Laos - království slonů

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel ** Doprava: letecky Strava: polopenze

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Laos - království slonů


Program zájezdu

1. den: ODLET Z PRAHY : Odlet z Prahy do Bangkoku.
2. den: BANGKOK : Přílet do Bangkoku, transfer do hotelu, individuální volno, nocleh v Bangkoku.
3. den: BANGKOK - LUANG PRABANG : Snídaně v hotelu, transfer na letiště, přelet do Luang Prabang, kde se setkává tisíciletá historie s francouzským kolonialismem a jehož památky jsou zapsány na seznamu světového dědictví UNESCO. Transfer do hotelu, nocleh.
4. den: JESKYNNÍ CHRÁM PAK OU: Snídaně, prohlídka Královského paláce v Luang Prabangu, sídlo krále během francouzské koloniální éry, s prvky laoské i francouzské kultury. Individuální oběd, transfer do přístavu, 2 hodinová plavba proti proudu řeky Mekong k jeskynnímu vápencovému komplexu Pak Ou, zvedajícího se přímo nad řekou, ve kterém uvidíte tisíce sošek Buddhy všech velikostí. Pokud čas dovolí, na zpáteční cestě zastávka ve vesničce známé výrobou rýžového vína. Na závěr dne výstup na posvátnou horu Phu Si (328 schodů) k pozorování západu slunce, návrat do hotelu, nocleh Luang Prabang.
5. den: VODOPÁDY KUANG SI: Ještě před snídaní možnost zúčastnit se tradičního obdarovávání mnichů v ulicích po východu slunce, které probíhá jíž od 14.století. Snídaně v hotelu. Návštěva chrámů Wat Visoun a Wat Aham. Odjezd krásnou krajinou mezi rýžovými poli se zastávkou v typické laoské vesničce k poznání života místních obyvatel. Návštěva tříúrovňových kaskádovitých vodopádů Kuang Si, které ústí v mohutný 50 m vysoký hlavní vodopád. Možnost koupání v mělkých přírodních bazéncích s tyrkysovou vodou. Návrat do Lung Prabang, nocleh.
6. den: MĚSTO VE STÍNU HOR VANG VIENG: Snídaně, transfer na nádraží a přejezd vlakem doměstečka Vang Vieng uprostřed nádherné laoské přírody na řece Nam Song. Oběd v ceně zájezdu. Projížďka lodí po této řece mezi úchvatnými krasovými homolemi, vystupujícími přímo nad hladinou, s názvem mogoty. Odpoledne procházka městečkem s možností posezení nad sklenkou dobrého laoského piva na břehu řeky. Nocleh ve Vang Vieng.
7. den: CESTOU K JIHU: Snídaně, odjezd do hlavního města Vientianne. Zastávka v Budha parku s množstvím buddhistických a hinduistických skulptur. Oběd v ceně zájezdu. Ubytování v hotelu, individuální volno. Doporučujeme procházku po nábřeží řeky Mekong s množstvím restaurací a obchůdků. Nocleh ve Vientianne.
8. den: MĚSTO SANTALOVÉHO DŘEVA: Snídaně, prohlídka hlavního města Vientianne přezdívaného Městem santalového dřeva. Prohlídka chrámu Wat Sisaket, který je považován za nejstarší buddhistický chrám ve Vientianne s více než dvěma tisíci sochami Buddhy. Poté prohlídka chrámu Smaragdového Buddhy Wat Pra Keo, Černé stúpy Tat Dam a Velké stúpy That Luang. Zastávka u vítězného oblouku Patuxai, symbolu laoské nezávislosti na Francii. Návrat do hotelu, nocleh ve Vientianne.
9. den: ČTYŘI TISÍCE OSTROVŮ: Snídaně, transfer na letiště, přelet do Pakse, důležitého centra jižního Laosu na soutoku řek Mekong a Se. Návštěva pozůstatků khmerského chrámového komplexu Wat Phou pod horou Phu Kao, zapsaného na seznam UNESCO. Oběd v ceně zájezdu. Přesun do oblasti, která se nazývá Čtyři tisíce ostrovů. Řeka Mekong se zde rozlévá a vytváří tak unikátní ostrovní krajinu. Nocleh Khone Island.
10. den: ÚCHVATNÉ VODOPÁDY KHONE PAPHENG: Po snídani odjezd lodí na klidné ostrovy Done Det a Done Khone. Návštěva místa, kde francouzi postavili koncem 19. století jedinou železnici v Laosu. Prohlídka francouzského železničního mostu a parní lokomotivy. Po procházce na ostrově přes vesničky lemované palmami návrat lodí na pevninu. Pokračování k nejjižnější části Laosu k obrovským vodopádům Khone Papheng, jen na dohled kambodžské hranici. Zastávka na místě se skvělou možností pozorovat vzácné delfíny iravádské. Nocleh Khone Island.
11. den: ROZLOUČENÍ S LAOSEM : Snídaně, transfer na letiště Pakse, odlet zpět do Luang Prabangu, transfer do hotelu a chvíle individuálního volna k rozloučení s Laosem, nocleh.
12. den: ODLET DO PRAHY: Snídaně, transfer na letiště k finálnímu odletu do Prahy.
13. den: PŘÍLET DO PRAHY: Přílet do Prahy.