Salamis a odpoledne společně objevíme „město duchů“ – Famagustu. Naší dnešní první zastávkou bude město Salamis, které ve starověku bývalo hlavním městem Kypru. Zde si prohlédneme zachovalý komplex antických památek (římské divadlo, lázně, starověké mozaiky, amfiteátr) a uvidíme také kostel sv. Barnabáše, v němž se údajně narodil patron Kypru, který na ostrově šířil křesťanství a později byl pro svoji víru ukamenován. Odpoledne se vypravíme do Famagusty. V minulosti bylo toto místo oblíbenou destinací společenské smetánky, po invazi turecké armády v 70. letech však většina řeckého obyvatelstva uprchla, a tak se z dříve vyhlášeného letoviska stalo „město duchů“. Společně se podíváme na místní Citadelu, do které William Shakespeare situoval své slavné drama Othello . Naší pozornosti neunikne ani mešita Lala Mustafa Paşa Camii, která dříve bývala katedrálou a dodnes dominuje siluetě Starého Města. Projdeme se kolem Benátských hradeb a na závěr prohlídky nás čeká také procházka čtvrtí Varosia, která byla před tureckou invazí zdejším hlavním turistickým centrem.  Na závěr dne nás čeká návštěva přírodní rezervace Karpas  s divokými kyperskými osly a poté také zastávka na tzv.  Zlaté pláži  s možností koupání. Ve večerních hodinách návrat s průvodcem.
5. den: Celodenní výlet za poznáním nejkrásnějších míst jižního Kypru. Čeká nás ochutnávka kyperského vína, návštěva archeologického parku v Pafosu a nejkrásnější kyperská pláž Petra tou Romiou. Dnešní den začneme návštěvou tradiční kyperské  vesničky Vouni , která proslula výrobou svíček z včelího vosku a také vynikajícím domácím chlebem, který se zde peče v jílových pecích. Společně navštívíme  vinařské centrum v  Troodos, kde se dozvíme o zdejší produkci vína, o kterém prý básnil Marcus Aurelius před samotnou Kleopatrou. Na konci prohlídky nás bude samozřejmě čekat ochutnávka vynikajícího kyperského vína . Poté se vydáme na prohlídkou historického Pafosu, který byl založen již ve 4. století př. n. l. Nejprve společně navštívíme místní archeologický park , zapsaný na Seznamu světového dědictví UNESCO. Ohromí nás tu především podzemní královské hrobky  tvořící ohromnou nekropoli skalních hrobů z helénského a římského období. Naší pozornosti neuniknou ani nádherné mozaiky v Dionýsově a Théseově vile nebo katakomby sv. Solomoni , v nichž si prohlédneme svatyni zasvěcenou židovce Solomoně, jejíž sedm synů bylo podle pověsti kvůli své víře vhozeno do nádrže s vroucím olejem. Po cestě se zastavíme i na pověstmi opředené pláži Petra tou Romiou, která je považována za nejkrásnější na celém Kypru. Podle legend se právě zde zrodila z mořské pěny starověká bohyně lásky Afrodita. Ve večerních hodinách návrat s průvodcem.
6. den: Celodenní odpočinek na krásných plážích. Dnes nás čeká volný den, který můžeme využít k odpočinku na pláži a koupání v moři. Zdejší pláže jsou tvořeny jemným bílým pískem a teplota vody v květnu dosahuje příjemných 25 stupňů. Kdo by přeci jen chtěl volný den strávit spíše aktivně, městečko Kyrenia nabízí mnoho možností, jak si zpříjemnit volné chvíle. Kromě historických památek můžete zajít například na zdejší trh a nakoupit některé z netradičních suvenýrů. Milovníci přírody se mohou vydat na túru či cyklovýlet podél pobřeží nebo do nedalekého pohoří.
7. den: Dnešní den můžeme využít k relaxaci na plážích anebo se vydat na výlet do okolí. Poslední den zájezdu můžeme využít k relaxaci na plážích. Kdo má raději aktivní dovolenou, na místě je mnoho možností k výletům, kam je možné se vydat. Večer návrat zpět na ubytování.
8. den: Dnes nás čeká odlet zpět do ČR. Po snídani se přesuneme objednaným transferem na letiště a odletíme zpět do ČR.